[S3] vs [S4]
Regulamin forum
1. Temat musi zaczynać się od [S1] lub [S2], a treść powinna być taka sama jak ta występująca w cenniku lub konfiguratorze, np. "[S2] Przygotowanie pod telefon GSM I"
2. Jeden wątek powinien dotyczyć jednej opcji wyposażenia dostępnej w cenniku lub konfiguratorze.
1. Temat musi zaczynać się od [S1] lub [S2], a treść powinna być taka sama jak ta występująca w cenniku lub konfiguratorze, np. "[S2] Przygotowanie pod telefon GSM I"
2. Jeden wątek powinien dotyczyć jednej opcji wyposażenia dostępnej w cenniku lub konfiguratorze.
[S3] vs [S4]
Hej,
Pojawiły się dzieci i pora przesiąść się z przyjemnej jednak malutkiej Ibizy.
Po przymiarkach i opiniach znajomych padł wybór na Superba.
Od jakiegoś czasu rozglądam się za ofertami (celuje raczej w poleasingowe z małym przebiegiem) i teraz trafiły mi w ręce 2 sztuki.
Naczytałem się na tym forum wiele rzeczy i szczerze mówiąc sam już nie wiem co wiem :__:
Dlatego chciałem podpytać o opinię szczegółowo odnośnie tych 2 modeli:
Skoda Superb Combi L&K 2022 rocznik
2.0 TSI (280 KM) 206 kW 7-biegowa automatyczna DSG 4x4
Skoda Superb Combi L&K 2024 rocznik
150KM 110 kW 7-biegowa automatyczna
Z cech współnych, które są dla mnie istotne - obie sztuki posiadają:
- hak
- HHC
- tempomat
- system informowania o pojazdach w martwym punkcie
- obydwa kosztują 155k zł
Z różnic poza silnikiem Superb 2024 posiada szyberdach i ma tylko 13k przebiegu, Superb 2022 ma przebiegu 63k.
Chciałem jako Skodowy laik poprosić o porady.
Słyszałem od znajomego który jeździ już 4 Skodą że IV generacja ze względu na wady wieku dziecięgo ma wiele problemów z elektroniką i że kupowanie jej przed liftem może być męczącą decyzją.
Pojawiły się dzieci i pora przesiąść się z przyjemnej jednak malutkiej Ibizy.
Po przymiarkach i opiniach znajomych padł wybór na Superba.
Od jakiegoś czasu rozglądam się za ofertami (celuje raczej w poleasingowe z małym przebiegiem) i teraz trafiły mi w ręce 2 sztuki.
Naczytałem się na tym forum wiele rzeczy i szczerze mówiąc sam już nie wiem co wiem :__:
Dlatego chciałem podpytać o opinię szczegółowo odnośnie tych 2 modeli:
Skoda Superb Combi L&K 2022 rocznik
2.0 TSI (280 KM) 206 kW 7-biegowa automatyczna DSG 4x4
Skoda Superb Combi L&K 2024 rocznik
150KM 110 kW 7-biegowa automatyczna
Z cech współnych, które są dla mnie istotne - obie sztuki posiadają:
- hak
- HHC
- tempomat
- system informowania o pojazdach w martwym punkcie
- obydwa kosztują 155k zł
Z różnic poza silnikiem Superb 2024 posiada szyberdach i ma tylko 13k przebiegu, Superb 2022 ma przebiegu 63k.
Chciałem jako Skodowy laik poprosić o porady.
Słyszałem od znajomego który jeździ już 4 Skodą że IV generacja ze względu na wady wieku dziecięgo ma wiele problemów z elektroniką i że kupowanie jej przed liftem może być męczącą decyzją.
-
artho
- Samochód: Inny
- Silnik: Inny
- Dał łapek: 129 razy
- Dostał łapek: 42 razy
Re: [S3] vs [S4]
Taaa, a 2022 to typowy rocznik COVID-owy i problemy składania samochodów podczas pracy zdalnej. Też niestety bez szału wybór.
