Światła Full Matrix nieprawidłowo działające na autostradzie!

Irishman_78
Samochód: Superb III Facelift
Rocznik: 2019
Silnik: 2.0TSI (190KM)
Imię: Rafal
Dał łapek: 3 razy
Dostał łapek: 4 razy

Światła Full Matrix nieprawidłowo działające na autostradzie!

Post autor: Irishman_78 »

Witam, mieszkam na stałe w UK i jeżdżę Superb mk3 FL 2019 że światłami Matrix. Mamy niestety problem z działaniem świateł Full Matrix na autostradzie albo drodze szybkiego ruchu że środkową barierą w nocy w modelach Facelift od 2019 roku w UK. Tam gdzie lewa wiązka powinna oświetla mocno pobocze a prawa być opuszczona nisko aby nie oślepia kierowców z naprzeciwka - te reflektory działają dokładnie odwrotnie tworząc prawdziwy wrzód na d.. I będąc potencjalnie niebezpieczne.
Stworzyłem na Briskoda wątek który ten temat opisuje i rozpocząłem oficjalna akcje przeciwko Skoda UK i Volkswagen Group w celu zmuszeni ich do rozwiązania tego błędu w kodowaniu. Moje auto będzie w stacji diagnostycznej Skody 24tego sierpnia, dane zostaną wysłane do Czech, do fabryki w celu sprawdzenia i ustalenia problemu. Ja wiem ze VW I Skoda zdają sobie sprawę z tego błędu ale trudno im się do tego przyznać... Dlatego buduję bazę danych aut posiadających reflektory Matrix różnych modeli, które ta usterkę /błąd posiadają. Chcę sprawdzić czy ten problem występuje też w innych krajach czy jest tylko zawężony do UK.
Jeśli ktoś z kolegów /koleżanek zauważył takie nieprawidłowe działanie świateł - proszę o kontakt albo komentarz tylko z informacją o marce, modelu auta. Nie potrzebuje żadnych danych jak numer rejestracyjny, VIN, tylko marka i model.
Im więcej osób się zgłosi tym większa presja na VW Group żeby ten problem rozwiązać prawidłowo a nie zwalić winę na odosobniony przypadek.
Zamieszczam link do mojego postu na Briskoda :

https://www.briskoda.net/forums/topic/5 ... -motorway/

Dziękuję za pomoc, szerokości!
ODPOWIEDZ