Problem z aplikacją MySkoda
-
Mickee
- Samochód: Superb III 4x4 Facelift
- Rocznik: 2023
- Silnik: 2.0TSI (280KM)
- Imię: Michał
- Dostał łapek: 2 razy
Re: Problem z aplikacją MySkoda
Miałem dokładnie tak samo. MySkoda nie działała m.in. otwieranie i zamykanie samochodu. Wsparcie kazało umówić się samodzielnie w ASO, podać im gdzie i kiedy a oni przekażą instrukcję co zrobić bezpośrednio do ASO. Czeka Cię wgrywanie nowego oprogramowania lub całkowity reset. Mi po ich akcji przywrócili np. tryb żeglowania w DSG i Canton gorzej gra, ale apka działa.
-
Mickee
- Samochód: Superb III 4x4 Facelift
- Silnik: 2.0TSI (280KM)
- Imię: Michał
- Dostał łapek: 2 razy
Zrobili na gwarancji. Oczywiście robili pół dnia i nie zdążyli oddać mi samochodu tego samego dnia tylko następnego. Jakość obsługi ASO powala, tak jak ich wiedza.
-
vasco108
- Samochód: Superb III Kombi 4x4 Facelift
- Rocznik: 2020
- Silnik: 2.0TDI (190KM)
- Imię: Damian
- Dostał łapek: 1 raz
Ok aktualizacja wygląda u mnie tak, oddałem do swojego mechanika bo miałem problem z sygnałem GPS do nawigacji, ten wymienił antenę (wymieniony rekinek na oryginalny) i nawigacja śmiga. Dodatkowo coś podziałał i samochód połączył się do aplikacji mobilnej MySkoda. Udało mi się wylogować starego głównego użytkownika i ja jestem poprawnie zalogowany jako główny. W ustawieniach Infotaiment pojawił się Care connect i pineska z samochodem obok globusa z informacją o dostępie do internetu 4G LTE.
Więc można powiedzieć sukces! Ale... wszystko działa do czasu aż wyjdę z samochodu i zamknę drzwi.. wygląda że wtedy samochód przestaje łączyć się z siecią.. czy macie pomysł co tym razem może być nie tak? W praktyce otwieranie drzwi, zarządzanie ogrzewaniem itp. nie działa nadal.
Więc można powiedzieć sukces! Ale... wszystko działa do czasu aż wyjdę z samochodu i zamknę drzwi.. wygląda że wtedy samochód przestaje łączyć się z siecią.. czy macie pomysł co tym razem może być nie tak? W praktyce otwieranie drzwi, zarządzanie ogrzewaniem itp. nie działa nadal.
-
vasco108
- Samochód: Superb III Kombi 4x4 Facelift
- Silnik: 2.0TDI (190KM)
- Imię: Damian
- Dostał łapek: 1 raz
Ok problem rozwiązany, okazało się że awaria była po stronie serwerów Skody.
Wszystko działa.
Wszystko działa.
-
Maciek1975
- Samochód: Superb III Facelift
- Silnik: 2.0TSI (190KM)
- Aktualnie: 190
- Imię: Maciek
- Dał łapek: 2 razy
Dobry wieczór.
W moim przypadku pojawił się taki znaczek (czerwone kółko z kluczem). Od dwóch tygodni samochód nie ma łączności z aplikacją, nie czyta jej. Czy macie jakiś pomysł, jak to zlikwidować? Byłbym wdzięczny.
W moim przypadku pojawił się taki znaczek (czerwone kółko z kluczem). Od dwóch tygodni samochód nie ma łączności z aplikacją, nie czyta jej. Czy macie jakiś pomysł, jak to zlikwidować? Byłbym wdzięczny.
- rowerek
- Samochód: Superb III
- Silnik: 1.8TSI CJSC (180KM)
- Dostał łapek: 57 razy
Rozumiem, że pakiet online masz wykupiony i aktywny?
Spróbuj wyjąć bezpiecznik nr17 na 5 minut, ten ze skrzynki w desce rozdzielczej (za schowkiem nad lewym kolanem). Po wyjęciu bezpiecznika zresetuje Ci się licznik przebiegu dziennego, to tak żebyś się nie dziwił.
Wysłane z mojego SM-S926B przy użyciu Tapatalka
Spróbuj wyjąć bezpiecznik nr17 na 5 minut, ten ze skrzynki w desce rozdzielczej (za schowkiem nad lewym kolanem). Po wyjęciu bezpiecznika zresetuje Ci się licznik przebiegu dziennego, to tak żebyś się nie dziwił.
Wysłane z mojego SM-S926B przy użyciu Tapatalka
-
krzymek
- Samochód: Superb III Kombi Facelift
- Dostał łapek: 3 razy
Globusik pojawi się też jak w samochodzie lub aplikacji nie wyrazisz wymaganych zgód np na lokalizację itp.
Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka
-
Maciek1975
- Samochód: Superb III Facelift
- Aktualnie: 190
- Imię: Maciek
- Dał łapek: 2 razy
Wyjąłem bezpiecznik nr 17 i po zamontowaniu go z powrotem czerwony globus z kluczykiem dalej został jak wcześniej. Jedynie skasował mi się przebieg od ostatniego kasowania. Trochę się pobawiłem i problemem była wciśnięta funkcja "tryb prywatny". Taki to ze mnie haker jest
. Tak więc udało mi się to z powrotem uaktywnić.
Dzięki za podpowiedzi.
Dzięki za podpowiedzi.