Aktualizacja map Columbus

Awatar użytkownika
jimw
Posty: 181
Rejestracja: 13 kwie 2017, o 10:58
Samochód: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
Lokalizacja: Trójmiasto

Re: Aktualizacja map Columbus

Post autor: jimw » 11 lis 2019, o 18:00

Dzięki!

Cypriano
Posty: 10
Rejestracja: 20 lut 2018, o 10:40
Samochód: Superb III combi 4x4
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Lokalizacja: Gdynia

Re: Aktualizacja map Columbus

Post autor: Cypriano » 6 gru 2019, o 15:06

Na portalu Skody już też jest dostępna ECE 2020 (dla Columbusa) v. 184:
http://infotainment-cdn.skoda-auto.com/ ... U_2020.zip

jaca85
Posty: 9
Rejestracja: 28 paź 2019, o 07:34
Samochód: Superb III combi
Silnik: 2.0TDI (190KM)

Re: Aktualizacja map Columbus

Post autor: jaca85 » 7 gru 2019, o 22:26

O ile dobrze kojaze to w listopadzie one juz byly dostepne dla columbus... koledzy powyzej takze podawali do nich linki

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka



Cypriano
Posty: 10
Rejestracja: 20 lut 2018, o 10:40
Samochód: Superb III combi 4x4
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Lokalizacja: Gdynia

Re: Aktualizacja map Columbus

Post autor: Cypriano » 9 gru 2019, o 09:51

Jedynie Enriquez podał link do akutalnej wersji map, tyle że link pochodzi ze strony aktualizacji VW.
To co ja podesłałem jest bezpośrednio od Skody.

Awatar użytkownika
pab567
Moderator
Posty: 5032
Rejestracja: 12 lis 2012, o 15:54
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Aktualnie: 421 KM / 524 Nm
Imię: Paweł
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)

Re: Aktualizacja map Columbus

Post autor: pab567 » 10 gru 2019, o 04:43

Mapy są te same. W VW wygodniej bo nie trzeba podawać VIN.

jaca85
Posty: 9
Rejestracja: 28 paź 2019, o 07:34
Samochód: Superb III combi
Silnik: 2.0TDI (190KM)

Re: Aktualizacja map Columbus

Post autor: jaca85 » 19 gru 2019, o 16:01

Zgadzam sie z przedmowca :-)

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka


matkura1987
Posty: 4
Rejestracja: 13 sty 2020, o 21:36
Samochód: Superb III
Silnik: 2.0TDI (190KM)
Imię: Mateusz

Re: Aktualizacja map Columbus

Post autor: matkura1987 » 16 sty 2020, o 05:09

Panowie tam trochę off topic ale mam pytanie czy wasze europejskie standardowe navi ostrzega was przed radarami ? Pytam bo ja mieszkam w UK i tu takie opcje sa nielegalne 😁 a ja bardzo bym to chciał

kacluk
Posty: 11
Rejestracja: 28 lip 2019, o 14:50
Samochód: Superb III
Silnik: 2.0TSI (272KM)
Imię: Lukasz

Re: Aktualizacja map Columbus

Post autor: kacluk » 16 sty 2020, o 07:07

Tez mieszkam w uk.. i nie ma ostrzerzen o speed kamerach mozesz je sam dodac jako dodatkowe poi.. albo przez android auto uzywaj waze..
Poza tym z tymi nie legalnymi opcjami bym nie przesadzal.. tomtom na androidzie swietnie powiadamiano radarach. A nawet jest darmowa apka radary tomtom..

marasmus007
Posty: 700
Rejestracja: 30 kwie 2011, o 01:34
Samochód: Superb III combi 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
Aktualnie: JB4 360KM / 450Nm
Imię: Mariusz
Lokalizacja: Poznań

Re: Aktualizacja map Columbus

Post autor: marasmus007 » 16 sty 2020, o 09:08

Próbowaliście ostatnio sprawdzać aktualizacje map poprzez stronę Skody ? Coś się pozmieniało i generalnie nie ma dostępu do tego teraz, czy ja ślepy jestem ?

kacluk
Posty: 11
Rejestracja: 28 lip 2019, o 14:50
Samochód: Superb III
Silnik: 2.0TSI (272KM)
Imię: Lukasz

Re: Aktualizacja map Columbus

Post autor: kacluk » 16 sty 2020, o 11:13

Wlasnie tera wszedlem na update skoda.. i po wpisanii swojego vinu normalnie moge pobrac aktualizacje ECE 2020...

