Możesz coś więcej powiedzieć o tym? Jakie warunki trzeba spełnić? Co można zyskać?
Finansowanie
Regulamin forum
1. Temat musi zaczynać się od [S1] lub [S2], a treść powinna być taka sama jak ta występująca w cenniku lub konfiguratorze, np. "[S2] Przygotowanie pod telefon GSM I"
2. Jeden wątek powinien dotyczyć jednej opcji wyposażenia dostępnej w cenniku lub konfiguratorze.
1. Temat musi zaczynać się od [S1] lub [S2], a treść powinna być taka sama jak ta występująca w cenniku lub konfiguratorze, np. "[S2] Przygotowanie pod telefon GSM I"
2. Jeden wątek powinien dotyczyć jednej opcji wyposażenia dostępnej w cenniku lub konfiguratorze.
- crazywarrior69
- Samochód: Superb III Facelift
- Rocznik: 2021
- Silnik: 2.0TSI (190KM)
- Aktualnie: MY2022
-
- Samochód: Superb III Kombi 4x4 Facelift
- Silnik: 2.0TSI (280KM)
- Imię: Michał
Re: Finansowanie
Jeśli jesteś osobą "reklamową", dużym klientem (masz np nie wiem 50 innych aut) itp itd
Tańszy leasing, jakieś bonusy typu ubezpeiczenie za 1zł
Tańszy leasing, jakieś bonusy typu ubezpeiczenie za 1zł
Hej, mam pytanie jak to teraz jest w VWFS po zakończeniu leasingu. Podobno przepisy się pozmieniały i obecnie jedyną opcją zamknięcia leasingu w VWFS jest wykup samochodu za gotówkę (pełna kwota) bądź zwrócenie samochodu dilerowi. Nie ma już opcji kontynuowania korzystania z samochodu poprzez kolejny leasing bądź kredyt samochodowy - jeszcze jakiś czas temu taka opcja w VWFS podobno była.
Moje pytanie brzmi: jakie finansowanie polecacie po zakończeniu leasingu? Gdzie warto się zwrócić? A może nie warto? Zapraszam do dyskusji
Moje pytanie brzmi: jakie finansowanie polecacie po zakończeniu leasingu? Gdzie warto się zwrócić? A może nie warto? Zapraszam do dyskusji
Skoda... -> Skoda... -> 2025 NieSkoda!
-
- Samochód: Superb III 4x4 Facelift
- Aktualnie: 411/525
- Imię: Jacek
Polecam leasing z niskim wykupem hehe
Mój Superb - https://www.superbclub.pl/viewtopic.php?t=13603
Można, ale biorąc samochód w leasing nie jestem jeszcze pewny, czy będę chciał z nim zostać np. na drugie bądź trzecie tyle kilometrów. W obecnej sytuacji mogę sobie na to pozwolić, by zmienić zdanie i nie uwiązywać się z wybranym modelem np. na 10 lat. Wiadomo, można się bawić w sprzedaż itd., ale to nie zawsze wygodne.
EDIT: nikt? Wszyscy używają 3 lata i zmieniają na kolejnego Superba przy przebiegu 100k?
EDIT: nikt? Wszyscy używają 3 lata i zmieniają na kolejnego Superba przy przebiegu 100k?
Czy ktoś wie jak przy kredycie niskich rat można policzyć o ile spadnie rata przy nadpłacie kredytu. Zostało mi 15 rat razem z balonową, ale przez te stopy chciałbym nadpłacić.
-
- Samochód: Superb III Facelift
- Silnik: 1.5TSI DADA (150KM)
Napisać do VW Banku to Ci wyliczą?
