Dzięki, to może być cenna informacja.
Dziwne zachowanie hamulców...
-
artho
- Samochód: Inny
- Silnik: Inny
- Dał łapek: 113 razy
- Dostał łapek: 42 razy
Re: Dziwne zachowanie hamulców...
2017 Skoda ... -> 2020 Skoda ... -> 2025 Już mi nie Szkoda... bo życie bez Skody jest lepsze : )
PS: Uprzejmie proszę o niepodszywanie się pode mnie!
PS: Uprzejmie proszę o niepodszywanie się pode mnie!
-
Pomidor
- Samochód: Superb IV Kombi
- Rocznik: 2024
- Silnik: 1.5 TSI m-HEV (150 KM) DSG
Nie doczytałem wszystkich odpowiedzi pod twoim postem, ale też mam takie odczucie że po prostu pedał robi się twardy i ciężko wyczuć, ciężko wyhamować przy małej prędkości. Musisz użyć dużej siły co nie jest normalne...
-
Leon0220
- Samochód: Superb IV
- Rocznik: 2025
Mam ten sam problem z hamulcami co koledzy opisują oczywiście dotyczy to tylko wersji z silnikiem 1,5 mHEV czyli z miękka hybrydą w pozostałych wersjach jest wszystko ok (normalnie). Przez działanie tego hamulca coraz poważniej myślę o sprzedaży samochodu. W mojej opinii tak działający hamulec jest wręcz niebezpieczny i naprawdę dziwi mnie, że ktoś na takie rozwiązanie dał homologację. Bez większej przesady napiszę, że fiat 125P miał lepsze hamulce (pewniejsze w zachowaniu).
-
TheBruno
- Samochód: Superb IV
- Rocznik: 2025
- Silnik: 2.0 TSI (265 KM) DSG 4x4
- Dał łapek: 34 razy
- Dostał łapek: 8 razy
Ja kiedyś wziąłem octavię 4 1,5 mhev na jazdę próbną i miałem dokładnie takie samo wrażenie, że siła hamowania była losowa. Wg mnie zmieniało się to w zależności czy silnik był włączony czy nie (on się non stop sam gasi podczas jazdy) czy hamowałem mocniej i co za tym idzie czy włączała się rekuperacja czy nie. Miałem tak że raz dojeżdżałem i miałem wrażenie że przywalę w auto przede mną, a czasem zatrzymywałem się prawie w miejscu - trudno wyczuć. Nie podobało mi się to ale nie wiem czy da się to ustawić.
-
michal_suchy
- Samochód: Superb IV Kombi
- Rocznik: 2024