8 sytuacji, w których nie warto kupować diesla - dyskusja
Regulamin forum
1. Temat musi zaczynać się od [S1] lub [S2], a treść powinna być taka sama jak ta występująca w cenniku lub konfiguratorze, np. "[S2] Przygotowanie pod telefon GSM I"
2. Jeden wątek powinien dotyczyć jednej opcji wyposażenia dostępnej w cenniku lub konfiguratorze.
1. Temat musi zaczynać się od [S1] lub [S2], a treść powinna być taka sama jak ta występująca w cenniku lub konfiguratorze, np. "[S2] Przygotowanie pod telefon GSM I"
2. Jeden wątek powinien dotyczyć jednej opcji wyposażenia dostępnej w cenniku lub konfiguratorze.
- pab567
- Ekspert
- Samochód: Inny
- Silnik: Inny
- Aktualnie: 421 KM / 524 Nm
- Imię: Paweł
8 sytuacji, w których nie warto kupować diesla - dyskusja
Żeby nie zaśmiecać wątku viewtopic.php?f=36&t=5716 został on zablokowany - tutaj można z nim polemizować i prowadzić dyskusję.
- leszekmw
- Aktualnie: 213KM
- Imię: leszek
Re: 8 sytuacji, w których nie warto kupować diesla - dyskusj
sporo z tych spraw jest powszechnie znana rozsądnym ludziom.
osobiście kupiłem diesla żeby nim sobie szybko pomykać , a jeżdżę w zasadzie tylko w trasie i jego wysoki moment i odpowiednia ilość koni po programie zapewnia mi komfortową , przyjemną i oszczędną jazdę.
zaraz się odezwą opinie że można kupić mocna benzynę ..ale nie zawsze jest to możliwe . przy czym kiedyś różnice w cenach paliw d/pb były wyższe.
osobiście kupiłem diesla żeby nim sobie szybko pomykać , a jeżdżę w zasadzie tylko w trasie i jego wysoki moment i odpowiednia ilość koni po programie zapewnia mi komfortową , przyjemną i oszczędną jazdę.
zaraz się odezwą opinie że można kupić mocna benzynę ..ale nie zawsze jest to możliwe . przy czym kiedyś różnice w cenach paliw d/pb były wyższe.
- Enriquez
- Administrator
- Rocznik: 2022
- Imię: Marcin
Tyle że dobrych benzyn Skoda nie produkuje, więc wybór jest w zasadzie oczywisty.
Pozdrawiam
Marcin
---
Nie udzielam porad technicznych na PW. Nie podejmuję się wykonywania żadnych modyfikacji w cudzych samochodach. Proszę mnie o to nie pytać.
Marcin
---
Nie udzielam porad technicznych na PW. Nie podejmuję się wykonywania żadnych modyfikacji w cudzych samochodach. Proszę mnie o to nie pytać.
- Misiek Fisiek
- Aktualnie: 1000.500.100.900
No. Trzeba kupić auto marki produkującej dobre benzyny.
♫♪♫♪...私のホンダはラクダよりも速い...♪♫♪
- leszekmw
dobre i szybkie..
ale żeby jeździło to tak samo szybko jak mocniejsze tdi to jednak paliwa będzie brało dużo więcej..a wtedy noga odruchowo pewnie staje się lżejsza..
ale żeby jeździło to tak samo szybko jak mocniejsze tdi to jednak paliwa będzie brało dużo więcej..a wtedy noga odruchowo pewnie staje się lżejsza..
- Misiek Fisiek
Nic nie jeździ tak szybko jak tdi.
