Znalezione w sieci-superbubel
-
yogibabu
- Samochód: Inny
- Silnik: 2.0TDI (190KM)
- Dał łapek: 62 razy
- Dostał łapek: 109 razy
Znalezione w sieci-superbubel
Taki tam offtopik - znalezione w sieci- w roli głównej superb4
https://superbubel.pl/
https://superbubel.pl/
Była Skoda TSI jest VW TDI.... Nigdy więcej skody....
-
JackP
- Samochód: Superb IV
- Rocznik: 2025
- Silnik: 2.0TSI (204KM)
- Dostał łapek: 76 razy
Re: Znalezione w sieci-superbubel
Tymczasem inni jeżdżą bez żadnego problemu.
Superb 4 Liftback / 2025 / Sportline / 2.0 TSI 204KM / DCC / 19"
Użytkowników z nazwami profili zaczynającymi się na "art" ignoruję.
-
HanSolo
- Samochód: Superb III 4x4 Facelift
- Rocznik: 2020
- Silnik: 2.0TSI (280KM)
- Aktualnie: DNFE
- Imię: Wojciech
- Dał łapek: 155 razy
- Dostał łapek: 171 razy
No moim zdaniem to jakiś wyjątkowo źle poskładany egzemplarz i przy tylu usterkach można by oczekiwać, że Skoda stanie na wysokości zadania i albo wezmą samochód na nie wiem - miesiąc i doprowadzą go do porządku dając przy tym zastępczy albo niech wymienią na sztukę wolną od wad - ja sam osobiście nie chciałbym jeździć autem po takich naprawach jakie muszą wykonać - naruszenie fabrycznego montażu, nigdy nie złożysz tego jak fabryka. Trochę wstyd, no ale jak nawet Mercedes Benz umywa ręce (słynne filmy Mercedes za milion) to czego oczekiwać od VW i Skody za 200 klocków.
-
JackP
Są ludzie co pół swojego leasingu spędzając jeżdżąc zastępczą Panamerą bo w ich własnej non stop się wali elektronika i stoi w serwisie.
Zamiast krzyczeć w tłum zakładając stronę www to ten gość powinien udać się do radcy prawnego i jeżeli jest podstawa to oczekiwać od dealera wymiany na wolny od wad.
A tak to tylko pisk jakiegoś jednego z niewielu przypadków, gdzie samochód jest wadliwy, dokładnie tak samo jak w każdej inne marce.
Przy takiej skali produkcji samochodów, ich skomplikowania oraz ilości części nie jest możliwe nie trafić na wadliwy egzemplarz bo statystycznie jakiś promil zawsze będzie miał nie tylko usterki ale i poważne awarie dotyczące napędów, skrzyni etc.
Zamiast krzyczeć w tłum zakładając stronę www to ten gość powinien udać się do radcy prawnego i jeżeli jest podstawa to oczekiwać od dealera wymiany na wolny od wad.
A tak to tylko pisk jakiegoś jednego z niewielu przypadków, gdzie samochód jest wadliwy, dokładnie tak samo jak w każdej inne marce.
Przy takiej skali produkcji samochodów, ich skomplikowania oraz ilości części nie jest możliwe nie trafić na wadliwy egzemplarz bo statystycznie jakiś promil zawsze będzie miał nie tylko usterki ale i poważne awarie dotyczące napędów, skrzyni etc.
-
artho
- Samochód: Inny
- Silnik: Inny
- Dał łapek: 147 razy
- Dostał łapek: 43 razy
To jest egzemplarz z samego początku produkcji. Co oczywiście wcale nie usprawiedliwia tej jakości, ale trochę tłumaczy.
2017 Skoda ... -> 2020 Skoda ... -> 2025 Już mi nie Szkoda... bo życie bez Skody jest lepsze : )
PS: Uprzejmie proszę o niepodszywanie się pode mnie!
PS: Uprzejmie proszę o niepodszywanie się pode mnie!
