CarPlay problem przy połączeniu bezprzewodowym
- beri
- Samochód: Superb IV Kombi
- Rocznik: 2024
- Silnik: 2.0 TDI (193 KM) DSG 4x4
CarPlay problem przy połączeniu bezprzewodowym
Czy też macie problemy z CarPlay bezprzewodowo?
Próbowałem już wszystkie - łącznie z przywróceniem ustawień fabrycznych w telefonie i w infotaiment.
Na kablu działa ok, bezprzewodowo - nie ma opcji.
Bezprzewodowo, działa tylko jako zestaw głośnomówiący oraz głośnik BT do odtwarzania muzyki itp...
Mam podłączony teleofn po bluetooth, telefon przechodzi w tryb samochdowy podczas próbu połączenia z infotaiment - ikonka CarPlay - próba połączenia trwa chwilę i wyskakuje komunikat na tablecie Skody - nie można połączyć. W ustawieniach telefonu w CarPlay jest normalnie zarejestrowany i widoczny samochód.
Próbowałem już wszystkie - łącznie z przywróceniem ustawień fabrycznych w telefonie i w infotaiment.
Na kablu działa ok, bezprzewodowo - nie ma opcji.
Bezprzewodowo, działa tylko jako zestaw głośnomówiący oraz głośnik BT do odtwarzania muzyki itp...
Mam podłączony teleofn po bluetooth, telefon przechodzi w tryb samochdowy podczas próbu połączenia z infotaiment - ikonka CarPlay - próba połączenia trwa chwilę i wyskakuje komunikat na tablecie Skody - nie można połączyć. W ustawieniach telefonu w CarPlay jest normalnie zarejestrowany i widoczny samochód.
- AndrzejD
- Samochód: Superb IV
- Silnik: 2.0 TSI (265 KM) DSG 4x4
Re: CarPlay problem przy połączeniu bezprzewodowym
Ja używam i działa u mnie idealnie bezobsługowo. Głównie używam dla yanosika który sam się odpala jak tylko telefon podłączy się do samochodu.
pozdrawiam,
Andrzej
Andrzej
- Tomaszek1770
- Silnik: 1.5 TSI m-HEV (150 KM) DSG
- Imię: Tomasz
- rowerek
- Samochód: Superb III
- Silnik: 1.8TSI CJSC (180KM)
Beri, nie wiem, czy w tym rzecz, ale piszesz o bluetooth w kontekście bezprzewodowości, a carplay, czy Android auto łączą się przez wifi, które musi być włączone.
Wysłane z mojego SM-S906B przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-S906B przy użyciu Tapatalka
-
- Samochód: Superb III Facelift
- Silnik: 2.0TSI (190KM)
- Imię: Rafał
U mnie przestało działać WiFi , więc CP też . Restart multimediów i problem rozwiązany
-
A zapytam z innej beczki - czy przy połączeniu bezprzewodowym mocno grzeją się wam telefony?
W moim Audi A4 telefony grzeją się niemiłosiernie, nawet jak wyjmę je z pokrowców (telefony Samsung).
- AndrzejD
Niestety mocno. Zależy od tego jak używasz. U mnie zaraz po uruchomieniu samochodu uruchamia się automatycznie Yanosik więc cały czas pracuje GPS, WiFi, transmisja danych. Telefon jest mocno nagrzany. Telefon w tym czasie mam w kieszeni więc nie jest ładowany.Ellias666 pisze:A zapytam z innej beczki - czy przy połączeniu bezprzewodowym mocno grzeją się wam telefony?
W moim Audi A4 telefony grzeją się niemiłosiernie, nawet jak wyjmę je z pokrowców (telefony Samsung).
pozdrawiam,
Andrzej
Andrzej
-
- Samochód: Superb III 4x4 Facelift
- Rocznik: 2020
- Silnik: 2.0TSI (280KM)
- Aktualnie: DNFE
- Imię: Wojciech
Grzeje, do tego jak się na ładowarkę indukcyjną położy to potrafi się komunikat o przegrzaniu wyświetlić. Czy w S4 jest może chłodzenie w miejscu gdzie jest ładowarka? Bo czytałem, że to nie problem tylko Skody i niektórzy producenci dają nawiew taki jak w podłokietniku do chłodzenia telefonu. U mnie w S3 nie ma mowy bym zamknął telefon w tej skrytce - by się ugotował.
-
W moim Audi A4 przegrzewa Samsunga Galaxy S22, ale Galaxy S24 Ultra aż tak nie.HanSolo pisze: ↑4 lis 2024, o 10:22 Grzeje, do tego jak się na ładowarkę indukcyjną położy to potrafi się komunikat o przegrzaniu wyświetlić. Czy w S4 jest może chłodzenie w miejscu gdzie jest ładowarka? Bo czytałem, że to nie problem tylko Skody i niektórzy producenci dają nawiew taki jak w podłokietniku do chłodzenia telefonu. U mnie w S3 nie ma mowy bym zamknął telefon w tej skrytce - by się ugotował.
Odkryłem, że gdy wyłączę wifi i podepnę telefon kablem do Android Auto, to nie nagrzewa się aż tak bardzo, jak na bezprzewodowym.
W Suberbie jeszcze nie wiem - odbieram pod koniec grudnia dopiero.
-
Generalnie w Superbie ładowarka bezprzewodowa jest wentylowana, jeśli to masz na myśli, ale nie wiem do końca, w jaki sposób, nie przyjrzałem się temu jeszcze.
Pamiętam z czasów jak chciałem kupić Stingera, że tam był problem konstrukcyjny. Kanał powietrzny do tylnego nawiewu dla 3. strefy klimatyzacji szedł bezpośrednio pod ładowarka indukcyjną. Oznaczało to, że jak z tyłu było ustawione grzanie, to telefon się bardzo mocno grzał na ładowarce, a jak z tyłu było włączone chłodzenie - telefon był chłodny.
Może ew. na to możecie jeszcze zwrócić uwagę, czy w Superbie 4 nie jest podobnie.
-
- Samochód: Superb III 4x4 Facelift
- Rocznik: 2020
- Silnik: 2.0TSI (280KM)
- Aktualnie: DNFE
- Imię: Wojciech
Jeśli w S3 jest wentylowany to słabo - u mnie telefon jest cieplutki po dłuższej trasie z AA wireless i ładowaniem indukcyjnym - plusem jest to, że bateria nawet jak jadę z AA (zestaw gmaps, janosik i spotify) to bateria się minimalnie ładuje - więc jak wyruszam z pełną to mam pełną jak dojadę, ale nie ma mowy by zamknąć tą klapę. Mam nadzieję, że w S4 to poprawili i jakiś nawiew np. taki jak w schowku, jest.