A co chce osiągnąć autor - nagłośnienie medialne - bo czasami tylko tak to działa - jak się narobi głośno i gnoju to czasami lepiej i szybciej zadziała niż targać się po sądach kilka lat.
Znalezione w sieci-superbubel
-
HanSolo
- Samochód: Superb III 4x4 Facelift
- Rocznik: 2020
- Silnik: 2.0TSI (280KM)
- Aktualnie: DNFE
- Imię: Wojciech
- Dał łapek: 155 razy
- Dostał łapek: 171 razy
Re: Znalezione w sieci-superbubel
Ja Skody Superb nie kupię nie z powodu, że jest słaby wóz - bo uważam że S3 jest bardzo udanym autem i po prawie 3 latach jestem nadal mega zadowolony, ja nie kupię Superba IV bo mi się nie podoba zarówno stylistycznie wewnątrz i zewnątrz jak i funkcjonalnie - uważam, że nastąpił regres w stosunku do S3 i dla mnie S4 wyraźnie odstaje od konkurencji jak np. Camry - wszystkim poza napędem i wielkością, może jak zrobią Superb V albo w IV dadzą lifta i poprawią to proszę bardzo. A takie akcje jak ta - zniechęcają mnie do VAG-a - więc nie wiem czy wogóle kupię VAG-a po Superbie - jakoś nie słyszałem o Toyocie by ktoś miał takie problemy - może np. Toyota to rozwiązuje inaczej. Co do leasingu VW czy jakiegokolwiek od producenta wozu - to właśnie po to się ich nie bierze, by nie mieć przeciwko sobie dwóch przeciwników - banku od producenta/dystrybutora i dealera od producenta/dystrybutora
.
A co chce osiągnąć autor - nagłośnienie medialne - bo czasami tylko tak to działa - jak się narobi głośno i gnoju to czasami lepiej i szybciej zadziała niż targać się po sądach kilka lat.
-
JackP
- Samochód: Superb IV
- Rocznik: 2025
- Silnik: 2.0TSI (204KM)
- Dostał łapek: 76 razy
Akcja nic nie dała, bo nie zmieniła polityki i systemu. Za chwilę wszyscy o tym zapomną bo nie jesteś jedynym. Przed Tobą dużo wcześniej byli ludzie, którzy kręcili reportaże i zgłaszali się do telewizji i efekt jest taki, że teraz Ty też możesz podać sobie z nimi ręce.
Dostałeś sporo feedbacku i wsparcia, natomiast na linii produkcyjnej dalej po staremu. W Twojej bańce informacyjnej może wydawać się, że jest echo.
Tak jak z Golfem 8, którego infotainment do liftingu to był jakiś niesmaczny żart i odczuwalne zmiany pojawiły się po lifcie.
Natomiast czy to Golf czy Mercedes, polityka koncernu jest taka sama i po to jest dealer aby te ryzyko wziąć na siebie natomiast nikt z dobrej woli nie przyjmie samochodu do rozliczenia w takiej kwocie bo dla dealera ta kwota ma znaczenie a importer wcale się nie kwapi aby PR zrobić komuś dobrze i przy okazji wesprzeć podmiot sprzedający.
Dostałeś sporo feedbacku i wsparcia, natomiast na linii produkcyjnej dalej po staremu. W Twojej bańce informacyjnej może wydawać się, że jest echo.
Tak jak z Golfem 8, którego infotainment do liftingu to był jakiś niesmaczny żart i odczuwalne zmiany pojawiły się po lifcie.
Natomiast czy to Golf czy Mercedes, polityka koncernu jest taka sama i po to jest dealer aby te ryzyko wziąć na siebie natomiast nikt z dobrej woli nie przyjmie samochodu do rozliczenia w takiej kwocie bo dla dealera ta kwota ma znaczenie a importer wcale się nie kwapi aby PR zrobić komuś dobrze i przy okazji wesprzeć podmiot sprzedający.
