Forum Skoda Superb

Portal mi艂o艣nik贸w i u偶ytkownik贸w Skody Superb
Teraz jest 25 pa藕 2014, o 09:42

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]




Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 986 ]  Przejd藕 na stron臋 Poprzednia strona  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 66  Nast臋pna strona
Autor Wiadomo艣膰
PostNapisane: 11 lip 2013, o 12:22 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Darczys艂aw...
Do艂膮czy艂(a): 1 mar 2012, o 02:33
Posty: 3388
Lokalizacja: Mazowieckie
Samoch贸d: Inny
Silnik: Inny
Aktualnie: By艂o: 207,4@419,2Nm
CRN napisa艂(a):
I jeszcze w temacie VCDS'a. Czy kto艣, komu uda艂o si臋 uruchomi膰 zamykanie klapy z pilota, mo偶e wyja艣ni膰 jak to zrobi膰? Tak jak krowie na rowie. ;) Punkt po punkcie :) Nie wiem czy to kwestia VCDS'a, ale nigdzie nie mog臋 znale藕膰 opcji, kt贸ra za to odpowiada.

Gdzie艣 w adaptacjach chyba przy komforcie na to w ko艅cu trafi艂em i w艂膮czy艂em u Emila. Ale stary jestem i pami臋膰 ju偶 nie ta - wi臋cej nie podpowiem :(

_________________
Je藕dzij tak, 偶eby nikt nie musia艂 przez Ciebie hamowa膰. Tata mnie tej prostej zasady nauczy艂...
Moja osobista kura czyli Sjuperb we fiolecie ;)


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


G贸ra
PostNapisane: 11 lip 2013, o 12:48 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Grzesiek
Do艂膮czy艂(a): 30 sty 2011, o 21:15
Posty: 1642
Lokalizacja: Szczecin
Samoch贸d: Superb II combi 4x4
Silnik: 2.0TDI (170KM) CFGB
Nie - to by艂o w klapie elektrycznej - 6D - Trunk Electric
W adaptacji masz do wyboru kilka opcji jak ma si臋 klapa otwiera膰 i zamyka膰 - czy poprzez jeden klik czy poprzez przytrzymanie przycisku.

_________________
Moja Skoda Superb


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 lip 2013, o 12:55 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Grzesiek
Do艂膮czy艂(a): 30 sty 2011, o 21:15
Posty: 1642
Lokalizacja: Szczecin
Samoch贸d: Superb II combi 4x4
Silnik: 2.0TDI (170KM) CFGB
Masz jeszcze to. Na pewno Ci pomo偶e (藕r贸d艂o: http://www.briskoda.net/forums/topic/27 ... the-cabin/)

I finally had some time to play with VCDS on my new Superb.

I know some of you (especially the Taxi-ists) have been asking if the button next to the gear stick can be used to close the door. By default, it does not, however with a simple VCDS change it can.


You will need:
- VCDS cable with a valid license and a computer


1. Connect VCDS cable and turn on ignition. Do not start car. Open VCDS and select address "6D-Trunk Electronics":
Obrazek


2. Select "Security Access":
Obrazek

3. Enter the secret magic password "12345" and click "Do It":
Obrazek

"Dark Helmet: So the combination is... one, two, three, four, five? That's the stupidest combination I've ever heard in my life! That's the kind of thing an idiot would have on his luggage!"


4. Success!

Obrazek

5. Select Adaptation and then select the relevant channel (highlighted below). Choose "Activate" and then select "Do it".

Obrazek

6. You may also wish to turn off the beeper. You can do it one of two ways.
Option 1: Select "Volume of warning signal in automatic operation" and choose "Not active" . Note it's not actually a volume, just an on/off.
Option 2: Select long coding, then clear the option "Tone Generator Installed"

Notes:
- There are a few other things you can do in adaption like change the pitch of the warning tone (default is 1000Hz) and the duration of each 'beep" (default is 0.5 seconds
- You can also enable closing the door by the keyfob, see the picture in part 5 above and the rest is obvious
- Note on the two options: "Touch function for closing" requires you to hold in the button until the door is closed. If you release the button the door motion will stop. "Tap function for closing" just needs a single push on the button to close the door. I'm not sure what happens if you activate both options as I didn't try it.

_________________
Moja Skoda Superb


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 sie 2013, o 00:59 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Pawe艂
Do艂膮czy艂(a): 12 lis 2012, o 16:54
Posty: 869
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: jeszcze nie mierzone
__atomek__ napisa艂(a):
neck99 napisa艂(a):
Polecam zamiane VoiceControl kt贸rego chyba nikt nie u偶ywa na Mute. Klikajac raz na guzik kiery MF ten od g艂o艣no艣ci od razu mutuje. Dla tych co maja CB to bajka. Tego mi brakowa艂o. Multifunkcja > B2 odznaczy膰 B3. Domy艣lnie zaznaczone sa B1,3,7


Kt贸ry to sterownik, bo za choler臋 nie mog艂em znale藕膰


Znalaz艂em, opisa艂em w viewtopic.php?f=9&t=1977&p=54588#p54588

_________________
呕eby mi si臋 chcia艂o tak, jak mi si臋 nie chce...


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 wrz 2013, o 00:56 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 3 sie 2013, o 18:08
Posty: 200
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 2.0TDI CBBB (170KM)
Aktualnie: 210/440
Koledzy, czy w naszym SII, mo偶na ustawi膰 automatyczne obni偶ane lusterek zew. po wrzuceniu wstecznego biegu??
Druga sprawa, czy jest kto艣 ze 艣l膮ska co moduje S2??
Czy jednak trzeba jecha膰 do centralnej Polski?


