Podobnie wyposażona Škoda będzie kosztować znacznie mniej. Przerabiałem i Škoda wyszła 50 koła mniej i leasing 1,5 mniejszy .
Uzyskane rabaty
Regulamin forum
1. Temat musi zaczynać się od [S1] lub [S2], a treść powinna być taka sama jak ta występująca w cenniku lub konfiguratorze, np. "[S2] Przygotowanie pod telefon GSM I"
2. Jeden wątek powinien dotyczyć jednej opcji wyposażenia dostępnej w cenniku lub konfiguratorze.
1. Temat musi zaczynać się od [S1] lub [S2], a treść powinna być taka sama jak ta występująca w cenniku lub konfiguratorze, np. "[S2] Przygotowanie pod telefon GSM I"
2. Jeden wątek powinien dotyczyć jednej opcji wyposażenia dostępnej w cenniku lub konfiguratorze.
-
- Samochód: Superb III 4x4 Facelift
- Rocznik: 2021
- Silnik: 2.0TSI (280KM)
- Aktualnie: 411/525
- Imię: Jacek
Re: Uzyskane rabaty
Z pewnością silnik->osiągi i jak dla mnie liftback >>> sedan
Ale swoją drogą nie wiedziałem, że 45 TFSI to 265 KM jak teraz w Superbie. Myślałem, że to jakiś słabszy silnik.
Fakt. Wczoraj wyklikałem w czeskim konfiguratorze Sportline'a 265 to wyszło ok. 250k na nasze, więc dorzucając rabat 10% to będzie 40-50k mniej
Mój Superb - https://www.superbclub.pl/viewtopic.php?t=13603
- StRaDiVaRiUs
- Samochód: Superb III Kombi 4x4
- Rocznik: 2016
- Aktualnie: LPG - CJXA SERIA
Mi ta matematyka też jakoś nie pasuje
Moja Skoda: https://www.superbclub.pl/viewtopic.php?t=15512
Leasing w Skodzie jest minimalnie droższy, niż w Audi, dane z końca Września. Skoda z tym wyposażeniem co te Audi to jakieś 35-40 tys mniej po rabacie. Dużo i niedużo, ale A6 jakością zabija Superba.Sdss pisze:Podobnie wyposażona Škoda będzie kosztować znacznie mniej. Przerabiałem i Škoda wyszła 50 koła mniej i leasing 1,5 mniejszy .
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
- Samochód: Superb III Facelift
- Silnik: 2.0TSI (190KM)
- Imię: Rafał
Wstawione A6 to 270 tys. S4 z rabatem 225, daje różnice 45 tyś + różnica w leasingu i wyjdzie 50.Maliniak pisze: ↑4 lis 2024, o 13:58Z pewnością silnik->osiągi i jak dla mnie liftback >>> sedan
Ale swoją drogą nie wiedziałem, że 45 TFSI to 265 KM jak teraz w Superbie. Myślałem, że to jakiś słabszy silnik.
Fakt. Wczoraj wyklikałem w czeskim konfiguratorze Sportline'a 265 to wyszło ok. 250k na nasze, więc dorzucając rabat 10% to będzie 40-50k mniej
-
Zależy od konfiguracji i szczęścia , ja trafiłem na S4 z dużym rabatem bo TDI. Lesing 1,5% , VW 2,5% niższe niż w audi. Pakiet przeglądów i gwarancja też razy dwa, ubezpieczenie auta tez drożej. Nie ulega wątpliwości Audi fajne.zalezi pisze: ↑4 lis 2024, o 14:36Leasing w Skodzie jest minimalnie droższy, niż w Audi, dane z końca Września. Skoda z tym wyposażeniem co te Audi to jakieś 35-40 tys mniej po rabacie. Dużo i niedużo, ale A6 jakością zabija Superba.Sdss pisze:Podobnie wyposażona Škoda będzie kosztować znacznie mniej. Przerabiałem i Škoda wyszła 50 koła mniej i leasing 1,5 mniejszy .
Audi 264k, podałem przecież osobno screen z ceną. Masz tam np piękne felgi 20”.Sdss pisze:Wstawione A6 to 270 tys. S4 z rabatem 225, daje różnice 45 tyś + różnica w leasingu i wyjdzie 50.Maliniak pisze: ↑4 lis 2024, o 13:58Z pewnością silnik->osiągi i jak dla mnie liftback >>> sedan
Powtarzam - leasing nie jest tańszy w Skodzie jeśli nie ma opcji, gdy VWFS dotuje leasing.