- leszekmw
no jeżeli tak twierdzisz to Szczęśliwego Nowego Roku
idę się golić ..itd..itd..
i na bal
idę się golić ..itd..itd..
i na bal
- sjak
- Aktualnie: 240 KM, 350 Nm
- Imię: Sławek
- Kontakt:
To przecież Sąd stwierdził, a z wyrokami się nie polemizuje
- bar72
- Samochód: Superb II Kombi 4x4
- Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
- Imię: Bartek
ja na swoją nie narzekam
te lepsze benzyny jak np rs6 obecnie poza zasięgiem , palą już dwa razy więcej ale osiągi dwa razy lepsze
diesel już jest poza zainteresowaniami ,tanieje ropa dziś baryła zwykłej 52$ więc tylko fajne V6 lub V8
te lepsze benzyny jak np rs6 obecnie poza zasięgiem , palą już dwa razy więcej ale osiągi dwa razy lepsze
diesel już jest poza zainteresowaniami ,tanieje ropa dziś baryła zwykłej 52$ więc tylko fajne V6 lub V8
Spoko kup s6 i pojezdzij nie mowiac o rs6. Spalanie w miescie od 18 do 22 litrow u to jezdzone przez kobiete... szalu z moca nie ma a wciaga paliwo jak Reksio szynke
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- grzesiu26
- Samochód: Superb II Kombi 4x4
- Silnik: 2.0TDI (170KM) CFGB
- Imię: Grzesiek
W rs6 nie ma szału z mocą ?
- Misiek Fisiek
Tedeikowi nie podskoczy.
- kamracik
- Zasłużony
- Samochód: Superb II Kombi
- Silnik: 1.8TSI CDAA (160KM)
Nie zgodzę się Miśku, jeśli nie ma szału z mocą w RS6 (560KM) to chyba muszą to już być dwa Tedeiki, aby był szał, bo jeden to to pewnie tylko "ujdzie"
- leszekmw
hihi..a ja właśnie troszkę pośmigałem s6 prawie nówką. klient kupił sobie teraz /ten co 2 miesiące temu wam dawałem namiary na jego allroada/ i zamówił koła u mnie , był w sobotę i troszkę się powoziłem..
no jeżeli to nie jedzie to gratki , mimo że miał tylko 420KM to wrażenia dość ciekawe , tylko że tego nie czuć , cicho i tylko po szybkościomierzu można sie gapnąć że auto faktycznie daje radę .niema to jak jebnięcie w tdi
klient przyjechał do mnie prosto z warszawy , wyszła mu średnia coś ponad 90km/h , było puściutko mówił , ja pojeździłem jkaies 30 km tak gaz/hamulec , troszkę spokojnie przyspieszając , i spalanie miałem 14 litrów , po 2 km spokojnej jazdy spalanie zaczęło spadać.
fajnie przyspieszała tak do 120 z lekko wciśniętym gazem , niby bez deptania a wskazówka zapierdzielała szybko..
no jeżeli to nie jedzie to gratki , mimo że miał tylko 420KM to wrażenia dość ciekawe , tylko że tego nie czuć , cicho i tylko po szybkościomierzu można sie gapnąć że auto faktycznie daje radę .niema to jak jebnięcie w tdi
klient przyjechał do mnie prosto z warszawy , wyszła mu średnia coś ponad 90km/h , było puściutko mówił , ja pojeździłem jkaies 30 km tak gaz/hamulec , troszkę spokojnie przyspieszając , i spalanie miałem 14 litrów , po 2 km spokojnej jazdy spalanie zaczęło spadać.
fajnie przyspieszała tak do 120 z lekko wciśniętym gazem , niby bez deptania a wskazówka zapierdzielała szybko..
-
- Samochód: Superb III Kombi
- Silnik: 1.6TDI (120KM)
Ostatni powód powoli moim zdaniem zanika.
Współczesne diesle ciszą już są prawie tam gdzie benzyny.
Co innego jak ktoś szuka auta za 15-20 tys. (o takich mowa była w liście) tam róznica jest.
Współczesne diesle ciszą już są prawie tam gdzie benzyny.
Co innego jak ktoś szuka auta za 15-20 tys. (o takich mowa była w liście) tam róznica jest.