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 wrz 2013, o 07:48 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 5 mar 2012, o 09:19
Posty: 507
Lokalizacja: 艢l膮sk
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 2.0TDI (170KM) CFGB
- Mo偶esz obni偶y膰 lusterko je偶eli masz elektryk臋 folteli
- na pewno si臋 kto艣 ze 艣l膮ska znajdzie.... :)

_________________
Pozdrawiam:
Tomek


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 wrz 2013, o 08:37 
Online
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 2 cze 2012, o 10:20
Posty: 3032
Lokalizacja: 艁贸d藕 - Wie艣 ELW
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 2.0TDI (170KM) CFGB
Mo偶e ma艂e sprostowanie.
Lusterko mo偶na obni偶y膰, jak jest wyposa偶one w odpowiedni potencjometr, kt贸ry bada po艂o偶enie lustra.
Takie lusterka by艂y montowane z elektryk膮 foteli. Ja mam elektryczne fotele, ale lusterko si臋 nie obni偶a.
Poza tym steruje nim sterownik drzwi a nie foteli wi臋c w zasadzie mo偶e ich nie by膰, 偶eby to zadzia艂a艂o.
Podstawa to odpowiedni model lusterka.

_________________
Pozdrawiam
Marcin
---
Nie udzielam porad technicznych na PW - takie zapytania trafiaj膮 do kosza bez czytania - masz pytanie - zadaj je na forum - oszcz臋dzisz mi nerw贸w, a przy okazji skorzystaj膮 inni!


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 wrz 2013, o 10:46 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 3 sie 2013, o 18:08
Posty: 200
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 2.0TDI CBBB (170KM)
Aktualnie: 210/440
Dzi臋ki za info koledzy.
Fotele mam oba elektryczne, lusterka elektryczne samo艣ciemniaj膮ce.
Tak my艣l臋, 偶e w zasadzie jakby by艂a taka funkcja to czemu by jej nie w艂膮czali standardowo.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 wrz 2013, o 10:49 
a jak masz ustawione (pozycja) pokr臋t艂o od regulacji lusterek ?
by dzia艂a艂a funkcja musi by膰 prze艂膮czone na L


G贸ra
  
 
PostNapisane: 5 wrz 2013, o 11:03 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Pawe艂
Do艂膮czy艂(a): 12 lis 2012, o 16:54
Posty: 869
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: jeszcze nie mierzone
bezduszny napisa艂(a):
a jak masz ustawione (pozycja) pokr臋t艂o od regulacji lusterek ?
by dzia艂a艂a funkcja musi by膰 prze艂膮czone na L

Chyba na R...

_________________
呕eby mi si臋 chcia艂o tak, jak mi si臋 nie chce...


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 wrz 2013, o 11:13 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 5 mar 2012, o 09:19
Posty: 507
Lokalizacja: 艢l膮sk
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 2.0TDI (170KM) CFGB
Tak musi by膰 na R, poza tym musisz zaprogramowa膰 o ile si臋 ma obni偶y膰 - zalecam przeczyta膰 instrukcje obs艂ugi, bo bez sensu jest abym j膮 tu przepisywa艂....

_________________
Pozdrawiam:
Tomek


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 wrz 2013, o 11:32 
pab567 napisa艂(a):
bezduszny napisa艂(a):
a jak masz ustawione (pozycja) pokr臋t艂o od regulacji lusterek ?
by dzia艂a艂a funkcja musi by膰 prze艂膮czone na L

Chyba na R...

tak, na R
;)


G贸ra
  
 
PostNapisane: 5 wrz 2013, o 15:05 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 3 sie 2013, o 18:08
Posty: 200
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 2.0TDI CBBB (170KM)
Aktualnie: 210/440
Dzi臋ki koledzy, chyba musz臋 to zaprogramowa膰, bo nie dzia艂a ani na L ani na R.
Widocznie poprzedniemu w艂a艣cicielowi to nie by艂o potrzebne.

Druga sprawa dosy膰 b艂aha, czy mo偶na wy艂膮czy膰 "cykanie" kontrolki migacz贸w??


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 wrz 2013, o 15:17 
nie


G贸ra
  
 
PostNapisane: 5 wrz 2013, o 18:27 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 3 sie 2013, o 18:08
Posty: 200
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 2.0TDI CBBB (170KM)
Aktualnie: 210/440
Zastanawiam si臋 jak to jest zrobione, 偶e je艣li jest d藕wi臋k niezapi臋tych pas贸w to "cykania" migacz贸w nie ma. Chyba co艣 tym steruje, 偶e po zamilkni臋ciu sygnalizatora "cykanie " sie pojawia.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199


G贸ra
Wy艣wietl posty nie starsze ni偶:  Sortuj wg  
Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 986 ]  Przejd藕 na stron臋 Poprzednia strona  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 66  Nast臋pna strona

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]


Nie mo偶esz rozpoczyna膰 nowych w膮tk贸w
Nie mo偶esz odpowiada膰 w w膮tkach
Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne u偶ytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL