Uzyskane rabaty
Regulamin forum
1. Temat musi zaczynać się od [S1] lub [S2], a treść powinna być taka sama jak ta występująca w cenniku lub konfiguratorze, np. "[S2] Przygotowanie pod telefon GSM I"
2. Jeden wątek powinien dotyczyć jednej opcji wyposażenia dostępnej w cenniku lub konfiguratorze.
1. Temat musi zaczynać się od [S1] lub [S2], a treść powinna być taka sama jak ta występująca w cenniku lub konfiguratorze, np. "[S2] Przygotowanie pod telefon GSM I"
2. Jeden wątek powinien dotyczyć jednej opcji wyposażenia dostępnej w cenniku lub konfiguratorze.
-
Sdss
- Samochód: Superb III Facelift
- Silnik: 2.0TSI (190KM)
- Imię: Rafał
- Dostał łapek: 40 razy
Re: Uzyskane rabaty
Rabat dilera + rabat importera. W zeszłym roku sporo aut miało taki rabat , głównie auta z placu. Jedno miała rabat inne nie.
Tak też wyjechałem skoda, a nie passatem.
Tak też wyjechałem skoda, a nie passatem.
- rowerek
- Samochód: Superb III
- Silnik: 1.8TSI CJSC (180KM)
- Dostał łapek: 56 razy
Śledziłem ostatnio rabaty w vagu, zwłaszcza Audi i przez ten kibel z nowym A5 można na nie naprawdę dobre ceny dostać, zwłaszcza jak na placu coś stoi. Jak pytałem w salonie, to u importera zalega np. A5 kombi tfsi 204KM quattro, jeszcze z 2024, to z katalogowych 350k pln jest obecnie 249k pln i nadal można próbować coś ugrać.
Natomiast na wstępie polecam lekturę - obraz taki, że pod względem elektroniki pieprzy się jak superb i to z bonusem, bo np. zamki szwankują i albo nie ryglują, albo nawet się wyłamują i nie da się zamknąć drzwi, ale tak dosłownie - zamek fizycznie ich nie zamyka i fruwają na wietrze, ludzie pasem transportowym spinają drzwi tylne, żeby jakoś do serwisu dojechać i na zakręcie się nie otworzyły. Generalnie przykro się różne grupy o A5 czyta, bo głosów niezadowolenia jest bardzo dużo.
Wysłane z mojego SM-S926B przy użyciu Tapatalka
Natomiast na wstępie polecam lekturę - obraz taki, że pod względem elektroniki pieprzy się jak superb i to z bonusem, bo np. zamki szwankują i albo nie ryglują, albo nawet się wyłamują i nie da się zamknąć drzwi, ale tak dosłownie - zamek fizycznie ich nie zamyka i fruwają na wietrze, ludzie pasem transportowym spinają drzwi tylne, żeby jakoś do serwisu dojechać i na zakręcie się nie otworzyły. Generalnie przykro się różne grupy o A5 czyta, bo głosów niezadowolenia jest bardzo dużo.
Wysłane z mojego SM-S926B przy użyciu Tapatalka
-
nieprzem
- Samochód: Superb IV
- Silnik: 2.0TSI (204KM)
- Dał łapek: 25 razy
- Dostał łapek: 22 razy
Jak byłem w Audi pytać o A5 to nawet dobrze nie zaczynając negocjacji, dostałem 14% z ulicy, więc myślę, że do 20% pewnie spokojnie można dobić. Biorąc pod uwagę to co piszesz @rowerek no to pewnie można jeszcze więcej dostać
-
JackP
- Rocznik: 2025
- Dostał łapek: 67 razy
14 i 12% na VW i Skoda, nowa produkcja.
Superb 4 Liftback / 2025 / Sportline / 2.0 TSI 204KM / DCC / 19"
Użytkowników z nazwami profili zaczynającymi się na "art" ignoruję.
-
grzesski
- Silnik: 2.0 TSI (265 KM) DSG 4x4
- Dał łapek: 4 razy
- Dostał łapek: 2 razy
-
JackP
- Rocznik: 2025
- Dostał łapek: 67 razy
Na wszystkie benzyny był taki sam, na ropniaki był większy i wielokrotnie proponowali ale to nas nie interesowało.
Generalnie poziom rabatów nie ma na chwilę obecną jakiejś stabilizacji bo inne są dla dużych flot, małych flot, dla JDG lub zakupu za gotówkę z placu więc to i tak jest generalnie rzucanie losowymi cyferkami, które mogą wystąpić natomiast nie muszą i nie są powtarzalne.
