Witajcie ponownie,
z racji mojego dociekania wibracji budy, które nadal trwa, znalazłem jedną ciekawostkę - oglądając mianowicie amory z tyłu (mam DCC), doszedłem do wniosku organoleptycznego, że tuleja gumowa jego mocowania w dolnym oku jest niby cała, ale mogę swobodnie "przekręcać" osiowo amortyzator. Czyli zerwana niby nie jest ale jest tak miękka??? Reszta tulei zawieszenia sztywna (wiem, że zawiecha w S3 z tyłu pozostawia wiele do życzenia, chodzi mi o sztywność taką prawidłową). Sprawdzone na szarpakach i eręcznie breszką.
I tu pojawia się pytanie - amory niby jeszcze ok (poza powierzchowną rudą, której już się pozbyłem) więc nie chciałbym wywalać kupy kasy na to samo, ale zastanawia mnie możliwość wymiany samej tulei dolnej na sztywną (sztywniejszą/nową)?
Oczywiście wg etki "nie ma takiego numeru, kup cały amor"
Inna sprawa to numery amortyzatorów - są do s3, inne numery do Kodiaqa czy innych vw, (niby są niezamienne) a na koniec w numerach Bilsteina wszystkie są zastępowane jednym... I już sam nie wiem czy są zamienne czy nie...
Co ciekawe moje 3Q0512009Q nie występują u mnie w etce wg rocznika... za to są 3Q0513045Q zastąpione końcówką AC
VW mają np 5QA512009A i sprzedawcy twierdzą, że są zamienne jakw katalogu Bilsteina...
I bądź tu mądry...
Pomóżcie plis bo coś muszę z nimi zrobić, albo poprawka w tulejkach albo zakup nowych tylko pytanie jakie numery