-
emceg
- Samochód: Superb IV Kombi
- Rocznik: 2024
- Silnik: 2.0 TDI (193 KM) DSG 4x4
- Dostał łapek: 1 raz
Spieszę z aktualizacją adresu strony oraz samej historii:
https://superbubel.com
Aktualnie fura znajduje się w Centrum Diagnostycznego w Volkswagen Group Polska.
Czyli WRESZCIE trafiła lvl wyżej.
Sprzedawca, Skoda Kielce Autorud – wskazuje jednoznacznie, że:
A mimo to, po kolejnej, powtarzającej się Awarii Układu Napędowego (15km po wyjechaniu z serwisu sic!) partner serwisowy Škoda Autorud Kielce wystąpił do Zespołu Wsparcia Technicznego Importera z wnioskiem o przetransportowanie mojego pojazdu do Centrum Diagnostycznego w Volkswagen Group Polska w celu wykonania rozszerzonej diagnostyki.
Co z tego wyniknie, zobaczymy.

https://superbubel.com
Aktualnie fura znajduje się w Centrum Diagnostycznego w Volkswagen Group Polska.
Czyli WRESZCIE trafiła lvl wyżej.
Sprzedawca, Skoda Kielce Autorud – wskazuje jednoznacznie, że:
- „Pojazd był i jest zdolny do użytkowania zgodnie z przeznaczeniem”,
- Usterki „zostały skutecznie usunięte, część miała charakter przejściowy, a część obecnie nie występuje”,
- „Brak jest dowodu, aby którakolwiek z usterek była niemożliwa do usunięcia, albo aby istniała wada, która utrzymuje się mimo prawidłowo przeprowadzonych napraw”,
- Kwestionuje „istnienie przesłanek wady istotnej, trwałości wady oraz bezskuteczności napraw”.
A mimo to, po kolejnej, powtarzającej się Awarii Układu Napędowego (15km po wyjechaniu z serwisu sic!) partner serwisowy Škoda Autorud Kielce wystąpił do Zespołu Wsparcia Technicznego Importera z wnioskiem o przetransportowanie mojego pojazdu do Centrum Diagnostycznego w Volkswagen Group Polska w celu wykonania rozszerzonej diagnostyki.
Co z tego wyniknie, zobaczymy.

-
HanSolo
Widziałem, wyskakuje mi temat tu i uwadzie i też go śledzę
, wstydu nie mają to fakt. Tak z ciekawości zapytam - leasingodawca VW?
-
emceg
Tak, VWFS.
Chcialem zeby odstapili od umowy.
"[...] informujemy, że po analizie przedstawionych przez Pana okoliczności nie znajdujemy obecnie podstaw do uwzględnienia przedmiotowego żądania."
"Po przeanalizowaniu posiadanej dokumentacji nie stwierdziliśmy, aby sprzedawca lub autoryzowany serwis potwierdzili występowanie w pojeździe wady o charakterze istotnym, trwałym i nieusuwalnym, która uzasadniałaby odstąpienie od umowy sprzedaży. Z przedstawionych informacji wynika, że pojazd był poddawany czynnościom diagnostycznym i naprawczym w autoryzowanej sieci serwisowej, jednak brak jest jednoznacznego stanowiska sprzedawcy, producenta lub serwisu potwierdzającego, że zidentyfikowana usterka stanowi wadę istotną w rozumieniu przepisów Kodeksu cywilnego."
Chcialem zeby odstapili od umowy.
"[...] informujemy, że po analizie przedstawionych przez Pana okoliczności nie znajdujemy obecnie podstaw do uwzględnienia przedmiotowego żądania."
