Witam
czy nie zauważyliście, ze raz na jakiś czas poduszka lędźwi w fotelu kieroecy jest minimalnie wysunięta?
zawsze jeżdzę na schowanej - raz na jakiś czas czuję, że właśnie jest minimalnie wypchana a naciśnięcie przycisku cofa minimalnie ją
Fotele poduszka lędźwi
-
michal_suchy
- Samochód: Superb IV Kombi
- Rocznik: 2024
- Silnik: 1.5 TSI m-HEV (150 KM) DSG
- Dał łapek: 1 raz
- Dostał łapek: 3 razy
Re: Fotele poduszka lędźwi
Mam podobne odczucia, czasami delikatnie zmienia położenie czy wypełnienie.
-
artho
- Samochód: Inny
- Silnik: Inny
- Dał łapek: 144 razy
- Dostał łapek: 42 razy
Udało się Wam coś z tym zrobić?
Zarówno ja jak i żona wsiadając musimy odpompować poduszkę lędźwiową nowych foteli
Zarówno ja jak i żona wsiadając musimy odpompować poduszkę lędźwiową nowych foteli
2017 Skoda ... -> 2020 Skoda ... -> 2025 Już mi nie Szkoda... bo życie bez Skody jest lepsze : )
PS: Uprzejmie proszę o niepodszywanie się pode mnie!
-
BartSob
- Samochód: Superb IV
- Rocznik: 2025
- Silnik: 2.0 TSI (265 KM) DSG 4x4
- Dał łapek: 1 raz
- Dostał łapek: 5 razy
Ja standardowo jezdze na wsunietych ledzwiach. Przy odpalaniu auta czulem, ze poduszka ledzwi jest wysunieta do przodu - nacisniecie przycisku faktycznie ja cofalo. Nie wiem jak w fotelu pasazera - nikt nie zglaszal mi problemu.
Dodatkowo w tym samym czasie mialem uporczywy komunikat Pojawily sie nowe ustawienia dla Twojego konta. Czy chcesz je teraz przejac - mialem ten komunikat codziennie, pomimo zatwierdzenia przejecie ustawien. Tu uwaga - na necie mozna znalezc info, ze komunikat ten mozna usunac poprzez wylaczenie w globusie personalizacji, ale jest to tylko pudrowanie a nie naprawa. Na powyszy komunikat w Skodzie jest TPI - wymagana jest aktualizacja oprogramowania sterownika systemu parkowania. Zglaszalem to na ASO i robote.
Dlaczego pisze o tym komunikacie i TPI? Po przekrowadzeniu jego aktualizacji, zniknal wyskakujacy komunikat i zniknely problemy z wysuwajaca sie poduszka ledzwi - od ponad 3 miesiecy nie mam z tym problemu.
Podobno w innych markach VAG np VW Tiguan, jak wywalczysz to wymieniaja jakies czesci w fotelu
Dodatkowo w tym samym czasie mialem uporczywy komunikat Pojawily sie nowe ustawienia dla Twojego konta. Czy chcesz je teraz przejac - mialem ten komunikat codziennie, pomimo zatwierdzenia przejecie ustawien. Tu uwaga - na necie mozna znalezc info, ze komunikat ten mozna usunac poprzez wylaczenie w globusie personalizacji, ale jest to tylko pudrowanie a nie naprawa. Na powyszy komunikat w Skodzie jest TPI - wymagana jest aktualizacja oprogramowania sterownika systemu parkowania. Zglaszalem to na ASO i robote.
Dlaczego pisze o tym komunikacie i TPI? Po przekrowadzeniu jego aktualizacji, zniknal wyskakujacy komunikat i zniknely problemy z wysuwajaca sie poduszka ledzwi - od ponad 3 miesiecy nie mam z tym problemu.
Podobno w innych markach VAG np VW Tiguan, jak wywalczysz to wymieniaja jakies czesci w fotelu
-
artho
No to jasna sprawa, dzięki! Niestety żadnej aktualizacji online nie ma do Tayrona którym jeżdżę trochę ostatnio, w takim razie pora wybrać się do ASO na aktualizację kablem. Akurat niedługo przegląd to może załatwią temat od razu … 
Dam znać czy po aktualizacji u mnie też pomogło.
Dam znać czy po aktualizacji u mnie też pomogło.
2017 Skoda ... -> 2020 Skoda ... -> 2025 Już mi nie Szkoda... bo życie bez Skody jest lepsze : )
-
artho
U mnie moduł masaży do wymiany.