Będzie tutaj kontynuacja przerośniętego w opór poprzedniego wątku
Co zamiast Superba w 2025?
Regulamin forum
1. Temat musi zaczynać się od [S1] lub [S2], a treść powinna być taka sama jak ta występująca w cenniku lub konfiguratorze, np. "[S2] Przygotowanie pod telefon GSM I"
2. Jeden wątek powinien dotyczyć jednej opcji wyposażenia dostępnej w cenniku lub konfiguratorze.
1. Temat musi zaczynać się od [S1] lub [S2], a treść powinna być taka sama jak ta występująca w cenniku lub konfiguratorze, np. "[S2] Przygotowanie pod telefon GSM I"
2. Jeden wątek powinien dotyczyć jednej opcji wyposażenia dostępnej w cenniku lub konfiguratorze.
-
fabek
- Administrator
- Samochód: Inny
- Rocznik: 2020
- Silnik: Inny
- Dał łapek: 6 razy
- Dostał łapek: 26 razy
Co zamiast Superba w 2025?
Witajcie,
https://www.superbclub.pl/viewtopic.php?t=4034
Prosimy o merytoryczną dyskusję
Admin
-
Glotti1977
Re: Co zamiast Superba w 2025?
Biorąc pod uwagę ceny Superba wybór jest całkiem spory. Jeśli zrezygnuje się z części wyposażenia to można wziąć pod uwagę GLC za 250 tys zł z silnikiem 220d 4matic.
-
artho
- Dał łapek: 142 razy
- Dostał łapek: 42 razy
Zastanawiałem się jak możemy wspólnie nazwać i zdefiniować nowy ale podobny wątek tak, aby jego ramy były dobrze zrozumiałe dla wszystkich użytkowników.
.
Zapowiada się mnóstwo ciekawych rozmów, natomiast proszę wszystkich użytkowników i trzymanie poziomu
fabek, widzę, że podobnie się zastanawiałeś i wybrałeś świetnie po prostu pisząc "w 2025"
Zapowiada się mnóstwo ciekawych rozmów, natomiast proszę wszystkich użytkowników i trzymanie poziomu
2017 Skoda ... -> 2020 Skoda ... -> 2025 Już mi nie Szkoda... bo życie bez Skody jest lepsze : )
PS: Uprzejmie proszę o niepodszywanie się pode mnie!
PS: Uprzejmie proszę o niepodszywanie się pode mnie!
-
StRaDiVaRiUs
- Dał łapek: 96 razy
- Dostał łapek: 126 razy
Jak już powstaje nowy temat, to sprecyzujcie:
- nowego czy używanego
- którego Superba (mamy przecież 4 generacje)
- w jakim budżecie
- czy "zamiast" określa parametry Superba czy nie. Dla kogoś zamiast będzie nowy Golf R w hatchbacku, dla drugiego dopiero GLS na full wypasie, dla trzeciego Octavia 3.
Wolę rozmawiać w wątku o Superbie, jako aucie mającym pewne cechy, ogolnie znane jak wielkosc, bagaznik, przestrzen z tylu, mozliwosci silnikowe, niż odrzucić wszystko, bo ktoś i tak jeździ sam....
- nowego czy używanego
- którego Superba (mamy przecież 4 generacje)
- w jakim budżecie
- czy "zamiast" określa parametry Superba czy nie. Dla kogoś zamiast będzie nowy Golf R w hatchbacku, dla drugiego dopiero GLS na full wypasie, dla trzeciego Octavia 3.
Wolę rozmawiać w wątku o Superbie, jako aucie mającym pewne cechy, ogolnie znane jak wielkosc, bagaznik, przestrzen z tylu, mozliwosci silnikowe, niż odrzucić wszystko, bo ktoś i tak jeździ sam....
-
fabek
- Administrator
Cupra jezdzilem i niestety w środku nie jest to to co czego bym oczekiwał. W dodatku dsg jest zle zestrojone.
Co powiecie o tym aucie ktore wyglada jak defender z minecrafta?
ceny od 199 tys zl.
Co powiecie o tym aucie ktore wyglada jak defender z minecrafta?
ceny od 199 tys zl.
Admin
-
HanSolo
- Samochód: Superb III 4x4 Facelift
- Silnik: 2.0TSI (280KM)
- Aktualnie: DNFE
- Imię: Wojciech
- Dał łapek: 150 razy
- Dostał łapek: 167 razy
Nic innego, Zuberp-be najlepżym aótem na siwiedzie!fabek pisze: ↑26 lis 2024, o 18:26 Witajcie,
Będzie tutaj kontynuacja przerośniętego w opór poprzedniego wątkuhttps://www.superbclub.pl/viewtopic.php?t=4034
Prosimy o merytoryczną dyskusję
A tak serio, to fajnie by było może oprócz rozmów podłączać jakieś specyfikacje albo wyposażenie, bo czasami ktoś tylko napisze, że auto XYZ poleca, nic nie pisząc o cenie, wyposażeniu, cenie itd. itp. warto też by Ci co polecają/lub szukają odnosili się do czego polecają np. co innego gdy ktoś szuka następcy L&K 280 KM dopchanego po brzeg a co innego gdy ktoś np. wymienia golasa S3 z 1.5 TSI i szuka czegoś podobnego.