Superb 4 Liftback / 2025 / Sportline / 2.0 TSI 204KM / DCC / 19"
Użytkowników z nazwami profili zaczynającymi się na "art" ignoruję.
Użytkowników z nazwami profili zaczynającymi się na "art" ignoruję.
-
Marek 13
- Samochód: Superb IV Kombi
- Rocznik: 2024
- Silnik: 2.0 TSI (265 KM) DSG 4x4
- Dał łapek: 100 razy
- Dostał łapek: 51 razy
HanSolo , a u mnie odwrotnie
Przód nowego Superba lepiej mi się podoba. Pisałem pewnie już, że w salonie jeszcze stały oba modele i najbardziej zniechęciło mnie wnętrze SS3, SS4 bardziej świeżo wyglądające. Nie wszystko w nowym ok ,takie rzeczy jak zabudowa zegarów
. Można było to zgrać z tabletem w całość, no i ten czarny fortepian na desce , można było sobie ułatwić i użytkownikom. Bywam na grupie Camry , też różnie, głośno, świst od szyby czołowej, na Stany były jakieś inne klejone dodatkowo i jeden użytkownik sobie sprowadził i po problemie , nie jest tak idealnie. Superb to duże kombi i w moim przypadku funkcjonalny , ogólnie pierwszy Vag ,ale nie robi na mnie wrażenia po Insigni B , pewnie ostatni więc . Nie wiem co potem, bo zamierzam wyeksploatować go z racji braku już wyboru w kombi i czystych benzyn , no chyba że zacznie mnie wkur.... jak autora 
-
HanSolo
- Rocznik: 2020
- Aktualnie: DNFE
- Imię: Wojciech
- Dał łapek: 155 razy
- Dostał łapek: 171 razy
Nie chce robić offtopu ale mnie u w S4 co mnie właśnie najbardziej odrzuciło to nijaki wygląd zewnętrzny, S3 też jakoś genialnie nie wygląda ale przynajmniej się odróżnia od reszty aut - pisałem, ale napisze jeszcze raz - przód praktycznie taki jak Octavii czy Scali nowej - dla mnie nie do rozróżnienia jak auto na mnie jedzie z naprzeciwka, tył w ogóle nieatrakcyjny, jakiś za mały do reszty tj te światła jakieś za małe w stosunku do dupki, no i atrapy wydechów, w środku ta materiałowa tapicerka - wygląda to tanio i kojarzy mi się z pokrowcami na fotele w Polonezie albo z autobusami MPK, a ta skóra koniak - kolor mi się kojarzy jak to co leci po ostrym kebsieMarek 13 pisze: ↑7 sie 2026, o 14:37 HanSolo , a u mnie odwrotniePrzód nowego Superba lepiej mi się podoba. Pisałem pewnie już, że w salonie jeszcze stały oba modele i najbardziej zniechęciło mnie wnętrze SS3, SS4 bardziej świeżo wyglądające. Nie wszystko w nowym ok ,takie rzeczy jak zabudowa zegarów
. Można było to zgrać z tabletem w całość, no i ten czarny fortepian na desce , można było sobie ułatwić i użytkownikom. Bywam na grupie Camry , też różnie, głośno, świst od szyby czołowej, na Stany były jakieś inne klejone dodatkowo i jeden użytkownik sobie sprowadził i po problemie , nie jest tak idealnie. Superb to duże kombi i w moim przypadku funkcjonalny , ogólnie pierwszy Vag ,ale nie robi na mnie wrażenia po Insigni B , pewnie ostatni więc . Nie wiem co potem, bo zamierzam wyeksploatować go z racji braku już wyboru w kombi i czystych benzyn , no chyba że zacznie mnie wkur.... jak autora
![]()
Co do konkurencji to też ma wady i zalety, w czymś jest lepsza lub gorsza, ale jakoś mam wrażenie, że taka Camry jednak mniej się sypie niż Superb
-
Marek 13
