Hahaha mam to samo walczę z tym biciem. Wymieniłem piasty na nowe firmy meyle bo okazało się że prawa już zaczęła hałasować i w tej chwili drgania się o wiele zmniejszyły. Nie wali już kierą a bardziej czuję takie mrowienie raz mocniejsze raz lżejsze jakby częstotliwość drgań się zmieniła i zmalała ich siła. Jeszcze czeka mnie wymiana sanek. U kolegi wymiana tej belki pomogła i nie ma kompletnie bicia.maureliusz pisze: ↑16 sty 2023, o 23:23 U mnie jak kierownica przestanie bić zupełnie... to wówczas kurka zasłuży na nowe radyjko )))
Bo co mi z super audio...jak irytuje taka pierdoła...:-/
Wymiana radia w superb2
-
- Samochód: Superb II Kombi
- Rocznik: 2012
- Silnik: 2.0TDI CFFB (140KM)
- Aktualnie: Stage 1 179KM/404Nm
- Imię: Marcin
Re: Wymiana radia w superb2
-
- Samochód: Superb II
- Silnik: 1.4TSI CAXC (125KM)
Ja wiem że procesor jest ważny ,ważna jest ilość romu, ramu . Ekran najlepiej żeby było oledowy .marioti pisze: ↑16 sty 2023, o 20:01 mam dokładnie to samo ori radio. Radio miało premierę w 2011r więc 12 lat technologii, to jednak staroć.
Z drugiej strony nie ma co liczyć, że jakikolwiek chińczyk wytrzyma tyle lat i nie chodzi tu nawet o komponenty, a po prostu kiepską kontrolę jakości.
Najchętniej wsadziłbym MiB-a
Ale czy to jest nam najbardziej potrzebne w normalnym użytkowaniu radia. Dla mnie ma być w miarę czysty dwięk z dobrą dynamiką. Appki mają chodzić płynnie . Instaluję tylko tyle ile mi potrzeba. W tym budżecie wg mnie nie jest żle i o takim radyjku tu mówimy. Powiedzmy że potraktowałem to jako eksperyment.
Jeśli chodzi o niezawodność to pewnie masz rację , ale zobaczymy. Pięć lat temu kupiłem tv samsunga za 7500 zł i padła matryca.
A w domu do słuchania mam sprzęt high endowy i tam kładę duży nacisk na komponenty.
Tak więc w tym budżecie naprawdę nie wymagajmy za dużo. Nasi sprzedawcy i tak potrafią na tym samym sprzęcie podbić cenę o kilka set zł.
- marioti
- Doradca
- Silnik: 2.0TDI (170KM) CFGB
- Aktualnie: 198KM
masz rację. W tych pieniądzach to nie ma co wybrzydzać.
Cała ta rozmowa jest bardziej o kwestiach użytkowych w porównaniu do ori radia. Chodzi o to aby dostać radio z możliwie najmniejszą ilością małych "upierdliwości" przykładowo wiem napewno, że matowe ekrany w tych radiach to w zasadzie pół-mat, w porównaniu np. do RNS-a więc szukam takich ofert, a są takie, gdzie do zestawu jest matowa folia docięta do ekranu, bo wiem, że mi to będzie przeszkadzać
Co do tej 12-letniej technologii to miałem na myśli RNS-a właśnie
A wracając do Junsun. Chińczyk odpisał, że model V1 pro jest na procku mediateka MTK8667, z RAM-em LPDDR3, więc w teorii lepiej niż PX6. No ale to tylko tak informacyjnie.
Cała ta rozmowa jest bardziej o kwestiach użytkowych w porównaniu do ori radia. Chodzi o to aby dostać radio z możliwie najmniejszą ilością małych "upierdliwości" przykładowo wiem napewno, że matowe ekrany w tych radiach to w zasadzie pół-mat, w porównaniu np. do RNS-a więc szukam takich ofert, a są takie, gdzie do zestawu jest matowa folia docięta do ekranu, bo wiem, że mi to będzie przeszkadzać
A wracając do Junsun. Chińczyk odpisał, że model V1 pro jest na procku mediateka MTK8667, z RAM-em LPDDR3, więc w teorii lepiej niż PX6. No ale to tylko tak informacyjnie.
-
- Samochód: Superb II 4x4
- Aktualnie: 200KM / 398Nm
- Imię: Maro
Mnie się wydaje, że nie ma co myśleć o 12 latach... wydarzy się to będzie 20 a jak nie to zespsuje się po roku.