-
Pewnie każą sobie za to płacić
Czemu miałbyś się wiązać na 10 lat? Jaki problem sprzedać po 5 latach kiedy auto jest jeszcze sporo warte, a ciebie omijają koszty ewentualnych napraw, czy ogólnie kosztownego serwisu od pewnego przebiegu (ja robię tylko 10k km rocznie). Cesje leasingu też można robić w ostateczności
Wynajem jest po prostu nieopłacalny. Ma sens kiedy po prostu musisz mieć samochód, a nie masz na wkład własny/raty albo nie chcesz zbyt dużo inwestować. Płacisz jakieś tam minimalne raty, pojeździsz 3-4 lata, czy tam ile chcesz, i oddajesz. Wygoda jest jak z wynajmowaniem mieszkania, ale finansowo kompletnie się nie klei, bo kasy nie odzyskasz, a przy sprzedaży auta większość wraca do ciebie - szczególnie w obecnych czasachartho pisze: ↑3 wrz 2022, o 19:41 Można, ale biorąc samochód w leasing nie jestem jeszcze pewny, czy będę chciał z nim zostać np. na drugie bądź trzecie tyle kilometrów. W obecnej sytuacji mogę sobie na to pozwolić, by zmienić zdanie i nie uwiązywać się z wybranym modelem np. na 10 lat. Wiadomo, można się bawić w sprzedaż itd., ale to nie zawsze wygodne.
Czemu miałbyś się wiązać na 10 lat? Jaki problem sprzedać po 5 latach kiedy auto jest jeszcze sporo warte, a ciebie omijają koszty ewentualnych napraw, czy ogólnie kosztownego serwisu od pewnego przebiegu (ja robię tylko 10k km rocznie). Cesje leasingu też można robić w ostateczności
Z wynajmu nie korzystam, leasinguję samochód. Odpowiadam: nie lubię procesu sprzedaży samochodu - nie mam w życiu czasu na użeranie się z oglądającymi, wydziwiającymi. Zresztą poprzedni samochód też po prostu sprzedałem do komisu Skody. Pewnie zarobiłbym troszkę więcej sprzedając komuś prywatnemu, ale zapracowany jestem. Ja robię rocznie 30 000km, czasem więcej i mam wrażenie, że VWFS po prostu nie przewiduje finansowania dla mnie... Najchętniej oddałbym je bankowi po 5-6 latach leasingowania i z przebiegiem bliskim 200 000km Wtedy czułbym, że dobrze zamortyzowałem samochód. Natomiast jak amortyzują osoby jeżdżące 10 000km rocznie nie rozumiemMaliniak pisze: ↑6 wrz 2022, o 10:09 Wynajem jest po prostu nieopłacalny. Ma sens kiedy po prostu musisz mieć samochód, a nie masz na wkład własny/raty albo nie chcesz zbyt dużo inwestować. Płacisz jakieś tam minimalne raty, pojeździsz 3-4 lata, czy tam ile chcesz, i oddajesz. Wygoda jest jak z wynajmowaniem mieszkania, ale finansowo kompletnie się nie klei, bo kasy nie odzyskasz, a przy sprzedaży auta większość wraca do ciebie - szczególnie w obecnych czasach
-
Ale leasing niskich rat i wysoki wykup to taki wynajem - użyłem skrótu myślowego. Tak czy siak samochód oddajesz i zostajesz z niczym. Ale spoko, rozumiem Twoje argumenty. Też nie jestem fanem użerania się z potencjalnymi kupującymi. Amortyzacja mnie nie dotyczy, a zresztą przebieg i tak nie ma znaczenia. Po prostu po 5 latach będę miał perełkę z przebiegiem 50k - albo sprzedam albo będę jeździł dalej
Ja zrobiłem takie fifty-fifty. Wkład był, może nie najwyższy ale też nie z tych najniższych. Czas 36 miesięcy, ale wykup bodajże 55% wartości. Czasy są specyficzne i nawet nie mam na myśli inflacji i rosnących rat leasingowych co bardziej covidową jakość wykonania, stąd podszedłem raczej z ostrożnością.
Natomiast teraz rozważam też opcję pozostania z samochodem nieco dłużej, np. kolejne 2-3 lata aby doeksploatować go mocniej i wtedy albo wykupić za 20-30% wartości początkowej albo oddać do salonu i pomyśleć o czymś nowym - a VWFS podcina mi skrzydła Model częściej spotykany w tych dojrzalszych zachodnich gospodarkach, czyli użytkowanie nieco dłużej niż 2-3 lata, tj. np. 4-8 lat tak, aby włożone pieniądze nam się faktycznie mocno zamortyzowały. Jeszcze mam czas na decyzję, ot rozważam opcje
EDIT: aby ktoś nie pisał za moment, że narzekam i wychwalam jakieś wyimaginowane zachodnie dojrzałe gospodarki, przykładem tutaj jest Audi w Niemczech oferujące oba: Privat Leasing oraz Geschäftsfahrzeug Leasing od 12 do 60 miesięcy. Prawdopodobnie (nie czytałem detali) także opcję rekonfiguracji umowy w trakcie jej trwania. resztą w Austrii też Mietleasing w ofercie do 60 miesięcy.