Superb 4 Liftback / 2025 / Sportline / 2.0 TSI 204KM / DCC / 19"
-
Marek 13
- Samochód: Superb IV Kombi
- Rocznik: 2024
- Dał łapek: 85 razy
- Dostał łapek: 45 razy
O ile nic się nie zmieniło ostatnio ,to w cenniku tylko na 265KM nie było rabatu 8tys dodatkowego od producenta .
-
GRABS
- Samochód: Superb III Kombi Facelift
- Silnik: 1.5TSI DADA (150KM)
- Imię: Ryszard
- Dał łapek: 10 razy
- Dostał łapek: 5 razy
Witam,
Rabaty uzyskuje się osobiście. Jasne, możesz zrobić konfigurację na stronie - wyjdzie xyz kzł i prośba o kontakt. Jak dasz swoje dane, to masz na dzień dobry kilka procent upustu, do dziesięciu, jeśli jest parcie.
Jak zrobisz sobie wycieczkę i odwiedzisz kilku sprzedawców ( różnych grup) i będziesz miał swoją konfigurację swoich potrzeb, to otrzymasz prawie zawsze jeszcze lepiej, ale to wymaga rozmów i konkretnej rozmowy. Sprzedawca musi zobaczyć, że naprawdę chcesz kupić, a nie zajmujesz tylko czas. Gratisy od sprzedawcy to normalna oczywistość, ale to są wartości koło tysiąca złotych i to zazwyczaj dywaniki, wyposażenie bagażnika, czy inne bajery dokładane luzem.
Inna sprawa to upusty na to, co stoi na placu, a kończy się model, albo rok produkcji.
Tu można uzyskać duuużo więcej. A są to zazwyczaj dobrze doposażone egzemplarze.
U jednego dilera stoi A5 super wyposażony z 2024 roku. Tyle że zarejestrowany, ale przebieg zero.
W końcówce zeszłego roku upust na Audi Q3 był na dzień dobry 20%, na konfigurację z datą produkcji 2025, 19%.
Do tego na to co stało na placu, audi leasing rzędu kilka procent RRSO. W tym roku tego leasingu już nie ma, jest gorsze. A upusty poniżej 10%. Na dzień dobry.
Ja na Superba we wrześniu 2023 dostałem 8%, a na Audi Q3 S w grudniu 2024 z odbiorem maj 2025 dostałem 19%.
Ale odwiedziłem wszystkich dilerów na Śląsku.
Jak kupowałem w 2010r focusa i Ka, to te Ka wyszło prawie za pół ceny, a focus (auto prezentacyjne z salonu) chyba z 20 procent nie licząc gratisów: opony zimowe do obu aut i inne pierdoły.
Rabaty uzyskuje się osobiście. Jasne, możesz zrobić konfigurację na stronie - wyjdzie xyz kzł i prośba o kontakt. Jak dasz swoje dane, to masz na dzień dobry kilka procent upustu, do dziesięciu, jeśli jest parcie.
Jak zrobisz sobie wycieczkę i odwiedzisz kilku sprzedawców ( różnych grup) i będziesz miał swoją konfigurację swoich potrzeb, to otrzymasz prawie zawsze jeszcze lepiej, ale to wymaga rozmów i konkretnej rozmowy. Sprzedawca musi zobaczyć, że naprawdę chcesz kupić, a nie zajmujesz tylko czas. Gratisy od sprzedawcy to normalna oczywistość, ale to są wartości koło tysiąca złotych i to zazwyczaj dywaniki, wyposażenie bagażnika, czy inne bajery dokładane luzem.
Inna sprawa to upusty na to, co stoi na placu, a kończy się model, albo rok produkcji.
Tu można uzyskać duuużo więcej. A są to zazwyczaj dobrze doposażone egzemplarze.
U jednego dilera stoi A5 super wyposażony z 2024 roku. Tyle że zarejestrowany, ale przebieg zero.
W końcówce zeszłego roku upust na Audi Q3 był na dzień dobry 20%, na konfigurację z datą produkcji 2025, 19%.
Do tego na to co stało na placu, audi leasing rzędu kilka procent RRSO. W tym roku tego leasingu już nie ma, jest gorsze. A upusty poniżej 10%. Na dzień dobry.
Ja na Superba we wrześniu 2023 dostałem 8%, a na Audi Q3 S w grudniu 2024 z odbiorem maj 2025 dostałem 19%.
Ale odwiedziłem wszystkich dilerów na Śląsku.
Jak kupowałem w 2010r focusa i Ka, to te Ka wyszło prawie za pół ceny, a focus (auto prezentacyjne z salonu) chyba z 20 procent nie licząc gratisów: opony zimowe do obu aut i inne pierdoły.
F126p, Polonez, Polonez Caro, Fiat brava S, Fiat brava SX, Ford Ka, Ford focus MK2 Ghia, Ford Ka MK2, Peugeot 2008 Allure, VW Golf 7 Variant HLine, Audi Q3 Sportback, Skoda Superb L&K.
