(S4) Struktura katalogów z muzyką
-
Mustang25i
- Samochód: Superb IV
- Rocznik: 2024
- Silnik: 2.0 TDI (193 KM) DSG 4x4
(S4) Struktura katalogów z muzyką
Witam mój superb nie widzi struktury katalogów z muzyką MP3 na pendrive. Czy u was jest podobnie ktoś sobie z tym poradził?
-
mks
- Samochód: Superb IV Kombi
- Silnik: 1.5 TSI m-HEV (150 KM) DSG
- Dał łapek: 2 razy
- Dostał łapek: 9 razy
Re: (S4) Struktura katalogów z muzyką
To zależy od pendrive'a i/lub przejściówki USB-A -> USB-C.
Na 3 pendrive'y i 3 przejściówki, tylko 2 kombinacje pozwoliły mi na wyświetlenie wszystkich katalogów. Najlepiej zadziałała najtańsza przejściówka ; )
Na 3 pendrive'y i 3 przejściówki, tylko 2 kombinacje pozwoliły mi na wyświetlenie wszystkich katalogów. Najlepiej zadziałała najtańsza przejściówka ; )
-
Mustang25i
- Silnik: 2.0 TDI (193 KM) DSG 4x4
Ja mam pendrive na usb-c więc bez przejściówek, a ktoś ma jakieś sprawdzone połączenie?
-
Maliniak
- Samochód: Superb III 4x4 Facelift
- Rocznik: 2021
- Silnik: 2.0TSI (280KM)
- Aktualnie: 411/525
- Imię: Jacek
- Dał łapek: 139 razy
- Dostał łapek: 60 razy
W erze Spotify ktoś jeszcze używa pendrive'ów z mp3? 
Mój Superb - https://www.superbclub.pl/viewtopic.php?t=13603
- rowerek
- Samochód: Superb III
- Silnik: 1.8TSI CJSC (180KM)
- Dostał łapek: 57 razy
W erze Spotify korzysta się z sd/penów z muzą we .flac, jak chcesz mieć dobre źródło.
Spotify w najwyższych ustawieniach jest taki sobie, gorszy też od Tidala. Nawet na takim cantonie słychać różnicę jak puścisz ten sam utwór z karty SD i .flac a potem Spotify.
Wysłane z mojego SM-S926B przy użyciu Tapatalka
Spotify w najwyższych ustawieniach jest taki sobie, gorszy też od Tidala. Nawet na takim cantonie słychać różnicę jak puścisz ten sam utwór z karty SD i .flac a potem Spotify.
-
criav
- Silnik: 2.0 TSI (265 KM) DSG 4x4
- Dał łapek: 50 razy
- Dostał łapek: 35 razy
Potwierdzam, ja na pendrive mam muzykę tylko we FLAC i jest spora różnica w porównaniu do Spotify lub Tidal po Bluetooth / Wifi / Android Auto.
Mój Superb: https://www.superbclub.pl/viewtopic.php?t=15711
- rowerek
- Samochód: Superb III
- Silnik: 1.8TSI CJSC (180KM)
- Dostał łapek: 57 razy
Z platform płatnych jest sporo w zależności od gatunku. Część ma pełen przekrój, inne są bardziej wyspecjalizowane.
Tak na szybko z tych, które coś tam znam:
7digital
LINN
Ze streamingu Tidal ma HiResFLAC, a
Spotify dopiero zapowiada Spotify Hi-Fi, czy Superpremium gdzie ma być flac, ale konkretnej daty chyba cały czas nie podali.
Inną opcją, jeżeli posiadasz kolekcję płyt CD, jest import na kompa takich płyt do bezstratnego pliku .flac, czyli omijasz brak fizycznego odtwarzacza CD w aucie i cieszysz się muzą w jakości CD, co też już robi dużą robotę.
Na marginesie, najlepszą jakość dźwięku w cantonie uzyskałem z płyty DVD z koncertu nagranego w dolby 5.1, ale to już nie dla nowych modeli. W przedlifcie S3 z columbusem mib2.5 jest odtwarzacz DVD w schowku i tam takie cuda można było robić. Różnica ogromna względem innych źródeł i nawet jak komuś słoń ma ucho nadepnął, to słyszał różnicę.
Tak na szybko z tych, które coś tam znam:
7digital
LINN
Ze streamingu Tidal ma HiResFLAC, a
Spotify dopiero zapowiada Spotify Hi-Fi, czy Superpremium gdzie ma być flac, ale konkretnej daty chyba cały czas nie podali.
Inną opcją, jeżeli posiadasz kolekcję płyt CD, jest import na kompa takich płyt do bezstratnego pliku .flac, czyli omijasz brak fizycznego odtwarzacza CD w aucie i cieszysz się muzą w jakości CD, co też już robi dużą robotę.
Na marginesie, najlepszą jakość dźwięku w cantonie uzyskałem z płyty DVD z koncertu nagranego w dolby 5.1, ale to już nie dla nowych modeli. W przedlifcie S3 z columbusem mib2.5 jest odtwarzacz DVD w schowku i tam takie cuda można było robić. Różnica ogromna względem innych źródeł i nawet jak komuś słoń ma ucho nadepnął, to słyszał różnicę.
-
Ellias666
-
D10ni
- Dostał łapek: 2 razy
Zdecydowanie cdrdao. Rozwijane ciągle, darmowe. Warto mieć dobry napęd CD do tego.