Tuleje poliuretanowe.

Sepek
Samochód: Superb I
Silnik: 2.8 V6 AMX (193KM)
Dostał łapek: 1 raz

Tuleje poliuretanowe.

Post autor: Sepek »

Montował ktoś u siebie w superbie tuleje poliuretanowe w tylnej belce i z przodu na stabilizator? Trochę pływa mi tył na dziurach, całe zawieszenie mam nowe tylko zostały do wymiany tuleje tylnej belki i gumy na stabilizatorze,a chciałbym trochę usztywnić tył samochodu aby go tak nie bujało na boki. Mam w planach zamówić poliuretany na tył tylko nie wiem w jaki sposób się to montuje i jakiej twardości zamówić 80sha czy 90sha. Zdjęcia mile widziane :)
Fitiong
Samochód: Superb II
Silnik: 1.8TSI CDAA (160KM)
Dał łapek: 1 raz

Re: Tuleje poliuretanowe.

Post autor: Fitiong »

Sepek pisze: 31 sie 2021, o 13:09 Montował ktoś u siebie w superbie tuleje poliuretanowe w tylnej belce i z przodu na stabilizator? Trochę pływa mi tył na dziurach, całe zawieszenie mam nowe tylko zostały do wymiany tuleje tylnej belki i gumy na stabilizatorze,a chciałbym trochę usztywnić tył samochodu aby go tak nie bujało na boki. Mam w planach zamówić poliuretany na tył tylko nie wiem w jaki sposób się to montuje i jakiej twardości zamówić 80sha czy 90sha. Zdjęcia mile widziane :) A tak przy okazji, jak już ogarnę zawieszenie i będę testował auto na trasie, to w wolnej chwili lubię sobie obstawić jakiś ciekawy mecz na https://mostbet.co.cz. Zdjęcia mile widziane :)
Jeśli auto jest używane głównie na co dzień, to moim zdaniem 80 ShA będzie lepszym wyborem. Usztywni zawieszenie, ale nie powinno znacząco pogorszyć komfortu. 90 ShA jest już naprawdę twarde i bardziej pasuje do auta nastawionego na sport.

Co do montażu, wszystko zależy od producenta tulei. Jedne są dwuczęściowe i montuje się je dość łatwo po wyjęciu starych tulei, inne wymagają wprasowania. Dobrze jest też użyć odpowiedniego smaru do poliuretanu, żeby później nic nie skrzypiało.
StRaDiVaRiUs
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Dał łapek: 96 razy
Dostał łapek: 125 razy

Re: Tuleje poliuretanowe.

Post autor: StRaDiVaRiUs »

Zdobywasz złotą łopatę za odkop roku :)

Obrazek
ODPOWIEDZ