-
Marek 13
- Samochód: Superb IV Kombi
- Dał łapek: 85 razy
- Dostał łapek: 45 razy
Zgadza się rabat na maila, to inny rabat , niż się rozmawia osobiście. Ja ostatecznie wybrałem z trzech najlepszą ofertę w " swoim" salonie i było to 8.5% w 2024r ,zakup gotówkowy . Mój trzeci nowy samochód, ale jeżeli chodzi o gratisy to tylko dywaniki, nic wiecej nie było nawet opcji , gdzie przy poprzednich autach wyglądało to znacznie lepiej. Skoda rabatami nie rozpieszczała tym bardziej bez finansowania chyba . Fakt VW, Audi nie wiem czemu rabaty korzystniejsze. Nawet na otomoto wówczas znalazłem Audi z lepszym rabatem , bez żadnego targowania 
-
Tiger1980
- Samochód: Superb III 4x4
- Rocznik: 2022
- Silnik: 2.0TSI (280KM)
- Dostał łapek: 2 razy
na Audi A5 B10 204 KM 2,0 TSI Quattro - auto nowe, ale z koncowki grudnia 2024, z zerowym przebiegiem, ale zarejestrowane na dealera dostalem prawie 34% rabatu.
Auto dopchane naprawde grubo (katalogowo prawie 360 tys. PLN) z 5-letnia gwarancja. Bylem juz na nie zdecydowany, ale poczytalem o problemach, porozmawialem z kilkoma ASO w kraju i odpuscilem. Auto z rocznika 2024 i pierwsza polowa 2025 to kumulacja wszystkich wpadek AUDI z jakoscia i niedopracowanym MMI. Wlos sie jezy, jak sie slyszy, co ludziom sie przytrafia.
Generalnie i tak bym sie zdecydowal na to auto... jest gwarancja, wiec niech robia, ale w moim przypadku najblizszy serwis AUDI mam oddalony o 100 lub 130 km. Auta od reki nie robia. Trzeba zostawiac na dzien, dwa lub dluzej... Nie moge sobie pozwolic, na wycieczki po serwisach po 100/130km. Info potwierdzalem w kilku ASO. Problemy z autem sa, auta naprawiaja, ale brak ASO w moim miescie przesadzil o rezygnacji z zakupu. To samo bylo z Q5, ale tu jeszcze doszla duzo wyzsza cena niz A5.
Bylo tez na tapecie AUDI A6 C8. Mozna bylo wyrwac fajne auta z 30% rabatem, ale oferta mocno juz przebrana i to co zostalo, to zawsze mialo jakis minus. Poza tym to juz model nieprodukowany, a chcialem raczej cos aktualnego.
Przez moment byl nowy Kodiaq RS... juz nawet zaklepany, ale finalnie odpuscilem, chociaz byl to moj mocny faworyt....
Ostatecznie kupilem paromiesieczne BMW 520d G60 XDrive z programu BMW Selection.
Auto dopchane naprawde grubo (katalogowo prawie 360 tys. PLN) z 5-letnia gwarancja. Bylem juz na nie zdecydowany, ale poczytalem o problemach, porozmawialem z kilkoma ASO w kraju i odpuscilem. Auto z rocznika 2024 i pierwsza polowa 2025 to kumulacja wszystkich wpadek AUDI z jakoscia i niedopracowanym MMI. Wlos sie jezy, jak sie slyszy, co ludziom sie przytrafia.
Generalnie i tak bym sie zdecydowal na to auto... jest gwarancja, wiec niech robia, ale w moim przypadku najblizszy serwis AUDI mam oddalony o 100 lub 130 km. Auta od reki nie robia. Trzeba zostawiac na dzien, dwa lub dluzej... Nie moge sobie pozwolic, na wycieczki po serwisach po 100/130km. Info potwierdzalem w kilku ASO. Problemy z autem sa, auta naprawiaja, ale brak ASO w moim miescie przesadzil o rezygnacji z zakupu. To samo bylo z Q5, ale tu jeszcze doszla duzo wyzsza cena niz A5.
Bylo tez na tapecie AUDI A6 C8. Mozna bylo wyrwac fajne auta z 30% rabatem, ale oferta mocno juz przebrana i to co zostalo, to zawsze mialo jakis minus. Poza tym to juz model nieprodukowany, a chcialem raczej cos aktualnego.
Przez moment byl nowy Kodiaq RS... juz nawet zaklepany, ale finalnie odpuscilem, chociaz byl to moj mocny faworyt....
Ostatecznie kupilem paromiesieczne BMW 520d G60 XDrive z programu BMW Selection.