Awatar użytkownika
jimw
Posty: 181
Rejestracja: 13 kwie 2017, o 10:58
Samochód: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
Lokalizacja: Trójmiasto

Re: Aktualizacja map Columbus

Post autor: jimw » 16 sty 2020, o 11:35

marasmus007 pisze:
16 sty 2020, o 09:08
Próbowaliście ostatnio sprawdzać aktualizacje map poprzez stronę Skody ? Coś się pozmieniało i generalnie nie ma dostępu do tego teraz, czy ja ślepy jestem ?
U mnie też wszystko ładnie się pokazuje,

W ogóle, żeby nie wpisywać co wejście na ten portal numeru VIN można sobie zrobić skrót/bookmark na taki adres:
http://updateportal.skoda-auto.com/pl-PL/Updates/{VIN} - podmienić {VIN} na swój numer vin

marasmus007
Posty: 700
Rejestracja: 30 kwie 2011, o 01:34
Samochód: Superb III combi 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
Aktualnie: JB4 360KM / 450Nm
Imię: Mariusz
Lokalizacja: Poznań

Re: Aktualizacja map Columbus

Post autor: marasmus007 » 16 sty 2020, o 12:28

OK, teraz wszystko dała , kilka dni temu przenosiło mnie do strony SKODA CONNECT

matkura1987
Posty: 4
Rejestracja: 13 sty 2020, o 21:36
Samochód: Superb III
Silnik: 2.0TDI (190KM)
Imię: Mateusz

Re: Aktualizacja map Columbus

Post autor: matkura1987 » 16 sty 2020, o 15:35

kacluk pisze:
16 sty 2020, o 07:07
Tez mieszkam w uk.. i nie ma ostrzerzen o speed kamerach mozesz je sam dodac jako dodatkowe poi.. albo przez android auto uzywaj waze..
Poza tym z tymi nie legalnymi opcjami bym nie przesadzal.. tomtom na androidzie swietnie powiadamiano radarach. A nawet jest darmowa apka radary tomtom..
dzieki wielkie

kacluk
Posty: 11
Rejestracja: 28 lip 2019, o 14:50
Samochód: Superb III
Silnik: 2.0TSI (272KM)
Imię: Lukasz

Re: Aktualizacja map Columbus

Post autor: kacluk » 16 sty 2020, o 18:11

matkura1987 pisze:
16 sty 2020, o 15:35
dzieki wielkie
[/quote]

Masz dsg u Siebie?? Jak ci się skoda sprawuje? Ja swoją mam od lipca a już mnie dsg drażni tak samo jak dpf.. chociaż do dpf jest fajna apka na androida vagdpf działa idealnie i możesz sprawdzać poziom sadzy i będziesz wiedział kiedy wypalić filtr.. Mi się wypala średnio co 300km jeżdżąc po mieście w uk.. i wtedy sobie jeżdżę aż się wypali..
A co do speed kamer ja właśnie męczę się nad dodaniem ich do nawi bo wiem że można.. wczesniej w bmw to samo zrobiłem i pokazywało... więc kwestia kompilacji plików poi..
PS.. skąd w uk jesteś? Ja Corby.. pozdrawiam

Cały proces wygląda jak na filmie..

matkura1987
Posty: 4
Rejestracja: 13 sty 2020, o 21:36
Samochód: Superb III
Silnik: 2.0TDI (190KM)
Imię: Mateusz

Re: Aktualizacja map Columbus

Post autor: matkura1987 » wczoraj, o 07:37

Super dzieki za ta apke sprawdzę puźniej. Nie ja kupiłem w manualu 2.0 tdi 190 😂 ja sie osiedliłem w Colchester essex

ODPOWIEDZ