Było nie odpisywać wcale jak nie chcesz dyskutować
PW faktycznie wyłączyłem od kiedy w moim kierunku pojawiły się groźby.
A ja za to zapytam raz jeszcze: skąd u niektórych z Was tyle jadu?
Było nie odpisywać wcale jak nie chcesz dyskutować
Przyjacielu wspomniałem o TDI z Jetty dla przykłady moich doświadczeń z poborem oleju w ogóle, wypominasz mi że to temat o konkretnym silniku czyli 2.0 tsi 204km, prawdopodobnie evo gen4, a rzucasz mi tu przykładem jakiegoś flotowego passata z silnikiem prawdopodobnie gen3, nie jestem ekspertem, ale zdaje się że trochę mieszasz.JackP pisze:Wszystko fajnie tylko to jest temat o konkretnym TSI a nie TDI z Jetty.
W naszej flocie B8 z 2.0 TSI nie mają żadnych problemów olejowych od 8 lat.
Zużycie oleju to 1L na 80-100k kilometrów.

JackP, ja nie widzę tutaj powodu do kasowania postów, podejrzewam, że administracja też go nie widzi.JackP pisze: ↑2 lip 2025, o 18:06 Jak tak każdy zacznie pisać o "ogólnych wrażeniach" z poboru oleju to znowu zejdzie ten temat na prawo budowlane lub niebezpieczne prędkości autostradowe albo dowiemy się ile komuś żarło oleju w 2.0 z Mazdy.
TSI jest bliżej TSI. Możesz poprosić admina aby wyciął moje wspomnienie o Evo3 z którym od lat nie ma problemu i nic nie zapowiada aby nagle wrócił on w silniku z S4.
Nadal jest bardziej zbliżone do tematu niż 1.9 i 2.0TDI.
204 km 2.0 to jest nowy silnik - to, że to jest conajmniej EVO4 to nie zmienia faktu, że coś mogli zmienić i pogorszyć, przed aferą olejową VW też silniki nie brały oleju a kolejne ich wersje brały, a jest coraz więcej sygnałów tu na forach, że nowe silniki zarówno benzyny jak i diesele zaczynają znowu pić olej, więc najlepiej jakby się posiadacze 2.0 204 wypowiedzieli konkretnie czy im pije olej silnik.wojtek_m pisze: ↑2 lip 2025, o 17:58Przyjacielu wspomniałem o TDI z Jetty dla przykłady moich doświadczeń z poborem oleju w ogóle, wypominasz mi że to temat o konkretnym silniku czyli 2.0 tsi 204km, prawdopodobnie evo gen4, a rzucasz mi tu przykładem jakiegoś flotowego passata z silnikiem prawdopodobnie gen3, nie jestem ekspertem, ale zdaje się że trochę mieszasz.JackP pisze:Wszystko fajnie tylko to jest temat o konkretnym TSI a nie TDI z Jetty.
Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka
Już się wypowiedziałem i będę pierwszym, który napiszę kiedy trzeba będzie dolać i czy się zatarł bo elektroniczne wskazanie zawiodło.HanSolo pisze: ↑2 lip 2025, o 18:14204 km 2.0 to jest nowy silnik - to, że to jest conajmniej EVO4 to nie zmienia faktu, że coś mogli zmienić i pogorszyć, przed aferą olejową VW też silniki nie brały oleju a kolejne ich wersje brały, a jest coraz więcej sygnałów tu na forach, że nowe silniki zarówno benzyny jak i diesele zaczynają znowu pić olej, więc najlepiej jakby się posiadacze 2.0 204 wypowiedzieli konkretnie czy im pije olej silnik.wojtek_m pisze: ↑2 lip 2025, o 17:58Przyjacielu wspomniałem o TDI z Jetty dla przykłady moich doświadczeń z poborem oleju w ogóle, wypominasz mi że to temat o konkretnym silniku czyli 2.0 tsi 204km, prawdopodobnie evo gen4, a rzucasz mi tu przykładem jakiegoś flotowego passata z silnikiem prawdopodobnie gen3, nie jestem ekspertem, ale zdaje się że trochę mieszasz.JackP pisze:Wszystko fajnie tylko to jest temat o konkretnym TSI a nie TDI z Jetty.
Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka
Zapominasz o dieslu czy hybrydzie. Nie wiem jak w hybrydzie, ale traktorem to już trzeba dobrych korków i krótkiej trasy żeby zrobić te 10 litrów.
I deptać od świateł do świateł