-
StRaDiVaRiUs
- Dał łapek: 96 razy
- Dostał łapek: 126 razy
Rozmawiałem na myjni z gościem, co wziął coś w stylu "First Edition".
Dla mnie na żywo jest brzydki, choć styl retro mi się podoba. Widać, że nie jest duży, tylko jest kanciasty, brakuje mu wizualnie szerokości.
-
HanSolo
- Samochód: Superb III 4x4 Facelift
- Silnik: 2.0TSI (280KM)
- Aktualnie: DNFE
- Imię: Wojciech
- Dał łapek: 150 razy
- Dostał łapek: 167 razy
Powiem tak - brat ma Tucsona 2 letniego i jeśli chodzi o samo wykończenie auta - nie mam pytań, bardzo miło i bardzo fajnie i jeśli ten jest wykonany podobnie to raczej nie ma się czego czepić. Widzę też że ma te same albo podobne tablety - jak dla mnie to mogli nie robić przerwy między licznikami a infotainmentem bo się ma wrażenie "ramki" i ogólnie te tableciki są strasznie kwadratowe "naklejone" na deskę i z niej wystają. W Tucosnie się spokojnie 5 osób zmieści, więc w tym Santa Fe większym - raczej nie powinno być problemu, bo to jest wymiar większe auto. Moim zdaniem warto obejrzeć Santa Fe, jak ktoś się chce na SUV-a przesiąść, nie wiem jak teraz, ale Tucson był w bardzo rozsądnej cenie jak na czasy pocovidowe.
-
Sdss
- Samochód: Superb III Facelift
- Silnik: 2.0TSI (190KM)
- Imię: Rafał
- Dostał łapek: 46 razy
Trochę odstrasza napęd, lepszym wyborem może być Santafe 2.2 Crdi. Bliźniacze auta.
-
fabek
- Administrator
Chyba masz na mysli Kia Sorento 2.2 CRDI. Tak dobry wybor i ma sporo na haku jak ktoś lubi z przyczepką jeździć.
Admin
-
Bigbluee
- Dostał łapek: 3 razy
Oglądałem recenzje nowego lifta formentora na jakimś w sumie takim średnio popularnym kanale ale dość rzeczowo i z perspektywy kierowcy a nie fanboya.... i poprawili multimedia. Wnętrze plastikowe, 1.5 to do miasta tylko i nie przystoi temu na co wzorowana jest cupra. Jest głośno i potężny lag dsg zaprzeczający temu jak targetowana jest cupra.
Podobno ten drugi model. Terra coś tam nie pamiętam piszę na szybko, jest dużo lepszym autem.
- rowerek
- Samochód: Superb III
- Silnik: 1.8TSI CJSC (180KM)
- Dostał łapek: 57 razy
Taka przerwa i 'ramka', to i tak jest nic w kontekście ramki-ramki-ramki w zegarach S4HanSolo pisze:Widzę też że ma te same albo podobne tablety - jak dla mnie to mogli nie robić przerwy między licznikami a infotainmentem bo się ma wrażenie "ramki" i ogólnie te tableciki są strasznie kwadratowe "naklejone" na deskę i z niej wystają.
Co do samych tabletów, to ja pewnie jestem w opozycji do wielu osób, ale mi zupełnie nie przeszkadzają, bo użytkowo są świetne. Wiem, że sterczą, że dla wielu brzydkie itd. ale wygoda obserwacji wskazań jest o wiele lepsza niż wyświetlacze nisko wkomponowane w deskę. W takim Audi co prawda na Virtual Cockpit można zrobić więcej w zakresie całościowej obsługi infotainment niż w Skodzie, przez co tablet może nie robi aż tak diametralnej różnicy na codzień, ale i tak jestem team tablety.
Natomiast co zamiast Superba, to ja ponowię jedną z propozycji - Renault Rafale. Dać szansę nowej wersji 300KM plugin 4x4, choć i zwykła hybryda 200KM uważam jest całkiem ok, jak ktoś nie szuka rajdówki. Ma swoje wady, ale co ich nie ma. Rafale to pewnie nie jest propozycja dla rajdowców z S4 265KM, którzy mają w planie modzić auto, ale reszta bardzo przemawia. Wykończenie moim zdaniem zauważalnie lepsze niż S4, a technologia w środku, to statek kosmiczny przy S4. Adaptacyjny zawias sterowany kamerą, szklany dach segmentowo przyciemniany prądem, świetny infotainment bazujący na Android Automotive zjada ten nowy wynalazek ze Skody. Do tego skrętna tylna oś, bardzo dobre matrixy i właściwie wszystko to, co można mieć w S4. Ja jestem fanem tego auta. Tym bardziej, że ostatnie lata pokazują, że nowe Renualt sprawiają mniej problemów niż ostatnie wypusty vw/Skody.
Wysłane z mojego SM-S926B przy użyciu Tapatalka