- Samochód: Superb IV Kombi
- Rocznik: 2024
- Silnik: 2.0 TSI (265 KM) DSG 4x4
- Dał łapek: 100 razy
- Dostał łapek: 51 razy
Hm przody SS3 i SS4 oprócz ładniej podkreślonego zderzaka w SS4 i ładniejsze lampy takie same
. Mam kombi i tu masz rację, lampy jak piszesz , a tył sprawia wrażenie wąskiego auta
. Kodiaq jeszcze gorzej, bo wysoki, bardziej jak koń na długich nogach
. Może SS4 bardziej trzeba było posadzić na glebie więc
. Kombi Oktavię i Superba łatwo pomylić przy odległości. Poważnie są atrapy
kombi 265KM schowane wydechy. Tapicerka materiałowa, o ku..wa żart jakiś, mam koniak tylko dlatego nie wybrałem B9
. Pokrętła jakby tandetne, ale funkcjonalne, kratki kuźwa ładną listwę, po co było głupa palić i coś takiego retro tworzyć. Ogólnie trzeszczy wnętrze, nie wiem jak SS3. Silnik musieli wykastrować dla norm pewnie, dobrze że nie ma systemu dwucylindrowego lub miękkiej hybrydy
. Podłokietnik w innych markach już dawno taki, więc poszli na łatwiznę, robimy taki sam . Nie jest to auto idealne fakt, ale wciąż czysta benzyna o jakiejś mocy normalnej , duże kombi na wymarciu i zawsze nowszy model
. Jak piszesz każdy wybiera co mu pasuje, trudno miałem coś wybrać, padło właśnie na Superba
. Oby był bezawaryjny , wówczas wady przyjmę
. Trzeba poczekać 25tys nalotu, więc....
-
artho
- Samochód: Inny
- Silnik: Inny
- Dał łapek: 147 razy
- Dostał łapek: 43 razy
Ja już się zupełnie wyleczyłem z jakichkolwiek wspomnień z S3, ostatnio jak widziałem S3 obok BMW 4ki z podobnego rocznika, to pomyślałem, że straszne paskudztwo to pierwsze, zero gustu a roczniki podobne. Ale fakt, S4 też jest projektowane jakby przez studentów, nie rozumiem czy to odgórne wymogi od VAG-a, że Skody muszą być koślawe czy faktycznie zatrudnianie designerów za minimalną krajową.
Marek13, jak chodzi o trzeszczenie to S3 bardzo trzeszczały, szkoda bo O3-ki potrafiły być zauważalnie cichsze w środku pod względem trzasków a w S3 cała buda mocno pracuje i to słychać.
Marek13, jak chodzi o trzeszczenie to S3 bardzo trzeszczały, szkoda bo O3-ki potrafiły być zauważalnie cichsze w środku pod względem trzasków a w S3 cała buda mocno pracuje i to słychać.
2017 Skoda ... -> 2020 Skoda ... -> 2025 Już mi nie Szkoda... bo życie bez Skody jest lepsze : )
PS: Uprzejmie proszę o niepodszywanie się pode mnie!
-
Maliniak
- Rocznik: 2021
- Aktualnie: 411/525
- Imię: Jacek
- Dał łapek: 146 razy
- Dostał łapek: 61 razy
Dobra, ale już nie zaśmiecaj kolejnego topica... Ile można o tym samym.
Mój Superb - https://www.superbclub.pl/viewtopic.php?t=13603
-
artho
Nie wiem, nowe Skody mi nie leżą. Tobie chyba też nieszczególnie.
2017 Skoda ... -> 2020 Skoda ... -> 2025 Już mi nie Szkoda... bo życie bez Skody jest lepsze : )
-
StRaDiVaRiUs
- Dał łapek: 96 razy
- Dostał łapek: 127 razy
Daj mu się dowartościować, przecież tylko flotówką jeździł, a nie własnym... Niech sobie gada.
-
artho
No weź Stradi, wiem że mi się należy za ten tekst o tym, że nowe auta za gotówkę kupują tylko idioci ale chyba nie ma sensu prywatnych poglądów sprowadzać do potrzeby dowartościowywania się …