Forum Skoda Superb
http://www.superbclub.pl/

RNS-510 czyli Columbus - Mapy Soft i technikalia
http://www.superbclub.pl/viewtopic.php?f=7&t=2256
Strona 180 z 190

Autor:  krzonek [ 6 lut 2019, o 08:32 ]
Tytuł:  Re: RNS-510 czyli Columbus - Mapy Soft i technikalia

Tak uczynię, dzięki

Autor:  mario535 [ 6 lut 2019, o 13:51 ]
Tytuł:  Re: RNS-510 czyli Columbus - Mapy Soft i technikalia

Witam może znajdzie się ktoś kto pomoże zażucić do 510 język polski i nowe mapy

Autor:  pab567 [ 7 lut 2019, o 06:53 ]
Tytuł:  Re: RNS-510 czyli Columbus - Mapy Soft i technikalia

A co za problem zrobić to samemu?

Autor:  krzonek [ 12 lut 2019, o 09:46 ]
Tytuł:  Re: RNS-510 czyli Columbus - Mapy Soft i technikalia

Witam, to znowu ja.
Wymiana softu z 6276 na soft 6276 przebiegła pomyślnie. VIM działa, ukryte menu jest, ogólnie git.
Jeśli chodzi o aktualizację map V16 to standardzik w tym temacie:
- 1 płyta dvd+r dl verbatim nagrana nagrywarką z laptopa programem "ultra iso" na najniższej prędkości - Błąd CD/DVD
- 2 płyta dvd+r dl verbatim nagrana nagrywarką ze stacjonarki kumpla programem "power iso" również na najniższej prędkości - Błąd CD/DVD
Pobiegłem do sklepu po płyte czyszczącą i puściłem ją na 5 min chyba łącznie. Efekt? Żaden.. Obie płyty dalej nic. Zdawało mi się nawet, że radio mi wyświetliło faka na chwile na ekranie :/
Teraz nie wiem czy mam kupować kolejne płyty i próbować, czy muszę wyciągnąć i rozebrać radio (czego sie obawiam trochę) by wyczyścić ten laser ręcznie czy może zaryzykować i spróbować przez SD. Patrząc na statystyki to jednak większości sie udaje z tym SD. Probował ktoś na radiu C14? Ewentualnie może ktoś chce sie podzielić sprawdzoną płytą w okolicy Wawy? Będę wdzięczny za sugestie. Za tydzień wyjeżdzam i fajnie byłoby potestować mapki.
Pozdrawiam

Autor:  untaztood [ 12 lut 2019, o 10:43 ]
Tytuł:  Re: RNS-510 czyli Columbus - Mapy Soft i technikalia

Ja kiedyś czyściłem laser u siebie. Nie było to skomplikowane - po przesunięciu soczewki na koniec jest do niej dobry dostęp "przez dziurkę". Czyściłem wacikiem nasączonym isopropanolem.
Płyty czyszczące nie zdały u mnie egzaminu.
Może jednak być tak, że laser jest uszkodzony i trzeba by wymienić cały jego moduł.

Mogę Ci nagrać płytkę na swojej nagrywarce, gdzie zawsze było OK, ale wydaje mi się, że Tobie to nie pomoże.

Autor:  pab567 [ 12 lut 2019, o 14:01 ]
Tytuł:  Re: RNS-510 czyli Columbus - Mapy Soft i technikalia

Moz3sz wpaść do mnie, ogarniemy

Autor:  ik26 [ 16 lut 2019, o 14:11 ]
Tytuł:  Re: RNS-510 czyli Columbus - Mapy Soft i technikalia

Witam. Po wgraniu map system widzi nowe mapy wersję 8536. Oprogramowanie wgrane 5238 .Wyszukuje miasta ale brak wyboru ulic . Jak włożę płytę wszystko jest ok.

Autor:  ik26 [ 16 lut 2019, o 21:52 ]
Tytuł:  Re: RNS-510 czyli Columbus - Mapy Soft i technikalia

Sam już nie wiem co zapytam to zero odzewu ,pomocy. Może głupie pytania zadaje albo za mała pojemność autka.

Autor:  pab567 [ 17 lut 2019, o 09:11 ]
Tytuł:  Re: RNS-510 czyli Columbus - Mapy Soft i technikalia

A może po prostu nikt się z tym nie spotkał?

Autor:  ik26 [ 17 lut 2019, o 10:00 ]
Tytuł:  Re: RNS-510 czyli Columbus - Mapy Soft i technikalia

Dzięki za odpowiedz. Dziwna sprawa. Bez płyty normalnie nawiguje ,ale brak w bazie na dysku możliwości wyboru ulic w miastach. Jak jest płyta ok. A jak by można spróbować ponownie wgrać mapę na dysk. Czy jest w radiu komenda kopiuj na dysk. Po aktualizacji oprogramowania gdy wrzuciłem płytę nic nie pytał zaczęła mielić i po jakimś czasie gdy spróbowałem sprawdzić postęp płyta się wysunęła . Czyli po opisach powinna się zgrać.

Autor:  krzonek [ 17 lut 2019, o 14:10 ]
Tytuł:  Re: RNS-510 czyli Columbus - Mapy Soft i technikalia

pab567 napisał(a):
Moz3sz wpaść do mnie, ogarniemy

Z propozycji skorzystałem, kolega Paweł nie dość, że ogarnął mi Culumbusa to jeszcze znalazł i zdiagnozował nie działający kabelek od głośnika w wiązce do wzmacniacza (o czym nie miałem pojęcia). Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc :)

untaztood napisał(a):
Mogę Ci nagrać płytkę na swojej nagrywarce, gdzie zawsze było OK, ale wydaje mi się, że Tobie to nie pomoże.

Dzięki za chęci, teraz już nawet moje płytki działają. Oczywiście przyczyną był brudny laser.

Autor:  lucaszw [ 18 lut 2019, o 18:58 ]
Tytuł:  Re: RNS-510 czyli Columbus - Mapy Soft i technikalia

Ciekawe czy jest ktoś na górnym śląsku, kto ogarnia mapy? Ja mam taki sam problem, też mi nie chce czytać płyty z mapą.

Autor:  NERON81 [ 18 lut 2019, o 20:44 ]
Tytuł:  Re: RNS-510 czyli Columbus - Mapy Soft i technikalia

Witam.Ma ktos linka do map west v16.Najlepiej jakiś szybki serwer bo z tych darmowych idzie jak krew z nosa.
Z góry dzięki.

Wysłane z mojego VKY-L29 przy użyciu Tapatalka

Autor:  paulus60 [ 18 lut 2019, o 21:14 ]
Tytuł:  Re: RNS-510 czyli Columbus - Mapy Soft i technikalia

https://chomikuj.pl/BRUNO60/Programy/GP ... +8536+West
Parę złotych za transfer SMS-em i mapa Twoja na ten przykład.
Inni na Chomiku też mają.

Autor:  igorw [ 20 lut 2019, o 11:52 ]
Tytuł:  Re: RNS-510 czyli Columbus - Mapy Soft i technikalia

NERON81 napisał(a):
Witam.Ma ktos linka do map west v16.Najlepiej jakiś szybki serwer bo z tych darmowych idzie jak krew z nosa.


Na GPSunderground jest torrent 8-)

Strona 180 z 190 Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/