Przede wszystkim widzę potężny rozrzut silników, pierwszy to rakieta drugi to bardzo wolna jednostka do tej budy. Czy jest Co to tak bardzo obojętne?
Przede wszystkim widzę potężny rozrzut silników, pierwszy to rakieta drugi to bardzo wolna jednostka do tej budy. Czy jest Co to tak bardzo obojętne?
2017 Skoda ... -> 2020 Skoda ... -> 2025 Już mi nie Szkoda... bo życie bez Skody jest lepsze : )
PS: Uprzejmie proszę o niepodszywanie się pode mnie!
Raczej wynika to z kwestii, że akurat te dwie sztuki znalazłem w pobliskim salonie a i na stronie po dodaniu swoich filtrów zostaje niewielki wybór.
Auto ma być w pierwszej kolejności rodzinne, pojemne i bezpieczne.
Dotychczasz jeździłem Seatem Ibizą 80KM i nie potrzebuję wyścigówki.
Jedyne czego bym oczekiwał to że przy potrzebie wyprzedzenia innego samochodu na autostradzie itp to Superb się zbierze szybciej niż za 3 dni robocze.
A szczerze mówiąc nie znam się na tyle by ocenić czy 150KM 1.5 TSI w Benzynie w tym Superbie z 2024 mi na to pozwoli
Auto ma być w pierwszej kolejności rodzinne, pojemne i bezpieczne.
Dotychczasz jeździłem Seatem Ibizą 80KM i nie potrzebuję wyścigówki.
Jedyne czego bym oczekiwał to że przy potrzebie wyprzedzenia innego samochodu na autostradzie itp to Superb się zbierze szybciej niż za 3 dni robocze.
A szczerze mówiąc nie znam się na tyle by ocenić czy 150KM 1.5 TSI w Benzynie w tym Superbie z 2024 mi na to pozwoli
-
JackP
- Samochód: Superb IV
- Rocznik: 2025
- Silnik: 2.0TSI (204KM)
- Dostał łapek: 68 razy
1.5TSI jest ok do jazdy autostradowej w pojedynkę, bez znacznego bagażu.
Dla rodziny 2+2 będzie w porządku do spokojnej jazdy bez szaleństw.
O silnik generalnie nie ma co pytać, trzeba się przejechać. Każdy ma inne potrzeby i oczekiwania i te dwie opcje ailnikowe nie są w ogóle porównywalne do siebie poza tym, że są na benzynę.
Dla rodziny 2+2 będzie w porządku do spokojnej jazdy bez szaleństw.
O silnik generalnie nie ma co pytać, trzeba się przejechać. Każdy ma inne potrzeby i oczekiwania i te dwie opcje ailnikowe nie są w ogóle porównywalne do siebie poza tym, że są na benzynę.
Superb 4 Liftback / 2025 / Sportline / 2.0 TSI 204KM / DCC / 19"
Użytkowników z nazwami profili zaczynającymi się na "art" ignoruję.
-
StRaDiVaRiUs
- Dał łapek: 90 razy
- Dostał łapek: 116 razy
2.0 TSI w każdym wariancie z DSG7. Optymalnym wyborem w benzynie jest 190 lub 204 KM. Nie porównuj mocy Ibizy do Superba, to zupełnie inne odczucia. Jeśli zapas mocy i 4x4 ma dla Ciebie znaczenie, to nie zastanawiaj się. A o Covidowych autach przeczytasz niewiele gorsze opinie względem pierwszego roku S4.
Sprawdź czy mają wentylowaną skórę, to wiele zmienia .
Sprawdź czy mają wentylowaną skórę, to wiele zmienia .
