Niedomykające się drzwi
-
grzesski
- Samochód: Superb IV
- Silnik: 2.0 TSI (265 KM) DSG 4x4
- Dał łapek: 4 razy
- Dostał łapek: 2 razy
Niedomykające się drzwi
Cześć, chciałbym zapytać czy tylko u mnie drzwi notorycznie się nie domykają? po odbiorze myślałem, że się ułożą, ale nie:) auto już prawie rok u mnie i co ktoś wsiada to drzwi się nie domykają. Mi pomimo codziennego użytkowania nadal zdarza się użyć zbyt małej siły. Wszystko niby chodzi płynnie, ale wkurza kiedy trzeba poprawiać zamknięcie... Smarowaliście zamki czymś czy tylko regulacja w aso?
-
HanSolo
- Samochód: Superb III 4x4 Facelift
- Rocznik: 2020
- Silnik: 2.0TSI (280KM)
- Aktualnie: DNFE
- Imię: Wojciech
- Dał łapek: 148 razy
- Dostał łapek: 165 razy
Re: Niedomykające się drzwi
U kogo takiej regulacji można dokonać? Tj. u lakiernika? U mnie jest coś takiego, że też raz na jakiś czas mi się drzwi nie zamkną - tylko te od kierowcy i podejrzewam, że może to być związane właśnie z regulacją. Wydaje mi się, że buda S3 (nie wiem jak S4) jest strasznie mało sztywna - jako ciekawostkę podam, że jak podniosłem tylne prawe koło na lewarku (same koło) to otwierając przednie prawe drzwi czuć było, że coś ciężej pracuje i jest ściśnięte 
-
Sdss
- Samochód: Superb III Facelift
- Silnik: 2.0TSI (190KM)
- Imię: Rafał
- Dostał łapek: 45 razy
Pewnie w serwisie zrobią regulację. W S3 zdecydowanie mocniej trzebabylo klepać.
-
criav
- Samochód: Superb IV
- Rocznik: 2024
- Silnik: 2.0 TSI (265 KM) DSG 4x4
- Dał łapek: 49 razy
- Dostał łapek: 35 razy
U mnie też tak jest. Zgłosiłem do ASO to powiedzieli, że to nie przez zamki tylko przez podwójne szyby i żebym spróbował zamknąć z uchyloną szybą, żeby powietrze miało którędy uciec, wtedy faktycznie łatwiej się domykają. Machnąłem ręką i się przyzwyczaiłem, ale faktycznie pasażerowie czasami nie domykają za 1 razem.
Mój Superb: https://www.superbclub.pl/viewtopic.php?t=15711
-
HanSolo
- Samochód: Superb III 4x4 Facelift
- Rocznik: 2020
- Silnik: 2.0TSI (280KM)
- Aktualnie: DNFE
- Imię: Wojciech
- Dał łapek: 148 razy
- Dostał łapek: 165 razy
Jeśli chodzi o to - to faktycznie nie ma problemu z domknięciem jak któreś inne drzwi są uchylone albo szyba w dole - czasami mam wręcz wrażenie jakby w aucie była jakby poduszka powietrzna - może trzeba zajrzeć do kratek wentylacyjnych "żaluzji" - powinny być takowe gdzieś z tyłu na nadkolu.
-
Sdss
- Samochód: Superb III Facelift
- Silnik: 2.0TSI (190KM)
- Imię: Rafał
- Dostał łapek: 45 razy
W S3 można było włączyć uchylanie szyb jak w Aretonie. Ja nie mam problemów , może mam nie szczelne auto