Finansowanie
Regulamin forum
1. Temat musi zaczynać się od [S1] lub [S2], a treść powinna być taka sama jak ta występująca w cenniku lub konfiguratorze, np. "[S2] Przygotowanie pod telefon GSM I"
2. Jeden wątek powinien dotyczyć jednej opcji wyposażenia dostępnej w cenniku lub konfiguratorze.
1. Temat musi zaczynać się od [S1] lub [S2], a treść powinna być taka sama jak ta występująca w cenniku lub konfiguratorze, np. "[S2] Przygotowanie pod telefon GSM I"
2. Jeden wątek powinien dotyczyć jednej opcji wyposażenia dostępnej w cenniku lub konfiguratorze.
-
artho
- Samochód: Inny
- Silnik: Inny
- Dał łapek: 129 razy
- Dostał łapek: 42 razy
Re: Finansowanie
Mógłbyś nam pomóc troszkę: to jest leasing klasyczny czy taki "niskich rat"?
2017 Skoda ... -> 2020 Skoda ... -> 2025 Już mi nie Szkoda... bo życie bez Skody jest lepsze : )
PS: Uprzejmie proszę o niepodszywanie się pode mnie!
PS: Uprzejmie proszę o niepodszywanie się pode mnie!
-
cezarg1410
- Samochód: Superb III Kombi Facelift
- Dostał łapek: 1 raz
-
komoornik
- Samochód: Superb III Facelift
- Rocznik: 2021
- Silnik: 1.5TSI DADA (150KM)
Słowo klucz: GAP.cezarg1410 pisze: ↑24 sty 2025, o 11:21 Czytam dalej i widzę kolejny, już bardzo niepokojący zapis:
17. Rozliczenie w przypadku wygaśnięcia umowy z powodu zniszczenia, uszkodzenia albo kradzieży samochodu
17.1. Jeśli umowa leasingu wygaśnie, z powodu całkowitego zniszczenia samochodu, uszkodzenia w takim stopniu, że
nie będzie można przywrócić go do stanu pierwotnego, albo kradzieży, przysługuje nam od Ciebie odszkodowanie
z tytułu wcześniejszego wygaśnięcia umowy leasingu. Odszkodowanie to jest płatne w ciągu 7 dni od naszego żądania.
Wysokość odszkodowania liczymy w następujący sposób:
W = RN+KN+WK
W – nasze wynagrodzenie;
RN – suma rat miesięcznych netto liczona od miesiąca następnego po miesiącu wystąpienia szkody do miesiąca wpływu
na nasz rachunek odszkodowania z zakładu ubezpieczeń lub otrzymania pisemnej decyzji z zakładu ubezpieczeń
o odmowie wypłaty odszkodowania włącznie;
KN – suma rat miesięcznych netto liczona od miesiąca następnego po miesiącu wpływu odszkodowania z zakładu
ubezpieczeń na nasz rachunek lub otrzymania przez nas pisemnej decyzji z zakładu ubezpieczeń o odmowie wypłaty
odszkodowania do miesiąca terminowego zakończenia umowy leasingu włącznie, pomniejszona o korzyści, jakie
uzyskaliśmy wskutek ich zapłaty przed terminem przewidzianym w umowie;
WK – wartość końcowa samochodu określona w pkt. 2 umowy.
Jak rozumiem: kradna mi furę i nieważne czy odszkodowanie mam czy nie, w ciągu 7 dni muszę zapłacić resztę kasy VWFS.... Kurde do tej pory miałem jeden leasing w życiu (pko leasing), no i tam tego typu zapisów zdeycdowanie nie było.
To ewidentnie zapis który zabezpiecza leasingodawce przed tym że kwota wypłacona z AC nie pokryje zobowiązania.
-
cezarg1410
- Samochód: Superb III Kombi Facelift
Racja.
Rozmawiałem też ze znajomym który niedawno brał leasing na A6, historię leasingowa w VW już posiada i miał identyczna umowę.
Pozostaje zacisnąć zęby i zaakceptować.
Rozmawiałem też ze znajomym który niedawno brał leasing na A6, historię leasingowa w VW już posiada i miał identyczna umowę.
Pozostaje zacisnąć zęby i zaakceptować.