Hej,
Słuchajcie mam taki problem. Podpiętego mam pendrive z muzyką i co wsiadam do auta z włączonym bluetooth w telefonie, to system przełącza mi muzykę z pendrive na źródło Android Auto. Wkurza mnie to niemiłosiernie. Da się to wyłączyć?
Wersja L&K z 13 calowym ekranem, jeśli to istotne.
Przełącza mi muzykę na Android Auto
-
criav
- Samochód: Superb IV
- Rocznik: 2024
- Silnik: 2.0 TSI (265 KM) DSG 4x4
- Dał łapek: 50 razy
- Dostał łapek: 35 razy
Re: Przełącza mi muzykę na Android Auto
W telefonie wejdź w ustawienia Android Auto i wyłącz automatyczne odtwarzanie muzyki po połączeniu.
Mój Superb: https://www.superbclub.pl/viewtopic.php?t=15711
-
criav
- Rocznik: 2024
- Dał łapek: 50 razy
- Dostał łapek: 35 razy
Jakbyś nie mógł znaleźć to daj znać, natomiast to na pewno ta funkcja, tez musiałem to wyłączyć
Mój Superb: https://www.superbclub.pl/viewtopic.php?t=15711
-
Pawel_81
Podepnę się pod temat, czy u Was też muzyka np ze Spotify poprzez połączenie AA gra słabiej tzn bardziej płasko, mniej basu niż przez bluetooth?
Można ustawić to gdzieś żeby grało tak samo na połączeniu AA jak przez bluetooth?
Drugie pytanie czy da się ustawić Yanosik-a żeby gadał podczas słuchania radia na połączeniu bluetooth? , komunikaty są tylko jak wybieram źródło bluetooth, po przełączeniu na radio nie ma komunikatów.
PS. nie zbyt często używam połączenia przez AA właśnie ze względu na gorszą jakość audio, i grzejący się telefon.
Można ustawić to gdzieś żeby grało tak samo na połączeniu AA jak przez bluetooth?
Drugie pytanie czy da się ustawić Yanosik-a żeby gadał podczas słuchania radia na połączeniu bluetooth? , komunikaty są tylko jak wybieram źródło bluetooth, po przełączeniu na radio nie ma komunikatów.
PS. nie zbyt często używam połączenia przez AA właśnie ze względu na gorszą jakość audio, i grzejący się telefon.
-
D10ni
- Samochód: Superb IV Kombi
- Dostał łapek: 2 razy
No nie do końca. W Superb AA działa przez dedykowany WiFI, co umożliwia zdecydowanie lepszą przepustowość. A kanał BT jest ograniczony kodekiem w telefonie. Ale to teoria. Praktycznie u mnie przez AA słychać wyraźnie przełączenie streamu w Spotify z bardzo wysokiego na loseless.