-
Marek 13
- Samochód: Superb IV Kombi
- Rocznik: 2024
- Silnik: 2.0 TSI (265 KM) DSG 4x4
- Dał łapek: 89 razy
- Dostał łapek: 49 razy
Też jestem laikiem w Vagu i stałem przed wyborem nowy SS4, czy SS3 również nowy,wówczas jeszcze wspólnie oferowany w atrakcyjnych upustach . Do odważnych świat należy wybrałem jak dla mnie ciut zewnętrznie i we wnętrz ładniejszy nowy model. Szczerze Superb to auto skrojone z klasą ,ale bez łał jakby człowiek chciał być zauważany na ulicy 
. Fajne duże auto , nowszy model to bardziej polift ,niż coś nowego, może wnętrze. Jeżdżę prawie rok najmocniejsza benzyną , po pojawieniu się komunikatu o chwilowym braku dostępności kilku asystentów, wiadomo odwiedziłem Aso , wgrali nowe oprogramowanie , długo była cisza, gdzieś tam dwa razy jeszcze pojawił się komunikat chwilowy i wszystko działało, więc nie panikowałem aby lecieć już do Aso . Tak nic z autem się nie dzieje , mówią że problem bardziej w 1.5etsi . Hm kolega ma ten silnik w SS4, dwa razy wiecej przebiegu niż ja i nie ma z tym problemu , również jakieś epizody na blacie. Wybrałeś dwa różne, starszy model moc , ale i spalanie i chyba tylko PB 98 , czyli drożej, a silniki 1.5etsi jak kolega mówi warto zrezygnować z mocy jak zależy aby auto paliło jak oszczędny diesel. No to chyba jesteś dalej w d......
. Kredyt , czy gotówkowy zakup, jakbyś miał możliwość naciągnięcia budżetu, szukałbym nowego modelu ,ale silnikiem 2.0TSI 204KM, to chyba taki najbardziej optymalny silnik , sam miałem w planie, nie mogłem się doczekać stąd 265KM jednak . Teraz będą zbliżać się wyprzedaże, więc może znajdziesz coś w fajnym upuście, na koniec roku do produkcji możesz to samo dostać cenowo co z placu . Także pomyśl o naciągnięciu budżetu, jak auto ma być na lata, bo 1.5etsi ze swoją skrzynia mówią iz żywotność gorsza, bo suche sprzęgła , jakoś tak 🖐
Celuje w leasing bo widzę lepsze zastosowanie dla gotÓwki niż utopienie jej w samochodzie. A milionerem nie jestem.
Tak jak piszecie będę się rozglądał do końca roku i wyczulał oko na silniki 190, 204KM żeby jednak mieć coś pod maską.
Dziecko póki co nadal malutkie więc się przemęczę w Ibizie układając tetrisa w bagażniku
Tak jak piszecie będę się rozglądał do końca roku i wyczulał oko na silniki 190, 204KM żeby jednak mieć coś pod maską.
Dziecko póki co nadal malutkie więc się przemęczę w Ibizie układając tetrisa w bagażniku
-
StRaDiVaRiUs
- Dał łapek: 90 razy
- Dostał łapek: 116 razy
-
JackP
Mam ten silnik 204KM i jeździ to bardzo przyzwoicie.kagamashi pisze: ↑1 paź 2025, o 10:03 Celuje w leasing bo widzę lepsze zastosowanie dla gotÓwki niż utopienie jej w samochodzie. A milionerem nie jestem.
Dziecko póki co nadal malutkie więc się przemęczę w Ibizie układając tetrisa w bagażniku![]()
-
HanSolo
- Samochód: Superb III 4x4 Facelift
- Rocznik: 2020
- Silnik: 2.0TSI (280KM)
- Aktualnie: DNFE
- Imię: Wojciech
- Dał łapek: 134 razy
- Dostał łapek: 152 razy
Co do mitycznych aut "covidowych" to się nie wypowiadam, dodam tylko, że gdzieś na YT pod którymś filmem o autach wypowiadał się pracownik z Wrześni i mówił, że auta "covidowe" czy "pocovidowe" to bzdura i zapie*****li jak zwykle, a części czy to przed covidem czy po - były takie same, a jak brakowało - to były przestoje i tyle, czasami składali wozy bez części i później dokładali jak dojechały, ale jak były takie możliwości.