-
Ty nie miałeś różnicy w % , ja miałem. 35 rat wpłata 45% , ostatnia 20%zalezi pisze: ↑4 lis 2024, o 15:24Audi 264k, podałem przecież osobno screen z ceną. Masz tam np piękne felgi 20”.Sdss pisze:Wstawione A6 to 270 tys. S4 z rabatem 225, daje różnice 45 tyś + różnica w leasingu i wyjdzie 50.Maliniak pisze: ↑4 lis 2024, o 13:58
Z pewnością silnik->osiągi i jak dla mnie liftback >>> sedan
Powtarzam - leasing nie jest tańszy w Skodzie jeśli nie ma opcji, gdy VWFS dotuje leasing.
Dziękuję, u Ciebie faktycznie taniej wychodzi. U mnie na 4 lata Audi o 0.5% tańsze.Sdss pisze:Ty nie miałeś różnicy w % , ja miałem. 35 rat wpłata 45% , ostatnia 20%zalezi pisze: ↑4 lis 2024, o 15:24Audi 264k, podałem przecież osobno screen z ceną. Masz tam np piękne felgi 20”.Sdss pisze: Wstawione A6 to 270 tys. S4 z rabatem 225, daje różnice 45 tyś + różnica w leasingu i wyjdzie 50.
-
To rata za A6 o wartości 267brutto , względem S4 Audi niema dachu szklanego, bez webasto, bez skóry , bez DCC.
Też byłem napalony na A6 finalnie 21,5% rabatu. Jakość hmm, też coś tam skrzypiało
Uczciwie to wolałbym sprawdzone i ładnie wybierające zawieszenie z Audi, niż głośne i wadliwe DCC. Ta tapicerka skóra łączona z tą alcantara też wypada lepiej, niż ten szit udający skórę w Superbie ( pisałem o tym w sierpniu po jazdach próbnych )Sdss pisze:To rata za A6 o wartości 267brutto , względem S4 Audi niema dachu szklanego, bez webasto, bez skóry , bez DCC.
Też byłem napalony na A6 finalnie 21,5% rabatu. Jakość hmm, też coś tam skrzypiało
-
- Samochód: Superb III 4x4 Facelift
- Rocznik: 2021
- Aktualnie: 411/525
- Imię: Jacek
I to dokładnie napisałem. To nie była ironia czy przytykSdss pisze: ↑4 lis 2024, o 15:08Wstawione A6 to 270 tys. S4 z rabatem 225, daje różnice 45 tyś + różnica w leasingu i wyjdzie 50.Maliniak pisze: ↑4 lis 2024, o 13:58Z pewnością silnik->osiągi i jak dla mnie liftback >>> sedan
Mój Superb - https://www.superbclub.pl/viewtopic.php?t=13603
-
No cóż CCC fanem skóry też nie jestem, DCC faktycznie tył się tłucze , zawias jest duża poprawa na plus. Do Audi jeszcze brakuj, ale za różnicę będzie na przyczepę kempingowązalezi pisze: ↑4 lis 2024, o 16:17Uczciwie to wolałbym sprawdzone i ładnie wybierające zawieszenie z Audi, niż głośne i wadliwe DCC. Ta tapicerka skóra łączona z tą alcantara też wypada lepiej, niż ten szit udający skórę w Superbie ( pisałem o tym w sierpniu po jazdach próbnych )Sdss pisze:To rata za A6 o wartości 267brutto , względem S4 Audi niema dachu szklanego, bez webasto, bez skóry , bez DCC.
Zawsze masz przydatne webasto i parę innych opcji w Skodzie. Dla każdego coś miłegoSdss pisze:No cóż CCC fanem skóry też nie jestem, DCC faktycznie tył się tłucze , zawias jest duża poprawa na plus. Do Audi jeszcze brakuj, ale za różnicę będzie na przyczepę kempingowązalezi pisze: ↑4 lis 2024, o 16:17Uczciwie to wolałbym sprawdzone i ładnie wybierające zawieszenie z Audi, niż głośne i wadliwe DCC. Ta tapicerka skóra łączona z tą alcantara też wypada lepiej, niż ten szit udający skórę w Superbie ( pisałem o tym w sierpniu po jazdach próbnych )Sdss pisze: To rata za A6 o wartości 267brutto , względem S4 Audi niema dachu szklanego, bez webasto, bez skóry , bez DCC.