Zresztą teraz w nowych autach problemy z AUDIO nagminne z powodu podmiany chipsów na inne - i szczerze to nie dałbym sobie ręki uciąć, że obecne radia mają to co powinny... a jakość to też nie ta.
Faktycznie ważne jest, aby jak najwięcej działało tych funkcji zintegorwanych - bo to ułatwia życie za kierownicą.
Z drugiej strony taki full Android jak pisał wyżej kolega... może zawstydzić pod względem opcji nie jedno auto fabryczne.
Ja chętnie popatrzę co tutaj po testujecie... i jak ogarnę wibracje (przyjemność dla tyłka) to zapodam sobie przyjemność dla ucha
Zresztą teraz w nowych autach problemy z AUDIO nagminne z powodu podmiany chipsów na inne - i szczerze to nie dałbym sobie ręki uciąć, że obecne radia mają to co powinny... a jakość to też nie ta.
Faktycznie ważne jest, aby jak najwięcej działało tych funkcji zintegorwanych - bo to ułatwia życie za kierownicą.
Z drugiej strony taki full Android jak pisał wyżej kolega... może zawstydzić pod względem opcji nie jedno auto fabryczne.
Ja chętnie popatrzę co tutaj po testujecie... i jak ogarnę wibracje (przyjemność dla tyłka) to zapodam sobie przyjemność dla ucha
Nie oglądaj się na innych. Rób swoje. Najlepiej jak potrafisz.
-
Dziś sczytałem jakie są podzespoły w moim radiu.marioti pisze: ↑17 sty 2023, o 12:58 masz rację. W tych pieniądzach to nie ma co wybrzydzać.
Procesor UIS 8581A 8x1.6 GHz.
Moduł radia TDA7708
- Szałan
- Samochód: Superb II DSG 4x4
- Rocznik: 2015
- Aktualnie: 202 i 417
Jest ktoś z W-wy, kto ma zainstalowanego junsna lub isudara lub cos na procku typu px6, mediatek, qu...cos tam?
-
- Rocznik: 2014
- Aktualnie: 198
- Imię: Przemek
A co potrzebne, może na odległość uda się pomóc.
Tutaj filmik ze SS działa.
https://files.fm/f/dhvc75knr
-
- Rocznik: 2011
- Imię: Łukasz
Dzisiaj przyszło radyjko! Zamówione w niedziele! I we wtorek u mnie Szło z polskiego magazynu. Zapłaciłem 961,27 PLN za 4GB+64GB od producenta ale z konta Francuskiego - " Junsun France Official Store " w tym czasie jak zamawiałem to na głównym koncie "Junsun Official Store" te same radio kosztowało 1201 PLN, ale z tego co teraz patrzę to jest w takiej samej cenie Na dniach podłączam i testujeMEta pisze: ↑15 sty 2023, o 19:26Dziękuje kolego za odpowiedź!ik26 pisze: ↑14 sty 2023, o 18:48 Parktronic wyświetlany jest na 1/4 ekranu radia z lewej strony. Wizualizacja jest podobna, ale jakoś ta w oryginale była jakby czytelniejsza. Tu myślę że jak zainstaluję kamerę to będzie ok.
Moduł gps w naszych radiach jak i w tym jest wbudowany. Myślę ze chodzi Ci o antenę zewnętrzną. Można skorzystać z fabrycznej ale potrzebna jest przejściówka. Ja podłączyłem z zestawu i działa bardzo dobrze.
Jeśli chodzi o kierunki świat nie wiem. Jakoś nigdy nie zwracałem na to uwagi.
Rozmowy pytając tych z którymi rozmawiałem wcześniej mówią że nie słyszą różnicy.
Wtyczka tak.
A jeśli o testowanie to naprawdę poświęciłem temu radiu tak mało czasu że na mojej opinii nie możesz polegać.
Jeśli to będzie działało tak jak teraz i jak zamontuję kiedyś kamerę cofania i rejestrator po wi-fi i to będzie również hulało to będę zadowolony. Ale to jest moja opinia.
Przydał by się test subiektywny t stacji 4G w przedziale np 900-1200zł
Poczekam na jakąś promocję i chyba cyknę sobie te radio, 1000 zł bym dał ale te 1200 mnie boli
- marioti
- Doradca
Podrzuć link który konkretnie model kupiłeś.
