Jakość systemu audio Canton
-
criav
- Samochód: Superb IV
- Rocznik: 2024
- Silnik: 2.0 TSI (265 KM) DSG 4x4
- Dał łapek: 50 razy
- Dostał łapek: 35 razy
Re: Jakość systemu audio Canton
Też u siebie włączyłem Lossless w Spotify, ale chyba to nie działa prawidłowo z pobranymi utworami. Przed pobraniem mam informację, że jakość jest Bezstratna. Po pobraniu już nie mam tej informacji, mimo że w ustawieniach włączyłem, że utwory mają się pobierać w jakości bezstratnej 
Mój Superb: https://www.superbclub.pl/viewtopic.php?t=15711
- rowerek
- Samochód: Superb III
- Silnik: 1.8TSI CJSC (180KM)
- Dostał łapek: 57 razy
Sprawdziłem przed chwilą i u mnie bez problemu pobiera w jakości bezstratnej. Masz Androida, czy iOS? Może czyszczenie pamięci w danych aplikacji pomoże (w androidzie, bo nie wiem, czy ios pozwala na takie manewry).
Wysłane z mojego SM-S926B przy użyciu Tapatalka
-
HanSolo
- Samochód: Superb III 4x4 Facelift
- Rocznik: 2020
- Silnik: 2.0TSI (280KM)
- Aktualnie: DNFE
- Imię: Wojciech
- Dał łapek: 149 razy
- Dostał łapek: 166 razy
Ja robiłem tak, że najpierw zmieniłem ustawienia w aplikacji, przejedź do końca bo na końcu masz jeszcze ustawienie w jakiej jakości mają być pliki pobrane - czyli ustawiasz jakość streamingu przy wifi, sieci i oddzielnie jakość pobieranych plików - ja po zmianie ustawień w playliste kliknąłem by usunąć dane pobrane i by pobrało jeszcze raz. I mam też dla utworów pobranych napis bezstratne przy nawie utworu jak jest mały pasek w aplikcji albo napis po lewej stronie na dole jak jestem na danym utworze na całym ekranie w spot.criav pisze: ↑10 paź 2025, o 11:43 Też u siebie włączyłem Lossless w Spotify, ale chyba to nie działa prawidłowo z pobranymi utworami. Przed pobraniem mam informację, że jakość jest Bezstratna. Po pobraniu już nie mam tej informacji, mimo że w ustawieniach włączyłem, że utwory mają się pobierać w jakości bezstratnej![]()
Co do jakości - to nie myślałem, że moje ucho wychwyci różnice - ale jest lepiej, wyraźniej, mam wrażenie, że gra czyściej i ogólnie mówiąc... lepiej. Jestem zadowolony
Edit:
Ja w ustawieniach mam najpierw: Jakość odtwarzania dźwięku przez wifi -> Jakość odtwarzania dźwieku przez sieć komórkową -> Jakość odtwarzania wideo po wifi -> Jakość odtwarzania wideo przez sieć komórkową i na końcu dopiero jest: Jakość pobranych plików i tam trzeba zaznaczyć "Bezstratna".
- rowerek
- Silnik: 1.8TSI CJSC (180KM)
- Dostał łapek: 57 razy
Dokładnie to miałem na myśli, pisząc że w pierwszej kolejności dobre źródło 
Ludzie się rzucają na wielkie upgrady, połowę audio chcą rwać, a to wystarczy 20-30zł/msc. na streaming .flac, czy za darmo zgranie kolekcji cd (jak ktoś posiada) do .flaca i już masz słyszalną różnicę na plus
Można do auta załadować sprzętu za miliony monet, ale jak na tym gówniane mp3 poleci, to i tak pewnego poziomu nie przeskoczy.

Ludzie się rzucają na wielkie upgrady, połowę audio chcą rwać, a to wystarczy 20-30zł/msc. na streaming .flac, czy za darmo zgranie kolekcji cd (jak ktoś posiada) do .flaca i już masz słyszalną różnicę na plus

Można do auta załadować sprzętu za miliony monet, ale jak na tym gówniane mp3 poleci, to i tak pewnego poziomu nie przeskoczy.
-
criav
Dobra, już działa - usunąłem pobrane, wyczyściłem cache, ściągnąłem jeszcze raz i teraz na pobranych też mam jakość bezstratną.
Jak / gdzie to widzisz? Nie zauważyłem, by w aucie było to gdzieś widać.
-
criav
Na telefonie wiem, Sdss pisał, że przez AA to widzi. Skoro przez AA to zakładam, że na ekranie auta, a nie telefonu.
-
Sdss
- Samochód: Superb III Facelift
- Silnik: 2.0TSI (190KM)
- Imię: Rafał
- Dostał łapek: 46 razy
-
HanSolo
Aaa, w sumie nie zwróciłem uwagi że chodzi w aucie
- qba88
- Rocznik: 2025
- Silnik: 2.0TSI (204KM)
- Imię: Kuba
- Dał łapek: 57 razy
- Dostał łapek: 26 razy
Ja korektor ustawiłem w ten sposób. Lubię wyraźne wysokie tony, a basu jest imo zupełnie wystarczająco. Imo gra to bardzo dobrze.
Przepięknie jest... i tylko tlenu mniej.
Mój Superb
Mój Superb
-
HanSolo
Hej u mnie w aucie też już widać - nie wiem czy była aktualizacja Spota czy co, ale przy nazwie utworu mam dopisane "Bezstratna jakość" na infotainment.
-
criav
Potwierdzam, wczoraj to też zauważyłem - musiała być jakaś aktualizacja Spotify 
-
jack_k88
- Rocznik: 2017
- Silnik: 2.0TDI (190KM)
- Imię: Jacek
- Dostał łapek: 1 raz
A jak macie ustawione indywidualne ustawienia sorruond i subwoofer niskie srednie i wysokie aby to grało. Może ktoś się podzieli bo mam przedlifta i ten subwoofer bardziej buczy dudni niema tej szybkości głębokosci basu. Mam nawet wygłuszone drzwi i szału niema w tym cantonie. Albo czy ktoś zmieniał może sam głosnik w tej puszce w bagażniku na inny ale bez zmiany wzmacniacza. Bo oryginalny to sovanox