to jest u mnie na www.superetka/elsa (więc odpowiedź brzmi: TAK/NIE/NIE WIEM czy to elsa czy etka). To w miarę ogarniam, ale jak się dowiedzieć:
Jaki rodzaj sygnału wyłazi z radia na pinie T12g/5? CAN? +12V? Co kliknąć, aby uzyskać rozpiskę? Tak samo wtyczka T6ea. Jaki ma OEM? Jest nieklikalna na tym schemacie...
Tak wiem, że poznajesz schemat, to indukcja
kris3city pisze: ↑31 maja 2026, o 09:14
To ja chyba używam jakieś lipnej wersji, nic poza tym jak zrobić demont/zamont i jakieś pierdoły to nie znalazłem:
Tak jak wspomniałem wcześniej- w darmowej wersji elsy nie wszystko jest , a tym bardziej do nowszych aut.
Była Skoda TSI jest VW TDI.... Nigdy więcej skody....
kris3city pisze: ↑31 maja 2026, o 09:14
To ja chyba używam jakieś lipnej wersji, nic poza tym jak zrobić demont/zamont i jakieś pierdoły to nie znalazłem:
Tak jak wspomniałem wcześniej- w darmowej wersji elsy nie wszystko jest , a tym bardziej do nowszych aut.
Witam panowie ostatnio zacząłem czytać coś więcej o Olejach koniec końców zdecydowałem się zalać Valvoline 0w30 z normą 504. Podobno polepsza on kulturę pracy TSI ale nie o tym temat czy możecie przeanalizować i powiedzieć mi czy tak powinien pracować silnik na zimno film nagrany jakieś 3 minuty po odpaleniu samochodu. Pozdrawiam.
Link do filmu: https://imgur.com/gallery/praca-2-0tsi- ... no-CwXIdEu
Silnik DNUA
272 Konie mechaniczne.
Jak jesteś tak wyczulony to dolej Cerateca.
A jesli chcesz sprawedzić czy wszystko jest ok, to tylko diagnostyka VCDS'em z pomiarem parametrów.
Inaczej to szukanie problemu na siłę.
StRaDiVaRiUs pisze: ↑wczoraj, o 08:28
Jak jesteś tak wyczulony to dolej Cerateca.
A jesli chcesz sprawedzić czy wszystko jest ok, to tylko diagnostyka VCDS'em z pomiarem parametrów.
Inaczej to szukanie problemu na siłę.
Miałem robione logi przy sofcie skrzyni biegów jakieś 5 Kkm temu wszystko było perfekcyjnie auto było wtedy jeszcze na Oleju OE longlife zmieniłem na valvoline i jakoś nigdy się nie przysłuchiwałem ale widocznie kolejny raz moje przewrażliwienie dało o sobie znać bo wszystko jest ok