"Po przeanalizowaniu posiadanej dokumentacji nie stwierdziliśmy, aby sprzedawca lub autoryzowany serwis potwierdzili występowanie w pojeździe wady o charakterze istotnym, trwałym i nieusuwalnym, która uzasadniałaby odstąpienie od umowy sprzedaży. Z przedstawionych informacji wynika, że pojazd był poddawany czynnościom diagnostycznym i naprawczym w autoryzowanej sieci serwisowej, jednak brak jest jednoznacznego stanowiska sprzedawcy, producenta lub serwisu potwierdzającego, że zidentyfikowana usterka stanowi wadę istotną w rozumieniu przepisów Kodeksu cywilnego."
-
HanSolo
No to tylko potwierdza, by nie brać leasingu u sprzedawcy, w Mercedesie za milion było to samo - też Mercedes bank czy jak to tam się zwie było po stronie - a jakże dealer-a Mercedesa
. Wytrwałości, ja wiem, że to moja ostatnia Skoda, bo SIV mnie kompletnie odstrasza wnętrzem.
-
Maliniak
- Rocznik: 2021
- Aktualnie: 411/525
- Imię: Jacek
- Dał łapek: 146 razy
- Dostał łapek: 61 razy
Ile takich przypadków jest? Przecież to jak wygrać w totka 
Mój Superb - https://www.superbclub.pl/viewtopic.php?t=13603
-
HanSolo
No jasne, że zgodnie ze statystyką ten jeden samochód na milion wyjdzie mega źle, ale w takim wypadku - jak się trafi taki egzemplarz jak właściciel superbubla pokazał - dealer czy dystrybutor czy producent powinien to wziąć na klatę i albo zabrać wóz na miesiąc i naprawić perfekt i oddać przepraszając albo zabrać wóz, wrzucić go do niszczarki a dać nowy - obejrzałem każdy filmik z tymi usterkami i dla mnie to jest po prostu tragedia, naprawdę poszło coś nie tak z tym samochodem na produkcji a odpowiedzi ASO to plucie w twarz klientowi. Widać, że użytkownik auta nie odpuści i pewnie pójdzie do sądu więc ja na miejscu dealera czy dystrybutora bym z tego zrobił nawet akcję PR - pokazał - proszę - tak działa nasz serwis - nie udał nam się wóz ale myk, nie jesteś sam, proszę wóz zastępczy, naprawione albo proszę nowy wóz i cześć, w dobie chuizny jaka jest teraz na pewno by to zadziałało mega na plus - patrzcie - Skoda dba o klienta.
-
JackP
Ta rzekomą akcja PR nie ma zupełnie sensu z biznesowego punkty widzenia bo tworzy tylko precedens. I w tym rzecz, aby załatwić to jak najtaniej i odwlec ile się da.
A ulica i tak przyzwyczajona, że takich przypadków to są pojedyncze egzemplarze i ten dobry gest nie spowoduje zauważalnych zmian w wynikach sprzedaży na poziomie całego rynku.
Dlatego każdy producent i sieć dealerska, zgodnie z praktyką rynkową, ma to głęboko w dupie bo nie opłaca się być lepszym na tle konkurencji i generować kosztów.
Właścicielowi życzę, aby dopiął swego że wsparciem rzeczoznawców, prawników i odzyskał sądownie jakieś zadośćuczynienie i zwrot kosztów.
A ulica i tak przyzwyczajona, że takich przypadków to są pojedyncze egzemplarze i ten dobry gest nie spowoduje zauważalnych zmian w wynikach sprzedaży na poziomie całego rynku.
Dlatego każdy producent i sieć dealerska, zgodnie z praktyką rynkową, ma to głęboko w dupie bo nie opłaca się być lepszym na tle konkurencji i generować kosztów.
Właścicielowi życzę, aby dopiął swego że wsparciem rzeczoznawców, prawników i odzyskał sądownie jakieś zadośćuczynienie i zwrot kosztów.