Co do S3 vs S4 to przede wszystkim autor tematu niech wsiądzie do obu, pomaca, sprawdzi ergonomie i jak się czuje w każdym, bo mi (i piszę tylko o sobie) - S4 kompletnie nie podszedł, siedziałem i macałem w salonie wersję z kokpitem z jakiegoś materiału i dla mnie ten samochód jest gorzej rozwiązany pod względem ergonomii od S3 i bym go nie kupił (pomijając inne bolączki) - ale to jest moje i tylko moje zdanie. Więc moim zdaniem, najpierw trzeba wsiąść do obu, pomacać i wtedy w ogóle rozważać S3 vs S4 jak z żadnym nie będzie jakichś rozterek, bo może się okazać, że po wizycie S3 odpadnie albo S4 odpadnie. Co do silników - to jak wyżej napisali, samemu wsiąść i sprawdzić - bo dla jednego 150 koni to jest wystarczająca moc do wszystkiego, innemu 280 mało, optymalny wydaje się być silnik 2.0 204 konie, pamiętać należy że dobrze doposażone L&K S3 czy S4 to prawie 1700 kg - to jest ciężkie auto i 150 koni będzie mocno w nim pracowało i w ogóle bym nie porównywał tego analogią do Ibizy 80 konnej, że mamy prawie 2x mocy to Superb będzie szedł bo ma 150 koni - ten silnik pozwoli się przemieszczać, spokojnie na autostradzie pojedziesz ze stałą prędkością, ale szału nie będzie przy wyprzedzaniu albo jak załadujesz 2x2 to będzie to po prostu czuć, znowu 2.0 280 koni pozwoli na jazdę w każdych warunkach ale to jest pewnie spalanie w mieście 2x takie jak 1.5 i paliwo na którym należy jeździć to PB98, natomiast są u nas ludzie co jeżdżą na PB95, zatem 2.0 204 jest takim sweetspotem - nie ma 4x4 wiec odchodzi trochę spalania, chodzi na PB95, to jest już 2.0 więc spokojnie ciągnie w miarę niskich obrotów (bo my też patrzymy na moc maksymalną na nie jak się powinno na przebieg na wykresie jak ta moc jest rozwijana) i 2.0 będzie przyjemniejszy o wiele przy spokojnej jeździe w stosunku do 1.5. Wsiądź i sprawdź bo może 204 czy 280 czy 265 koni Ci nie potrzeba.
Co do problemów i usterek - to tutaj ja się nie wypowiadam, o ile o S3 wiemy wszystko bo jest na rynku bardzo długo, to o S4 są skrajne opinie - tu na forach czy ogólnie - jedni nie mają problemów w ogóle, inni mają jakieś problemy drobne typu coś tam nie zadziałało, a inni mają mega problemy jak np. ten Pan co podsyłam linki, ale wierzę, że to jakieś wybitnie jednostkowe przypadki, fakt jest natomiast taki, że dużo ludzi narzeka, że elektronika w nowych autach zawodzi i nie dotyczy to tylko Superba, ale ogólnie wszystkich nowych aut: https://superbubel.pl/ i filmy z jego kanału:
