Opony zimowe 18
-
arecki1338
- Samochód: Superb IV
- Rocznik: 2025
- Silnik: 2.0TSI (200KM)
- Dał łapek: 3 razy
- Dostał łapek: 3 razy
Opony zimowe 18
Powoli przymierzam sie do zakupu zimowek. Polecicie cos ciekawego? Jakie marki brac pood uwage, a jakich unikac.
- Roland074
- Samochód: Superb III
- Silnik: 2.0TSI (220KM)
- Imię: Mariusz
Re: Opony zimowe 18
Ja miesiąc temu kupiłem na zimę Kleber Krisalp HP3 235/45 R18 98 V XL, FSL. polecał mi mój mechanik i wulkanizator, dwóch znajomych też na nich jeździ i sobie chwalą. Ogólnie maja bardzo dobre opinie.
-
StRaDiVaRiUs
- Samochód: Inny
- Silnik: Inny
- Dał łapek: 96 razy
- Dostał łapek: 127 razy
Re: Opony zimowe 18
Kilka razy polacano mi Hankook'a Winter I*cept evo2.
Obecnie mam Yokohamy i są raczej na suche warunki.
Generalnie przy oponie zimowej olbrzymie znaczenie ma charakter użytkowania, który determinuje bieżnik (info od wulkanizatorów). Dlatego moja Yokohama na śniegu jest średnia, ale na autostradzie jest cicha i pewna.
W tym roku będe zmieniał, ale raczej pójdę w coś bardziej śnieżnego pomimo zwiększenia głośności, coś z klasy średniej znanych koncernów (np. Barum, Fulda, Kleber, Firestone, Dębica, Uniroyal, Matador, Kumho). Niestety 2 Yokohamy już musiałem wymienić, 2 lata z rzędu miałem buły na bocznych ściankach.
Obecnie mam Yokohamy i są raczej na suche warunki.
Generalnie przy oponie zimowej olbrzymie znaczenie ma charakter użytkowania, który determinuje bieżnik (info od wulkanizatorów). Dlatego moja Yokohama na śniegu jest średnia, ale na autostradzie jest cicha i pewna.
W tym roku będe zmieniał, ale raczej pójdę w coś bardziej śnieżnego pomimo zwiększenia głośności, coś z klasy średniej znanych koncernów (np. Barum, Fulda, Kleber, Firestone, Dębica, Uniroyal, Matador, Kumho). Niestety 2 Yokohamy już musiałem wymienić, 2 lata z rzędu miałem buły na bocznych ściankach.