-
emceg
Aż zacząłem się zastanawiac, czy to nie ja przypadkiem napisałem. Bo dokładnie tak o tym myśle...HanSolo pisze: ↑7 sie 2026, o 09:11 No jasne, że zgodnie ze statystyką ten jeden samochód na milion wyjdzie mega źle, ale w takim wypadku - jak się trafi taki egzemplarz jak właściciel superbubla pokazał - dealer czy dystrybutor czy producent powinien to wziąć na klatę i albo zabrać wóz na miesiąc i naprawić perfekt i oddać przepraszając albo zabrać wóz, wrzucić go do niszczarki a dać nowy - obejrzałem każdy filmik z tymi usterkami i dla mnie to jest po prostu tragedia, naprawdę poszło coś nie tak z tym samochodem na produkcji a odpowiedzi ASO to plucie w twarz klientowi. Widać, że użytkownik auta nie odpuści i pewnie pójdzie do sądu więc ja na miejscu dealera czy dystrybutora bym z tego zrobił nawet akcję PR - pokazał - proszę - tak działa nasz serwis - nie udał nam się wóz ale myk, nie jesteś sam, proszę wóz zastępczy, naprawione albo proszę nowy wóz i cześć, w dobie chuizny jaka jest teraz na pewno by to zadziałało mega na plus - patrzcie - Skoda dba o klienta.
po każdej naprawie, trwającej 20-30 dni, wypieprzam te naklejki bo nie chce robić niepotrzebnej imby jak juz fura naprawiona, tyle przypadkow bylo, że może tym razem... aktualnie właśnie skończyła się na auto gwarancja, więc postanowiłem zając się tematem nieco mocniej.
Zarówno z nagłosnieniem go, jak i z działaniami.
Czy ta akcja nic nie da...
Już dała.
- ponad 5,000 unikalnych wejść na stronę od początku sierpnia (w tym z niemiec, czech)
- osoby odwiedzające mnie na linkedinie (głównie z VWGP, m.in mistrzowie serwisów itd).
- rozmowy z ludzmi "z otoczenia" które o aucie mówia - ze jest zmorą i nie mogą sobie z nim poradzic;)
- Pani próbująca mi wmówić, że to co robię jest ochydne, która usuwa wpis po tym, gdy wyszło że jest/była wysokim pracownikiem w VWG
- Kontakty z ludzmi, którzy również walczą... oraz z jednym który po 4 latach własnie wygrał w I instancji
I jeszcze woże się samochodem zastepczym z aso. Czy gdybym siedział cicho chodziłbym pieszo?
-
Maliniak
- Rocznik: 2021
- Aktualnie: 411/525
- Imię: Jacek
- Dał łapek: 146 razy
- Dostał łapek: 61 razy
Myślę, że nikt nie podważa Twojej akcji, bo pewnie każdy by się w ten sposób zachował i jest to całkowicie naturalne. Szczególnie, że obecne czasy bardzo ułatwiają nagłośnienie tego typu problemów. Można tylko współczuć, że tak pechowo trafiłeś i życzyć powodzenia w osiągnięciu celu. Chodzi mi o wyciąganie zbyt daleko idących wniosków z takich wyjątkowych przypadków, że już więcej Skody czy VAGa nie kupię albo nie wezmę leasingu w VW 
Swoją drogą co chcesz dodatkowo osiągnąć tą akcją? Bo te punkty, które wypisałeś, to jest w sumie nic w kontekście odbioru całego koncernu przez szarego obywatela i wpływu na sprzedaż. Myślisz, że to się już nie powtórzy w przyszłości? Być może, ale jak wyżej, po nich to spływa, wliczają to jako minimalne ryzyko.
Swoją drogą co chcesz dodatkowo osiągnąć tą akcją? Bo te punkty, które wypisałeś, to jest w sumie nic w kontekście odbioru całego koncernu przez szarego obywatela i wpływu na sprzedaż. Myślisz, że to się już nie powtórzy w przyszłości? Być może, ale jak wyżej, po nich to spływa, wliczają to jako minimalne ryzyko.
Mój Superb - https://www.superbclub.pl/viewtopic.php?t=13603