Każde 2.0 tsi w SIII ma dq250 lub dq381. W tym wypadku to dq250, która przez serwisy automatów uważana jest za jedną z najlepszych skrzyń.
Przy takiej mocy manual jest bez sensu, nie ogarniesz tego patykiem.
Każde 2.0 tsi w SIII ma dq250 lub dq381. W tym wypadku to dq250, która przez serwisy automatów uważana jest za jedną z najlepszych skrzyń.
To jest ten sam silnik jaki miała pierwsza O3 RS
Nie nietypowy, po prostu pierwsze lata S3 miały standardowo nieco lepszą mapę. Nie mówię, że idealną, ale lepszą. Przede wszystkim w pierwszych S3 (dlatego napisałem DQ250) nie było „żeglowania”, czyli zrzucania na luz tylko dlatego, że puszczamy nogę z pedału gazu. I sam ten fakt już sporo zmienia. Oczywiście obroty mogłaby trzymać nieco wyżej, ale S3-ki z DQ381 trzymają jeszcze niżej, nawet w trybie „D” a nie „ECO”.StRaDiVaRiUs pisze: ↑10 lip 2024, o 07:13 To mi się chyba jakiś nietypowy egzemplarz trafił. bo skrzynia zmienia biegi nawet trochę za wysoko bez obciążenia, sprawdzę dokładnie kiedy jak będę testował LPG.
Mam żeglowanie.artho pisze: ↑10 lip 2024, o 10:16 Nie nietypowy, po prostu pierwsze lata S3 miały standardowo nieco lepszą mapę. Nie mówię, że idealną, ale lepszą. Przede wszystkim w pierwszych S3 (dlatego napisałem DQ250) nie było „żeglowania”, czyli zrzucania na luz tylko dlatego, że puszczamy nogę z pedału gazu. I sam ten fakt już sporo zmienia. Oczywiście obroty mogłaby trzymać nieco wyżej, ale S3-ki z DQ381 trzymają jeszcze niżej, nawet w trybie „D” a nie „ECO”.