Regulamin forum
1. Temat musi zaczynać się od [S1] lub [S2], a treść powinna być taka sama jak ta występująca w cenniku lub konfiguratorze, np. "[S2] Przygotowanie pod telefon GSM I"
2. Jeden wątek powinien dotyczyć jednej opcji wyposażenia dostępnej w cenniku lub konfiguratorze.
I w sumie dogadane, na tym można zakończyć temat. Ty rzuciłeś, że mogliby wsadzić „męski silnik”, ja jak widzę takie wpisy o silnikach męskich to widzę głównie jedno: ego VAG-owców, którzy (powiedzmy to sobie wprost, z tym się wszyscy zgodzicie przecież) lubią podkreślać i porównywać się z innymi w ile sekund to ich auto zrobi setę przy wykorzystaniu procedury Launch Control.
Nie wiem na co tu coś więcej drążyć Masz fajną preferencję - chcesz sedana/liftbacka, który robi setkę poniżej 6 sekund, Twoja sprawa i preferencja. Ktoś inny, a choćby dla przykładu niech będę to ja - nie użył Launch Control w żadnym aucie już od 2 lat .
Natomiast Camry robiące setę w nieco ponad 7 sekund to na daily tak czy tak bardzo dynamiczny samochód. Rajdówka nie, ale dynamiczny zdecydowanie tak.
2017 Skoda ... -> 2020 Skoda ... -> 2025 Już mi nie Szkoda... bo życie bez Skody jest lepsze : ) PS: Uprzejmie proszę o niepodszywanie się pode mnie!
Nie ma Vagowców, tylko są vaginiarze.
Ale mam wrażenie, że tutaj są tylko anty-vaginiarze (wymyślcie własną nazwę) i miłośnicy dużego i szybkiego wozidła marki popularnej, którą równie dobrze może być Ford, Saab, Renault czy Opel. Akurat padło na Skodę.
Do Camry jako całego samochodu lepiej pasuje wykastrowany:) To może mniej obraźliwe? Czytasz o niej oglądasz i myślisz no to ma, tamto ma, 180 przecież rozsądne, 4x4 zwiększa spalanie, po co mi hak, a na koniec eee jednak niee jeszcze chcę coś poczuć jadąc samochodem. Wolałbym rocznego EŚ AWD bo nowy za drogi.
Najmocniejsza wersja 2.0 ma być w ofercie z początkiem 2027 roku , niestety już 2.0eTsi przez normę Euro7 , która wchodzi na nowo homologowane auta od listopada 2026.
Marek 13 pisze: ↑1 mar 2026, o 17:44
Najmocniejsza wersja 2.0 ma być w ofercie z początkiem 2027 roku , niestety już 2.0eTsi przez normę Euro7 , która wchodzi na nowo homologowane auta od listopada 2026.
Czemu niestety? Tylko lepiej zbierać się będzie z elektryki. Co nie działa na 1.5 eTSI pewnie już dopracują.
2017 Skoda ... -> 2020 Skoda ... -> 2025 Już mi nie Szkoda... bo życie bez Skody jest lepsze : ) PS: Uprzejmie proszę o niepodszywanie się pode mnie!
No cóż mnie nie interesuje dodatkowy osprzęt w benzynie. Wkładają to tylko przez normy spalin, nie żeby nam było dobrze . W każdym razie rok później już wszystkie benzyny będą musiały spełniać euro7 , na koniec tego roku nowo homologowane.
Ostatnio zmieniony 2 mar 2026, o 14:40 przez Marek 13, łącznie zmieniany 1 raz.
Marek 13 pisze: ↑2 mar 2026, o 08:53
No cóż mnie nie interesuje dodatkowy osprzęt w benzynie. Wkładają to tylko przez normy spalin, nie żeby nam bylo dobrze . W każdym razie rok później juz wszystkie benzyny będą musiały spełniać euro7 , na koniec tego roku nowo homologiczne.
Dzięki, ciekawa ocena. Ja też nie przekonałem się jeszcze do przejścia na hybrydę jako daily, mam „klasyczną benzynę”, chociaż pisanie klasyczna benzyna o silniku z turbo, GPF-em i całą masą tej strasznej współczesności to sam nie wiem czy hybryda Toyoty nie jest bliższa klasycznemu silnikowi jednak …