Zakodujesz opcje tzw off-road ale nie sportowe wskaźniki z wersji sportline
Szukaj obd11 offroad
Zakodujesz opcje tzw off-road ale nie sportowe wskaźniki z wersji sportline
StRaDiVaRiUs pisze: ↑30 paź 2024, o 09:52
A Ty masz Superba czy Passata? Bo sam zgłupiałem czy mi wibruje i kiedy. Bo u mnie trzyma na środku pasa, a jak go nie widzi to go przejeżdza i zapala się pomarańczowa kontrolka LA. Gdy nie ruszam kierownicą to pika i podaje komunikat, bez wibracji. A jak dojeżdzam do pasa i go zobaczy to po prostu odbija, lub muszę się z nią delikatnie siłować, żeby jechać swoją linią.
Odwołuję. Dla wszystkich tych, co im wibracje nie działają: zrobić test ostrzejszego kąta najechania na linię, taki gwałtowniejszy manewr. Wtedy wibracje się uruchamiają. Dzisiaj jadąc do tyry to odkryłem. Na łuku najlepiej czuć bo dłużej walczy. Powtórzone kilkakrotnie
Mówimy o długim kodowaniu? To tu jest tak samo. Kwestia innego interfejsu. Najtrudniej na carscaner, bo trzeba wiedzieć który kwadracik odznaczyć A który zaznaczyć. Ale wszystko da się przenieść 1 do 1kris3city pisze:Czy ktoś kiedyś porównywał kodowanie tych samych funkcji np.: poprzez OBD11 a Car scanner i VCDS? Czy wynik (kody) powinny być finalnie te same?
dogadani
Dokładnie o to pytałem. Czyli, gdy znajdę gdzieś długie kodowanie które mnie interesuje, to jak zaprzegnę jedyny dostępny w tej chwili dla mnie car scanner, to osiągnę tę samą implementację. Oczywiście mowa o tym samym module, modelu auta, itd.
Tak, tylko w carscaner musisz wiedzieć co odznaczyć co zaznaczyć. W vcds to jest opisane. Zaraz wrzucę Ci przykład z wyłączeniem żeglowaniakris3city pisze:dogadani
Dokładnie o to pytałem. Czyli, gdy znajdę gdzieś długie kodowanie które mnie interesuje, to jak zaprzegnę jedyny dostępny w tej chwili dla mnie car scanner, to osiągnę tę samą implementację. Oczywiście mowa o tym samym module, modelu auta, itd.