[WAŻNE] W RAZIE PROBLEMÓW Z LOGOWANIEM PROSIMY ZRESETOWAĆ I USTAWIĆ NOWE HASŁO!
SIII Scout vs RAV4 czy zmiana ma sens ???
Regulamin forum
1. Temat musi zaczynać się od [S1] lub [S2], a treść powinna być taka sama jak ta występująca w cenniku lub konfiguratorze, np. "[S2] Przygotowanie pod telefon GSM I"
2. Jeden wątek powinien dotyczyć jednej opcji wyposażenia dostępnej w cenniku lub konfiguratorze.
1. Temat musi zaczynać się od [S1] lub [S2], a treść powinna być taka sama jak ta występująca w cenniku lub konfiguratorze, np. "[S2] Przygotowanie pod telefon GSM I"
2. Jeden wątek powinien dotyczyć jednej opcji wyposażenia dostępnej w cenniku lub konfiguratorze.
- coolmobil
- Samochód: Superb III 4x4
- Rocznik: 2019
- Silnik: 2.0TSI (272KM)
SIII Scout vs RAV4 czy zmiana ma sens ???
Coś nie tak, bo o ile pamietam to pojemność bagażnika klasycznej hybrydy do 580l, może te 490 to do plugIn bo tam faktycznie jest podłoga wyżej.
https://www.wyborkierowcow.pl/toyota-ra ... je-cennik/
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
https://www.wyborkierowcow.pl/toyota-ra ... je-cennik/
Re: SIII Scout vs RAV4 czy zmiana ma sens ???
Dane mam z testów ADAC.
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... wQwdAxHdKP
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... j7S4D_C6Ac
Jak teraz patrzę to coś mi się wcześniej pomyliło i do rolety oba wyszły Niemcom 470 litrów.
Z resztą to co skoda podaje to też jak dla mnie nie do końca prawda bo np w Octavii jedynce liftback mam podane 528 litrów, w superbie też liftbacku 625, a bagażnik w Octavii większy.
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... wQwdAxHdKP
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... j7S4D_C6Ac
Jak teraz patrzę to coś mi się wcześniej pomyliło i do rolety oba wyszły Niemcom 470 litrów.
Z resztą to co skoda podaje to też jak dla mnie nie do końca prawda bo np w Octavii jedynce liftback mam podane 528 litrów, w superbie też liftbacku 625, a bagażnik w Octavii większy.
Absolutnie się zgadzam...to co wkleiłem poprzednio to bzudra odnośnie Ravki bo Hybryda zwykła ma 580...z linków kyl125 nic nie rozumiem. Jakiś barbarzyński język ale zasialiście we mnie zwątpienie...bo jednym z argumentów wymiany był bagażnik a tymczasem twierdzicie, że Superb nie bardzo ma się czym pochwalić. Przestaję pomału wierzyć temu co widzę 
pozdr,
n.

pozdr,
n.
- coolmobil
Nie No superb kombi ma chyba 660l czy coś w tym stylu, wiec sporo więcej.
Ale ma te 660 litrów, czy tyle podaje skoda?
Już kiedyś wklejałem zdjęcie maty bagażnika z superba w bagażniku Octavii jedynki która ma wg danych prawie 100 litrów mniej.
Proszę jeszcze raz.

Po bokach zostaje w Octavii przed nadkolami jeszcze sporo miejsca i do tego sam bagażnik ma ciut wyższy.
WTF...serio ? Tzn, że Superb jest mniejszy ??? To może ja powinienem zamówić Octavie... Ale mam teraz rozważania...
pozdr,
n.
Nie wiem jak nowa octavia. Ja porównuje do ponad 20 letniej jedynki która ma 528 litrów pojemności wg producenta
Wg tych testów ADAC ma z kolei 520, a mój superb liftback 515 zamiast podawanych 625.
Wg tych testów ADAC ma z kolei 520, a mój superb liftback 515 zamiast podawanych 625.
-
- Samochód: Superb III 4x4 Facelift
- Silnik: 2.0TSI (280KM)
- Aktualnie: 380/500
- Imię: Jacek
Powierzchnia może być mniejsza, ale jest jeszcze wysokość 

Jak już pisałem w Octavii do rolety jest nieco wyższy.
Na pocieszenie dodam że w superbie jest ciut dłuższy.
-
- Samochód: Superb III 4x4 Facelift
- Aktualnie: 380/500
- Imię: Jacek
Nie chcę mi się wierzyć, że producent zawyża pojemność bagażnika o 110l
Ten jest na pewno większy od tego, który miałem w O3 - niewiele, ale jednak. Patrzyłem w te linki ADACa, które wkleiłeś, oraz raport, ale nic nie znalazłem.

W tych testach ADAC trzeba kliknąć na test szczegółowy w pdf tam wszystko jest opisane.
Na pierwszy rzut oka też mi się ten w superbie wydawał wielki, tym bardziej że magia cyferek działała. Tylko przy pakowaniu na wakacje wyszło że jakoś większy od tego w O1 nie jest. No i kiedyś przy sprzątaniu sobie porównałem i wychodzi że starą octavia ma większy. Być może to jest liczone teraz np z wnęką na zapas i schowkami po bokach, a kiedyś było bez tego.
Tu jeszcze taki amatorski pomiar wysokości.
Superb

Octavia

Na pierwszy rzut oka też mi się ten w superbie wydawał wielki, tym bardziej że magia cyferek działała. Tylko przy pakowaniu na wakacje wyszło że jakoś większy od tego w O1 nie jest. No i kiedyś przy sprzątaniu sobie porównałem i wychodzi że starą octavia ma większy. Być może to jest liczone teraz np z wnęką na zapas i schowkami po bokach, a kiedyś było bez tego.
Tu jeszcze taki amatorski pomiar wysokości.
Superb

Octavia

- coolmobil
Myślę ze temat już popłynął na boczny tor. Co do wyboru RAVki chyba większość została już powiedziana
-
- Samochód: Superb III combi 4x4 Facelift
- Rocznik: 2021
A z ciekawości czemu nie KODIAQ? Wnętrze ma również bardzo kiepskie (podobnie jak RAV4), zwłaszcza w normalnych wersjach wyposażenia a nie tych najwyższych, za to bagażnik potężny i po Skodowemu - haczyki. Przecież w RAV4 napęd 4x4 to też nie jest ani terenowy napęd ani stały, RAV-ki nie ma sensu kupować dla napędu 4x4. Oczywiście Kodiaq pali dużo, na autostradach jeździ kiepsko, no ale może miałbyś wtedy Skodę w Toyocie 
A wiesz, to jest dobre pytanie...ale jakoś w ogóle nie rozważałem Kodiaqa...Nie wiem czemu ale po prostu nie rozważałem. A bagażnik ma faktycznie zacny.artho pisze: ↑wczoraj, o 05:45 A z ciekawości czemu nie KODIAQ? Wnętrze ma również bardzo kiepskie (podobnie jak RAV4), zwłaszcza w normalnych wersjach wyposażenia a nie tych najwyższych, za to bagażnik potężny i po Skodowemu - haczyki. Przecież w RAV4 napęd 4x4 to też nie jest ani terenowy napęd ani stały, RAV-ki nie ma sensu kupować dla napędu 4x4. Oczywiście Kodiaq pali dużo, na autostradach jeździ kiepsko, no ale może miałbyś wtedy Skodę w Toyocie![]()
Z napędem 4x4 w Ravce to średnio bywa... w tym samym miejscu CR-V z 2008 nigdy nie miała problemów