Wersje oprogramowania

criav
Samochód: Superb IV
Rocznik: 2024
Silnik: 2.0 TSI (265 KM) DSG 4x4
Dał łapek: 47 razy
Dostał łapek: 34 razy

Re: Wersje oprogramowania

Post autor: criav »

Dziś o 8:00 auto było już do odbioru.

Wersja oprogramowania zmieniła się w sposób następujący:

Przed
Obrazek

Po
Obrazek

Baza danych radia z jakiegoś powodu pusta, rzadko radia słucham, muszę sprawdzić jutro czy działa i czy wersja się pojawi.
Marek 13
Samochód: Superb IV Kombi
Dał łapek: 88 razy
Dostał łapek: 49 razy

Post autor: Marek 13 »

Tak samo u mnie się zmieniło, komunikatów o chwilowym braku asystentów brak całkowicie, choć i tak były rzadkością. Baza danych radia widoczna .
krzysztof89
Samochód: Superb IV Kombi
Dostał łapek: 7 razy

Post autor: krzysztof89 »

U mnie po aktualizacji
Załączniki
IMG_20251119_192846.jpg
criav
Samochód: Superb IV
Dał łapek: 47 razy
Dostał łapek: 34 razy

Post autor: criav »

U mnie dziś zaktualizowała się baza danych radia i mam taką samą jak u krzysztof89
Sdss
Samochód: Superb III Facelift
Silnik: 2.0TSI (190KM)
Imię: Rafał
Dostał łapek: 45 razy

Post autor: Sdss »

Wczoraj wpadła aktualizacja .
winiary
Samochód: Superb III Facelift
Rocznik: 2021
Silnik: 2.0TSI (190KM)

Post autor: winiary »

Pytam tak z czystej ciekawości jako posiadacz SS3. Czyli w SS4 nadal aktualizacje softu infotainmentu w praktyce nie wpadają przez OTA? Tylko wpadają tam jakieś same gówniane aktualizacje aplikacji ze sklepu skody i instrukcji użytkownika, ewentualnie map? No niezłe jaja, ale czego się spodziewać po producencie pochodzącym de facto z kraju, w którym niedawno wycofano z administracji fax-y i samo rozporządzenie o wycofaniu fax-ów wysłano fax-em...

Chyba że oni tak celowo robią żeby ASO zajmowały się takimi pierdołami jak aktualizacja softu MIB-a, który będzie pewnie łatany do końca tej generacji a i tak nie zostanie wszystko w nim poprawione.

Moja rada dla posiadaczy, dbajcie o aktualizacje tego (zwłaszcza na koniec gwarancji) bo po gwarancji będzie problem, jeszcze do SS3 można samemu znaleźć soft na mibhelper i się pobawić, ale jak zapuścicie to potem będziecie musieli kilka aktualizacji pod rząd robić, żeby do aktualnej wersji dojść. W ASO zawsze raz na rok można powiedzieć że AA albo Carplay rozłącza czasem i zawsze byli chętni na update w takim przypadku. A akurat bazując na SS3, to w stabilności połączenia z AA/Carplayem była najbardziej widoczna poprawa w późniejszych wersjach softu.
ODPOWIEDZ