Dzisiaj zrobilem zdjęcie jak u mnie wygląda aktualne oprogramowanie. I patrząc na Twoje dane u mnie widać, że starsze są wersje sprzętu i oprogramowania ABT. Ktoś wie co to za sprzęt? Czy ktoś kto odbierał auto przed sierpniem (powiedzmy od początku produkcji do końca lipca) ma już nowsze to oprogramowanie i czy zrobiło mu się to samo czy był w serwisie na aktualizację? Dzięki za odpowiedz
Aktualizacje systemu
-
zaczo
- Samochód: Superb IV Kombi
- Rocznik: 2024
- Silnik: 2.0 TSI (265 KM) DSG 4x4
Re: Aktualizacje systemu
- MocoMus
zaczo pisze: ↑31 gru 2024, o 11:08Dzisiaj zrobilem zdjęcie jak u mnie wygląda aktualne oprogramowanie. I patrząc na Twoje dane u mnie widać, że starsze są wersje sprzętu i oprogramowania ABT. Ktoś wie co to za sprzęt? Czy ktoś kto odbierał auto przed sierpniem (powiedzmy od początku produkcji do końca lipca) ma już nowsze to oprogramowanie i czy zrobiło mu się to samo czy był w serwisie na aktualizację? Dzięki za odpowiedz
Mam takie same dane sprzętowe i oprogramowania jak Ty. Auto wyprodukowane z końcem lipca.
- MocoMus
Dzisiaj moje auto zostało zaktualizowane najnowszą (rozszerzoną co by to nie znaczyło) wersją oprogramowania. Operacja trwała niecałe dwie godziny. Nie było żadnych problemów. Próbowałem się dopytać czy jest, to tylko łatka systemowa czy może dodano jakieś nowe funkcje. Niestety pani z serwisu nie bardzo potrafiła zrozumieć o co pytam.
To co sprawdziłem. Niestety nadal nie można zmieniać kolorów karoserii ani na postoju ani w trakcie jazdy.
To co sprawdziłem. Niestety nadal nie można zmieniać kolorów karoserii ani na postoju ani w trakcie jazdy.
-
Sdss
- Samochód: Superb III Facelift
- Silnik: 2.0TSI (190KM)
- Imię: Rafał
- Dostał łapek: 46 razy
To jakaś osocza w nowszych modelach ? Jak to działa ? Mam srebrny kolor karoserii , a ostatnio widziałem taki ładny zielonej na Porshe jak by się dało zmieniać było by super.
-
Ekhm
- Imię: Tomasz
Dzisiaj jeździłem Kodiaqiem z najnowszą aktulizacją i miał dużo fajnych podopcji w menu. Ja obecnie w Superbie mam 2552 jak dobrze pamiętam. Zastanawiam się jak wymusić w tym samochodzie aktulizację lub np ściągnąć na pendrive czy cuś i go zaaktulizować 
- Michał_S
- Silnik: 1.5 TSI m-HEV (150 KM) DSG
- Imię: Michał
Zamawiałem Superba 22 marca 2024 i byłem podobno pierwszym odbierającym te cacko w salonie
Samo mi się oprogramowanie nie zaktualizowało. Zostałem poinformowany o poważnej aktualizacji oprogramowania przez serwis podczas wizyty w salonie - pytałem dlaczego mi nie świecą lampy na drzwiach bagażnika i okazało się, że nie mając matrixów nie będą świeciły
Już wklejałem fotki w innym wątku więc się powtórzę:
-
mks
- Silnik: 1.5 TSI m-HEV (150 KM) DSG
- Dał łapek: 2 razy
- Dostał łapek: 9 razy
Nie zaktualizowali ci oprogramowania infotainment'u i display control unit (ABT) do aktualnych wersji, tylko do pierwotnych wersji z późniejszych egzemplarzy. Może dlatego, że masz inny hardware -- późniejsze S4 mają inny part number, z "A" na końcu numeru. Albo może się pomylili ; )
Dla porównania, wersja z mojego S4 wyprodukowanego pod koniec września i wersja z Passata B9. Żaden z tych samochodów nie miał do tej pory aktualizacji oprogramowania:
-
walonek
- Samochód: Superb IV
- Dostał łapek: 4 razy
Nie wiem czy miałem jakąś aktualizację, ale na początku jazdy s4, manetki zmiany biegów przy kierownicy działały tylko w trybie Sport.
Aktualnie działają w każdym trybie i na D. Pozytywna zmiana.
Aktualnie działają w każdym trybie i na D. Pozytywna zmiana.
-
STACHU
- Samochód: Superb IV
- Imię: Marcin
- Dał łapek: 103 razy
- Dostał łapek: 24 razy
Ciekawe, u mnie manetki działają w obu trybach od początku.
Superb IV 2.0 TSI 265 L&K
-
Sdss
- Samochód: Superb III Facelift
- Silnik: 2.0TSI (190KM)
- Imię: Rafał
- Dostał łapek: 46 razy
Tydzień minął , i tak błędy asystentów pojawiają się losowo znikają losowo tak się nie działo, awaryjne hamowanie przy manewrowaniu zaczęło działać nadpobudliwie czyli hamuje na byle co. Zamiast poprawić popsuli . Nic a nic nie poprawili 
- rowerek
- Samochód: Superb III
- Silnik: 1.8TSI CJSC (180KM)
- Dostał łapek: 57 razy
Włos się na głowie jeży czytając te wszystkie perypetie...
Na grupie S4 ostatnio był 'szczęśliwiec', któremu laweta zabierała auto z przebiegiem 160km. Awaria skrzyni biegów.
To jest naprawdę padaka, żeby po roku nadal nie ogarnąć auta. Soft nie naprawiony, części zamiennych brak, jak przychodzą radary, to nie chcą się kodować w autach i stoją uziemione w serwisach itp. Itd. Komedia co się z vagiem zadziało w ostatnim czasie.
Wysłane z mojego SM-S926B przy użyciu Tapatalka
Na grupie S4 ostatnio był 'szczęśliwiec', któremu laweta zabierała auto z przebiegiem 160km. Awaria skrzyni biegów.
To jest naprawdę padaka, żeby po roku nadal nie ogarnąć auta. Soft nie naprawiony, części zamiennych brak, jak przychodzą radary, to nie chcą się kodować w autach i stoją uziemione w serwisach itp. Itd. Komedia co się z vagiem zadziało w ostatnim czasie.
Wysłane z mojego SM-S926B przy użyciu Tapatalka