Ja, jak dozbieram fundusze to będzie mib, a jak nie to też wejdzie jakiś chińczyk. Dlatego patrzę na szczegóły różnych androidopochodnych. Bo mib to wiem czego się spodziewać
Swoją drogą, widzieliście superba a'la Tesla
https://www.junsun-china.com/junsun-for ... 452p1.html
I jeszcze jedno. Jak ktoś rozważa zakup chińczyka to nie patrzcie na te reklamy jakie to oni dają tam szybkie procesory. Pytałem wielu i wszystko to jakieś no name. Żadne Mediatek, Rockchip, czy qualcomm.
Podrabiają nazwy, żeby wyglądały podobnie np. W oryginale Mediatek MT8667, a chińczyk pisze MTK8667 albo 8667 itp. Ale jak zapytasz to nie nie. Oni nie mają mediateka, itd
Zwróćcie uwagę, że te wszystkie specyfikacje podawane są jako obrazki a nie tekst.
A nie, przepraszam. Trafiłem na jeden egzemplarz gdzie chińczyk pisze i twierdzi, że radio jest na snapdragonie. No tylko ze radio kosztowało 3200 w wersji 4/64
Ja, jak dozbieram fundusze to będzie mib, a jak nie to też wejdzie jakiś chińczyk. Dlatego patrzę na szczegóły różnych androidopochodnych. Bo mib to wiem czego się spodziewać
I jeszcze jedno. Jak ktoś rozważa zakup chińczyka to nie patrzcie na te reklamy jakie to oni dają tam szybkie procesory. Pytałem wielu i wszystko to jakieś no name. Żadne Mediatek, Rockchip, czy qualcomm.
Podrabiają nazwy, żeby wyglądały podobnie np. W oryginale Mediatek MT8667, a chińczyk pisze MTK8667 albo 8667 itp. Ale jak zapytasz to nie nie. Oni nie mają mediateka, itd
Zwróćcie uwagę, że te wszystkie specyfikacje podawane są jako obrazki a nie tekst.
A nie, przepraszam. Trafiłem na jeden egzemplarz gdzie chińczyk pisze i twierdzi, że radio jest na snapdragonie. No tylko ze radio kosztowało 3200 w wersji 4/64
Ostatnio zmieniony 24 sty 2023, o 22:34 przez marioti, łącznie zmieniany 3 razy.
-
Ja bym wolał jak już to brać na snapdragonie. Sprawdzone amerykańskie podzespoły. Korzystam z telefonów na snapie już od lat i żaden mnie nie zawiodł. No i przede wszystkim GPS na mediatekach działa słabo przynajmniej na telefonach. Tak samo z procesorem dźwięku jest. Ja na pewno bym brał snapdragona mimo że cena wyższa.
-
Aha... No to słabo. Żona miała miała kiedyś mediateka w jakimś telefonie i nawigacja tam bardzo słabo działała. A nie mówię o szybkości działania. Wiem że teraz mają nową serię procków ale na pewno nie w radiu za 1600zl. Więc chyba zostaje telefon w uchwycie z google maps i stary poczciwy rns510 chyba że coś się zmieni. Muzyka po BT działa i to bardzo dobrze więc nie jest źle Na miba mi szkoda wywalić 3tys do auta wartego 30tys. Może jakbym jezdzil jako taxi to tak.
- Szałan
- Samochód: Superb II DSG 4x4
- Rocznik: 2015
- Aktualnie: 202 i 417
Chcialem posluchac i popatrzec jak to dziala, zanim kupie do siebieprzemasvu pisze: ↑23 sty 2023, o 20:07A co potrzebne, może na odległość uda się pomóc.
Tutaj filmik ze SS działa.
https://files.fm/f/dhvc75knr
Ale bass Ci tam ladnie pracuje!!!
- marioti
- Doradca
Jeszcze w zeszłym roku miałem podobne zdanie. Ale teraz patrzę na to nieco inaczej.
Zachowaj stare radio a jak będziesz zmieniał auto podmień spowrotem. Miba zawsze sprzedasz bo jest wielu chętnych na forach grupy vw. Jak widzę to cena też nie maleje a wręcz rośnie bo tych jednostek jest coraz mniej na rynku wtórnym
-
Powiedz mi bo widzę że się orientujesz czy te podzespoły są coś warte.marioti pisze: ↑24 sty 2023, o 22:19 Podrzuć link który konkretnie model kupiłeś.