KLAPA BAGAZNIKA SKODA SUPERB II - temat zbiorczy
-
- Samochód: Superb III 4x4
- Silnik: 1.8TSI BZB (160KM)
Re: Wymiana siłownika elektrycznej klapy bagażnika
Kupiłem, te siłowniki defner i po pół roku padły, gwarancja nie działa, (ponoć źle użytkowałem), facet który tym handluje jest opryskliwy i nie udziela żadnych konkretnych odpowiedzi. Odradzam zakup z tej firmy. Poszukałem trochę w internecie i ona wcale nie jest z Niemiec, te siłowniki to jakieś tanie chińczyki.
-
- Administrator
- Samochód: Superb II Kombi
- Rocznik: 2012
- Silnik: 2.0TDI (170KM) CFGB
Od razu mówiłem, że chinole, tylko na forum pimpują ci co sprzedają. Skorzystaj z rękojmi.kamil88 pisze: ↑24 sie 2021, o 21:18 Kupiłem, te siłowniki defner i po pół roku padły, gwarancja nie działa, (ponoć źle użytkowałem), facet który tym handluje jest opryskliwy i nie udziela żadnych konkretnych odpowiedzi. Odradzam zakup z tej firmy. Poszukałem trochę w internecie i ona wcale nie jest z Niemiec, te siłowniki to jakieś tanie chińczyki.
Admin
-
- Samochód: Superb III 4x4
- Silnik: 1.8TSI BZB (160KM)
Próbowałem, ale źle używam, nie wiem na czym to polega (złe używanie), przez te pół roku może otworzyłem klapę ze 100 razy to wszystko, ale generalnie w każdym przypadku może ten sprzedawca zwalić winę na kupującego, a jak Ci nie pasuje to idź do sądu.fabek pisze: ↑24 sie 2021, o 21:37Od razu mówiłem, że chinole, tylko na forum pimpują ci co sprzedają. Skorzystaj z rękojmi.kamil88 pisze: ↑24 sie 2021, o 21:18 Kupiłem, te siłowniki defner i po pół roku padły, gwarancja nie działa, (ponoć źle użytkowałem), facet który tym handluje jest opryskliwy i nie udziela żadnych konkretnych odpowiedzi. Odradzam zakup z tej firmy. Poszukałem trochę w internecie i ona wcale nie jest z Niemiec, te siłowniki to jakieś tanie chińczyki.
-
- Administrator
Odstap od umowy. Poczytaj https://konsument.gov.pl/reklamacja-rek ... gwarancja/
Admin
-
- Samochód: Superb III Kombi 4x4
- Rocznik: 2018
- Silnik: 2.0TSI (280KM)
- Aktualnie: 381km/507nm
- Imię: Kamil
Panowie mam problem z siłownikami. Mianowicie klapa nie otwoera się do końca. Otwiera się jakieś 3/4 i pika. Jak ją zamknę i otworze to już zazwyczaj idzie normalnie do góry. Co może być problemem?
Siłowniki się kończą?
Siłowniki się kończą?
-
- Samochód: Superb II
- Silnik: 2.0TDI BMP (140KM)
- Imię: Szymon
bez problemu ci sie zgralo z komputerem ?? umnie nie chcialo ruszyc
-
- Administrator
Siłownik ma działać od razu po podłączeniu, ale może brakować "basic settings" i należy wykonać nastawy podstawowe.
Admin
-
- Imię: Mariusz
Re: KLAPA BAGAZNIKA SKODA SUPERB II - temat zbiorczy
U mnie przestała działać klapa w SII Kombi 2015. Siłowniki elektrycznie sprawdzone i są sprawne. Podobno padł moduł sterowania klapy bagażnika. Moduł w mojej sztuce ma oznaczenie 7N0959107G, takiego szukam od kilku miesięcy. Pojawił się ostatnio blisko mnie 7N0959107E. Czy taki podejdzie, ew da się go przeprogramować, czy będzie uboższy w funkcje?
-
- Imię: Mariusz
VCDS pokazuje błąd elektryczny na obu siłownikach. Mechanik je odpiął, podłączył na krótko i wysuwają się i chowają z powrotem.
-
- Silnik: 2.0TDI (190KM)
Hej,
Pacjent Superb II 2012 combi.
Usterka klapy:
Klapa otwiera się bezproblemowo z kluczyka, przycisku na klapie, z przycisku przy dsg.
Problem w tym że nie chce się zamykać…
Jednak gdy przycisne przycisk otwierania lub zamykania auta klapa do 5 sekund się zamknie. Po naciśnięciu przycisku na klapie.
Również jak otworze obojętnie które drzwi… wtedy do 5 sekund klapa również się zamyka. Jednak gdy np na dłużej zostaną otworzone którekolwiek drzwi już przestaje zamykać.
Brak jakichkolwiek błędów a klapa została ponownie zaprogramowana przez mechanika…
Czy ktoś miał kiedyś taki problem??? Co może być przyczyną???
Pozdrawiam,
Tobiasz
Pacjent Superb II 2012 combi.
Usterka klapy:
Klapa otwiera się bezproblemowo z kluczyka, przycisku na klapie, z przycisku przy dsg.
Problem w tym że nie chce się zamykać…
Jednak gdy przycisne przycisk otwierania lub zamykania auta klapa do 5 sekund się zamknie. Po naciśnięciu przycisku na klapie.
Również jak otworze obojętnie które drzwi… wtedy do 5 sekund klapa również się zamyka. Jednak gdy np na dłużej zostaną otworzone którekolwiek drzwi już przestaje zamykać.
Brak jakichkolwiek błędów a klapa została ponownie zaprogramowana przez mechanika…
Czy ktoś miał kiedyś taki problem??? Co może być przyczyną???
Pozdrawiam,
Tobiasz
- saszkin
- Samochód: Superb II
- Silnik: 2.0TDI CBBB (170KM)
ta nieszczęsna elektryczna klapa... przez 10 lat użytkowania swojego Superb'a to najczęściej występujący problem. U mnie znowu zdechło. Teraz szukam na aledrogo i widzę kilka opcji. Owszem są używki z a w miarę akceptowalne pieniądze, ale są też nówki za 1200-1500 za parę. Widziałem niby polskie Defner, ale pare postów wyżej ktoś pisał, że po pól roku również zdechły i producent(?) unika gwarancji. No i jeszcze jedna opcja, ponoć to się regeneruje? Więc: da się? opłaca się? jak z trwałością?
- Gracek
- Silnik: 2.0TDI CFFB (140KM)
- Imię: Gracjan
Tam się psują szczotki od silnika bo woda wchodzi. Taniej wysłać do kogoś do regeneracji, poprawić fabrykę i temat zamknąć na zawsze.