Co do S3 vs S4 to przede wszystkim autor tematu niech wsiądzie do obu, pomaca, sprawdzi ergonomie i jak się czuje w każdym, bo mi (i piszę tylko o sobie) - S4 kompletnie nie podszedł, siedziałem i macałem w salonie wersję z kokpitem z jakiegoś materiału i dla mnie ten samochód jest gorzej rozwiązany pod względem ergonomii od S3 i bym go nie kupił (pomijając inne bolączki) - ale to jest moje i tylko moje zdanie. Więc moim zdaniem, najpierw trzeba wsiąść do obu, pomacać i wtedy w ogóle rozważać S3 vs S4 jak z żadnym nie będzie jakichś rozterek, bo może się okazać, że po wizycie S3 odpadnie albo S4 odpadnie. Co do silników - to jak wyżej napisali, samemu wsiąść i sprawdzić - bo dla jednego 150 koni to jest wystarczająca moc do wszystkiego, innemu 280 mało, optymalny wydaje się być silnik 2.0 204 konie, pamiętać należy że dobrze doposażone L&K S3 czy S4 to prawie 1700 kg - to jest ciężkie auto i 150 koni będzie mocno w nim pracowało i w ogóle bym nie porównywał tego analogią do Ibizy 80 konnej, że mamy prawie 2x mocy to Superb będzie szedł bo ma 150 koni - ten silnik pozwoli się przemieszczać, spokojnie na autostradzie pojedziesz ze stałą prędkością, ale szału nie będzie przy wyprzedzaniu albo jak załadujesz 2x2 to będzie to po prostu czuć, znowu 2.0 280 koni pozwoli na jazdę w każdych warunkach ale to jest pewnie spalanie w mieście 2x takie jak 1.5 i paliwo na którym należy jeździć to PB98, natomiast są u nas ludzie co jeżdżą na PB95, zatem 2.0 204 jest takim sweetspotem - nie ma 4x4 wiec odchodzi trochę spalania, chodzi na PB95, to jest już 2.0 więc spokojnie ciągnie w miarę niskich obrotów (bo my też patrzymy na moc maksymalną na nie jak się powinno na przebieg na wykresie jak ta moc jest rozwijana) i 2.0 będzie przyjemniejszy o wiele przy spokojnej jeździe w stosunku do 1.5. Wsiądź i sprawdź bo może 204 czy 280 czy 265 koni Ci nie potrzeba.
Co do problemów i usterek - to tutaj ja się nie wypowiadam, o ile o S3 wiemy wszystko bo jest na rynku bardzo długo, to o S4 są skrajne opinie - tu na forach czy ogólnie - jedni nie mają problemów w ogóle, inni mają jakieś problemy drobne typu coś tam nie zadziałało, a inni mają mega problemy jak np. ten Pan co podsyłam linki, ale wierzę, że to jakieś wybitnie jednostkowe przypadki, fakt jest natomiast taki, że dużo ludzi narzeka, że elektronika w nowych autach zawodzi i nie dotyczy to tylko Superba, ale ogólnie wszystkich nowych aut: https://superbubel.pl/ i filmy z jego kanału:
-
artho
- Dał łapek: 129 razy
- Dostał łapek: 42 razy
Z rocznikami COVID-owymi wiążą się dwie kwestie:
1. Sporo modeli było poskładanych z tego co było, więc nawet tu na forum mamy sporo osób z rocznikiem gdzie np. matrixy były standardem dla wersji X a oni ich nie mają bo zaakceptowali taką zmianę w ramach przyspieszenia produkcji z 12 miesięcy+. Czasem to brak matrixów, innym razem jakieś drobne zmiany wykonywane bez pytania jak brak podświetlenia w schowku pod łokciem. Czasem jeszcze coś innego. Jednym to przeszkadza innym nie, ale takie zmiany względem tego co powinno być obecne są w tych latach powszechne.