Natomiast teraz rozważam też opcję pozostania z samochodem nieco dłużej, np. kolejne 2-3 lata aby doeksploatować go mocniej i wtedy albo wykupić za 20-30% wartości początkowej albo oddać do salonu i pomyśleć o czymś nowym - a VWFS podcina mi skrzydła Model częściej spotykany w tych dojrzalszych zachodnich gospodarkach, czyli użytkowanie nieco dłużej niż 2-3 lata, tj. np. 4-8 lat tak, aby włożone pieniądze nam się faktycznie mocno zamortyzowały. Jeszcze mam czas na decyzję, ot rozważam opcje
EDIT: aby ktoś nie pisał za moment, że narzekam i wychwalam jakieś wyimaginowane zachodnie dojrzałe gospodarki, przykładem tutaj jest Audi w Niemczech oferujące oba: Privat Leasing oraz Geschäftsfahrzeug Leasing od 12 do 60 miesięcy. Prawdopodobnie (nie czytałem detali) także opcję rekonfiguracji umowy w trakcie jej trwania. resztą w Austrii też Mietleasing w ofercie do 60 miesięcy.
-
- Sponsor
- Samochód: Superb III Kombi Facelift
- Rocznik: 2022
- Silnik: 1.5TSI DADA (150KM)
- Imię: Grzesiek
cześć,
mam pytanie do Was o GAP w przypadku leasing.
Finansowanie będę miał 45%, 2 lata, 19% wykupu, bez RTI w VW, ale zastanawiam się nad ogarnięciem GAPu na zewnątrz.
Patrząc na to, że przez pierwszy rok całkę i kradzież ogarnia mi AC, inflacja szaleje, a ja auto kupiłem a 174 tys vs 192 tys z ostatniego cennika to GAP chyba mija się z celem?
Słyszałem, że przy przedłużaniu umów na ubezpieczenie wartość auta zazwyczaj rośnie w dzisiejszych czasach.
Jakie są Wasze spostrzeżenia w tym temacie? Warto wydawać te 2000-3000zł za GAPa extra na ten 1 rok?
Coś oprócz WAGAS polecacie?
mam pytanie do Was o GAP w przypadku leasing.
Finansowanie będę miał 45%, 2 lata, 19% wykupu, bez RTI w VW, ale zastanawiam się nad ogarnięciem GAPu na zewnątrz.
Patrząc na to, że przez pierwszy rok całkę i kradzież ogarnia mi AC, inflacja szaleje, a ja auto kupiłem a 174 tys vs 192 tys z ostatniego cennika to GAP chyba mija się z celem?
Słyszałem, że przy przedłużaniu umów na ubezpieczenie wartość auta zazwyczaj rośnie w dzisiejszych czasach.
Jakie są Wasze spostrzeżenia w tym temacie? Warto wydawać te 2000-3000zł za GAPa extra na ten 1 rok?
Coś oprócz WAGAS polecacie?
-
Ja mam wykupiony na 3 lata fakturowy w Defend limit chyba 100000 lub więcej, koszt niecałe 3tys. W twoim przypadku może wyjść około 1500zl lub taniej. Ja wole mieć święty spokój, bo nie wiadomo co będzie z cenami za pol roku. Żeby nie było „mądry Polak po szkodzie”. Ale to Ty wiesz co będzie dla Ciebie korzystniejsze.
-
- Samochód: Inny
- Rocznik: 2010
- Silnik: 2.0TDI CBBB (170KM)
- Aktualnie: 200
- Imię: Jakub
Hej,
Panowie ogarniał ktoś ostatnio leasing na auto i może polecić bank lub firmę zajmująca się leasingami aby można było porównać ofertę z VWFS ?
Panowie ogarniał ktoś ostatnio leasing na auto i może polecić bank lub firmę zajmująca się leasingami aby można było porównać ofertę z VWFS ?
-
- Samochód: Superb III 4x4
Hej, na jakie finansowanie mozna teraz liczyc w vw bank? Mi zaproponowano 117% na 3 lata :O