Cześć,
może ktoś zna odpowiedź i wyjaśni mi opisaną niżej sytuację.
Superb III Sportline 2022 r., radio zwykle Bolero, bez nawigacji fabrycznej Skody. Zawsze używam CarPlay'a, a nawigacja jest wyłącznie na wyświetlaczu centralnym radia. Byłem przekonany, że nie da się wyświetlić nawigacji google (strzałek) na VC.
Ostatnio z jakiegoś powodu pojawiła się jednak taka sytuacja:
- na środku zegarów (widok klasycznych okrągłych zegarów) pojawiły się zielone strzałki nawigacji sygnalizujące kierunek jazdy,
- na wyświetlaczu centralnym nawigacja również działała, ale była nieco inna niż normalnie - zamiast centralnej strzałki pokazującej ruch pojawiła się ikona samochodzika, mapa była wyświetlana w jakiś dziwny sposób, jakby przesunięta,
- dodatkowo na VC nie działały rolki, nie można było przestawić tych strzałek np. na widok pokazujący spalanie czy temp. oleju.
Po kolejnym zatrzymaniu się i wyłączeniu/włączeniu zapłonu wszystko wróciło "do normy".
Zdjęcie nie moje, ale tak to wyglądało.
Ma ktoś pomysł o co chodzi?
M
Wskaźniki nawigacji google na VC
-
HanSolo
- Samochód: Superb III 4x4 Facelift
- Rocznik: 2020
- Silnik: 2.0TSI (280KM)
- Aktualnie: DNFE
- Imię: Wojciech
- Dał łapek: 150 razy
- Dostał łapek: 166 razy
Re: Wskaźniki nawigacji google na VC
Hej, u mnie w 2020 FL ale z radiem Columbusem jak wklepę w google maps będąc połączonym przez AA jakiś punkt docelowy na VC przełącza mi samo na widok nawigacji fabrycznej skody - mega irytujące. A te strzałki co masz - też da się w widoku ustawić - na VC nie włączysz nawiagacji google ale za to włączysz te strzałeczki - może przez to, że nie masz nawigacji fabrycznej to zamiast nawigacji skody włącza domyślnie te strzałki.
---------
PS. Nie wiedziałem, że w 2022 roku jest opcja w Superbie bez nawigacji fabrycznej - myślałem, że zawsze jest (mi osobiście nie potrzebna wcale, bo i tak 107% czasu jeżdżę na nawigacji google).
---------
PS. Nie wiedziałem, że w 2022 roku jest opcja w Superbie bez nawigacji fabrycznej - myślałem, że zawsze jest (mi osobiście nie potrzebna wcale, bo i tak 107% czasu jeżdżę na nawigacji google).
- rozwrot
- Rocznik: 2022
- Imię: Mariusz
Tylko że nie wiem jak włączyć:) Próbowałem wszystkiego.HanSolo pisze: ↑11 cze 2026, o 11:16 Hej, u mnie w 2020 FL ale z radiem Columbusem jak wklepę w google maps będąc połączonym przez AA jakiś punkt docelowy na VC przełącza mi samo na widok nawigacji fabrycznej skody - mega irytujące. A te strzałki co masz - też da się w widoku ustawić - na VC nie włączysz nawiagacji google ale za to włączysz te strzałeczki - może przez to, że nie masz nawigacji fabrycznej to zamiast nawigacji skody włącza domyślnie te strzałki.
---------
-
Mickee
- Rocznik: 2023
- Imię: Michał
- Dostał łapek: 2 razy
No właśnie ja też zastanawiam się od jakiegoś czasu jak włączyć te strzałki na VC podczas nawigowania z Google. Kolega je ma, a u mnie wyświetla się widok fabrycznej navi. Może to jest jakiś trop, że zależy to od tego czy ktoś ma nawigację Skody czy nie. Ja mam a kolega, u którego są te strzałki, nie ma.
- rozwrot
- Rocznik: 2022
- Imię: Mariusz
ja nie mam fabrycznej i strzałki wyświetliły się raz:)Mickee pisze: ↑12 cze 2026, o 05:22 No właśnie ja też zastanawiam się od jakiegoś czasu jak włączyć te strzałki na VC podczas nawigowania z Google. Kolega je ma, a u mnie wyświetla się widok fabrycznej navi. Może to jest jakiś trop, że zależy to od tego czy ktoś ma nawigację Skody czy nie. Ja mam a kolega, u którego są te strzałki, nie ma.
-
HanSolo
- Rocznik: 2020
- Aktualnie: DNFE
- Imię: Wojciech
- Dał łapek: 150 razy
- Dostał łapek: 166 razy
Sprawdziłem i faktycznie z menu tego po środku (w analogu maxi dot) - bezpośrednio nie mogę ustawić strzałek na układzie np. dwie tarcze i w środku strzałki, jedynie na niektórych widokach VC pojawiają mi się strzałki: