Tuleje poliuretanowe.
-
Sepek
- Samochód: Superb I
- Silnik: 2.8 V6 AMX (193KM)
- Dostał łapek: 1 raz
Tuleje poliuretanowe.
Montował ktoś u siebie w superbie tuleje poliuretanowe w tylnej belce i z przodu na stabilizator? Trochę pływa mi tył na dziurach, całe zawieszenie mam nowe tylko zostały do wymiany tuleje tylnej belki i gumy na stabilizatorze,a chciałbym trochę usztywnić tył samochodu aby go tak nie bujało na boki. Mam w planach zamówić poliuretany na tył tylko nie wiem w jaki sposób się to montuje i jakiej twardości zamówić 80sha czy 90sha. Zdjęcia mile widziane 
-
Fitiong
- Samochód: Superb II
- Silnik: 1.8TSI CDAA (160KM)
- Dał łapek: 1 raz
Re: Tuleje poliuretanowe.
Jeśli auto jest używane głównie na co dzień, to moim zdaniem 80 ShA będzie lepszym wyborem. Usztywni zawieszenie, ale nie powinno znacząco pogorszyć komfortu. 90 ShA jest już naprawdę twarde i bardziej pasuje do auta nastawionego na sport.Sepek pisze: ↑31 sie 2021, o 13:09 Montował ktoś u siebie w superbie tuleje poliuretanowe w tylnej belce i z przodu na stabilizator? Trochę pływa mi tył na dziurach, całe zawieszenie mam nowe tylko zostały do wymiany tuleje tylnej belki i gumy na stabilizatorze,a chciałbym trochę usztywnić tył samochodu aby go tak nie bujało na boki. Mam w planach zamówić poliuretany na tył tylko nie wiem w jaki sposób się to montuje i jakiej twardości zamówić 80sha czy 90sha. Zdjęcia mile widzianeA tak przy okazji, jak już ogarnę zawieszenie i będę testował auto na trasie, to w wolnej chwili lubię sobie obstawić jakiś ciekawy mecz na https://mostbet.co.cz. Zdjęcia mile widziane
![]()
Co do montażu, wszystko zależy od producenta tulei. Jedne są dwuczęściowe i montuje się je dość łatwo po wyjęciu starych tulei, inne wymagają wprasowania. Dobrze jest też użyć odpowiedniego smaru do poliuretanu, żeby później nic nie skrzypiało.
-
StRaDiVaRiUs
- Samochód: Inny
- Silnik: Inny
- Dał łapek: 96 razy
- Dostał łapek: 125 razy