2. Zapierdalali czy nie, niestety te roczniki cierpiały i niektóre pewnie nadal cierpią na mniejsze i większe problemy natury elektroniki oraz oprogramowania. U mnie na gwarancji było wgrywane nowe oprogramowanie wielokrotnie, miałem też wiele problemow z błędami radarów i czujników parkowania czy kamer. Poza tym także drobne minusy jak „poluzowała się wtyczka oświetlenia schowka przed pasażerem”, oczywiście trzeszczące nawiewy wymagające rozbierania deski rozdzielczej i nasmarowania. Raz samochód wyhamował samoczynnie ze 100kmh do 30kmh bo uznał że temperatura zbyt wysoka (nie, to nie hamowanie ze znaków), w ASO powiedzieli: „no miał pan błąd raz faktycznie”. Czasem denerwowały piszczące co 30 sekund błędy zbiorcze. Oczywiście większość z czasem została naprawiona na gwarancji, mechanicznie problemów zero. Niesmak pozostaje, jestem też przekonany, że sporo osób ignoruje takie problemy „bo leasing”. Ja doprowadziłem samochód do stanu porządnego, myślę że spełniłem swój obowiązek dla przyszłych posiadaczy, ale niestety samochód musiał trochę postać w serwisie.
Natomiast nie zgadzam się z opinią, że roczniki COVIDowe to bajka. Niemało się naczytałem tutaj na forum od innych, którzy odebrali swoje modele 2020, 2021 i czasem jeszcze 2022. Niemało też z tego potwierdziłem u siebie.
1. Sporo modeli było poskładanych z tego co było, więc nawet tu na forum mamy sporo osób z rocznikiem gdzie np. matrixy były standardem dla wersji X a oni ich nie mają bo zaakceptowali taką zmianę w ramach przyspieszenia produkcji z 12 miesięcy+. Czasem to brak matrixów, innym razem jakieś drobne zmiany wykonywane bez pytania jak brak podświetlenia w schowku pod łokciem. Czasem jeszcze coś innego. Jednym to przeszkadza innym nie, ale takie zmiany względem tego co powinno być obecne są w tych latach powszechne.
2. Zapierdalali czy nie, niestety te roczniki cierpiały i niektóre pewnie nadal cierpią na mniejsze i większe problemy natury elektroniki oraz oprogramowania. U mnie na gwarancji było wgrywane nowe oprogramowanie wielokrotnie, miałem też wiele problemow z błędami radarów i czujników parkowania czy kamer. Poza tym także drobne minusy jak „poluzowała się wtyczka oświetlenia schowka przed pasażerem”, oczywiście trzeszczące nawiewy wymagające rozbierania deski rozdzielczej i nasmarowania. Raz samochód wyhamował samoczynnie ze 100kmh do 30kmh bo uznał że temperatura zbyt wysoka (nie, to nie hamowanie ze znaków), w ASO powiedzieli: „no miał pan błąd raz faktycznie”. Czasem denerwowały piszczące co 30 sekund błędy zbiorcze. Oczywiście większość z czasem została naprawiona na gwarancji, mechanicznie problemów zero. Niesmak pozostaje, jestem też przekonany, że sporo osób ignoruje takie problemy „bo leasing”. Ja doprowadziłem samochód do stanu porządnego, myślę że spełniłem swój obowiązek dla przyszłych posiadaczy, ale niestety samochód musiał trochę postać w serwisie.
Natomiast nie zgadzam się z opinią, że roczniki COVIDowe to bajka. Niemało się naczytałem tutaj na forum od innych, którzy odebrali swoje modele 2020, 2021 i czasem jeszcze 2022. Niemało też z tego potwierdziłem u siebie.
2017 Skoda ... -> 2020 Skoda ... -> 2025 Już mi nie Szkoda... bo życie bez Skody jest lepsze : )
-
criav
- Rocznik: 2024
- Silnik: 2.0 TSI (265 KM) DSG 4x4
- Dał łapek: 46 razy
- Dostał łapek: 34 razy
Żeby nie było - jestem na różnych grupach Superba 4 - tych polskich i zagranicznych - i nigdzie nie widziałem problemów, jakie ma Pan od strony superbubel, także chyba nie ma co straszyć tym potencjalnych kupujących. W jego przypadku ewidentnie auto zostało źle złożone lub któryś kluczowy element jest walnięty i powinien dostać nowe auto od Skody, a to niech rozmontują na części pierwsze i odzyskają co się da...HanSolo pisze: ↑1 paź 2025, o 11:38 jedni nie mają problemów w ogóle, inni mają jakieś problemy drobne typu coś tam nie zadziałało, a inni mają mega problemy jak np. ten Pan co podsyłam linki, ale wierzę, że to jakieś wybitnie jednostkowe przypadki, fakt jest natomiast taki, że dużo ludzi narzeka, że elektronika w nowych autach zawodzi i nie dotyczy to tylko Superba, ale ogólnie wszystkich nowych aut: https://superbubel.pl/ i filmy z jego kanału:
Mój Superb: https://www.superbclub.pl/viewtopic.php?t=15711
-
JackP
Na szczęście to tylko niewielki promil lub procent produkcji i tak jest we wszystkich markach przy takiej skali działalności.
Na spotkaniach branżowych dziesiątki osób z którymi się rozmawia o samochodach ma już flotowe Superby i Passaty i osobiście nie znam ani jednego przypadku, w którym coś by się ostro zepsuło.
Pamiętam dokładnie jeden przypadek sprzed 2-3 lat w którym znajomemu zdechło w Passacie 2.0TSI DSG przy przebiegu 80-90k i wymienili na nową skrzynie po miesiącu bujania z serwisem.
Na spotkaniach branżowych dziesiątki osób z którymi się rozmawia o samochodach ma już flotowe Superby i Passaty i osobiście nie znam ani jednego przypadku, w którym coś by się ostro zepsuło.
Pamiętam dokładnie jeden przypadek sprzed 2-3 lat w którym znajomemu zdechło w Passacie 2.0TSI DSG przy przebiegu 80-90k i wymienili na nową skrzynie po miesiącu bujania z serwisem.
-
Sdss
- Samochód: Superb III Facelift
- Silnik: 2.0TSI (190KM)
- Imię: Rafał
- Dostał łapek: 43 razy
Ludzie w służbowych autach nie mają czasu na wydziwianie i czepianie się byle czego. Problem pojawia się jak auto nie jedzie. Większość problemów to bo się pali kontrolka itp…JackP pisze: ↑3 paź 2025, o 08:56 Na szczęście to tylko niewielki promil lub procent produkcji i tak jest we wszystkich markach przy takiej skali działalności.
- rowerek
- Samochód: Superb III
- Silnik: 1.8TSI CJSC (180KM)
- Dostał łapek: 57 razy
O, tu mogę pisać 
Zrządzeniem losu dostałem z wypożyczalni w swoje ręce S4 1.5 tsi mhev 150KM, w oszałamiającej wersji Essence. Jedyne elementy dodatkowego wyposażenia to grzana kierownica, lakier i smartlink (tak, to jest opcja!!!). Kombi, na balonie 16", jeżeli to będzie miało jakieś znaczenie, np. w kwestii hałasów z zawieszenia. Kilka dni się jeszcze nim pobujam, ale pierwsze wrażenia już mam, to wieczorem coś obszerniejszego naskrobię
Jak macie jakieś pytania dotyczące tej specyficznej wersji, to będę miał szansę sprawdzić 
Wysłane z mojego SM-S926B przy użyciu Tapatalka

Zrządzeniem losu dostałem z wypożyczalni w swoje ręce S4 1.5 tsi mhev 150KM, w oszałamiającej wersji Essence. Jedyne elementy dodatkowego wyposażenia to grzana kierownica, lakier i smartlink (tak, to jest opcja!!!). Kombi, na balonie 16", jeżeli to będzie miało jakieś znaczenie, np. w kwestii hałasów z zawieszenia. Kilka dni się jeszcze nim pobujam, ale pierwsze wrażenia już mam, to wieczorem coś obszerniejszego naskrobię
Jak macie jakieś pytania dotyczące tej specyficznej wersji, to będę miał szansę sprawdzić 
Wysłane z mojego SM-S926B przy użyciu Tapatalka